Ontroerende foto van een moeder, vlak voordat ze haar tweede kind baart

Ontroerende foto van een moeder, vlak voordat ze haar tweede kind baart

Bijna anderhalf jaar geleden stond ik op het punt mijn tweede kindje op de wereld te zetten. Mijn lieve peuter zat bij mijn moeder op de bank, toen mijn man en ik met spoed naar het ziekenhuis moesten.

Ik weet nog goed hoe hartverscheurend het was om hem een laatste knuffel te geven, voordat hij nooit meer ons enige kind zou zijn. Heel bewust heb ik aan zijn blonde haartjes gesnuffeld, terwijl ik zijn kleine jongenslichaampje tegen me aandrukte. Ik wist dat ik vanaf dat moment voor de rest van ons leven mijn aandacht moest gaan verdelen. Het zou nooit meer hij en wij zijn, maar hij, zij en wij. En hoe ontzettend ik me daar ook op verheugde, ik heb het er wel even moeilijk mee gehad. Ik zou met terugwerkende kracht wel een foto van dat moment willen, al zou die vast nooit zo mooi zijn als in mijn gedachten. 

Tranen

Toen ik dan ook bovenstaande foto tegenkwam, van moeder Nikki Colquitt, kreeg ik direct tranen in mijn ogen. Wat is het toch bijzonder hoeveel emoties er in een foto vastgelegd kunnen zijn. De tegenstrijdigheid van de gevoelens in het moment, zijn zo duidelijk van haar gezicht te lezen. Zo zal ze ongetwijfeld heel veel zin hebben gehad in de geboorte van en de ontmoeting met haar tweede kind, maar was het natuurlijk in zekere zin ook een afscheid van de onverdeelde aandacht voor de eerste. 

Kudo's voor fotograaf Laura Paulescu, die er in is geslaagd deze prachtige foto vast te leggen. 

Heb jij ook een soortgelijk moment meegemaakt, toen je op het punt stond een tweede kind te krijgen?

Bron: http://www.dailymail.co.uk/

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50