Wat je wel en niet mag eten tijdens je zwangerschap?

Wat je wel en niet mag eten tijdens je zwangerschap?

Soms word je er helemaal scheel van als je zwanger bent en je probeert er online achter te komen wat je nu wel en niet mag eten. Daarom heeft Babybytes.nl een super handige en overzichtelijke app bedacht die meteen duidelijkheid schept: de Babybytes Zwangerschap Voedingswijzer.

Want mag je nu wel of liever geen softijs eten? En hoe zit het met sushi? En met salami op de pizza? Van wijn en filet americain is wel duidelijk dat je dat als zwangere beter kunt laten staan, maar hoe zit het met al die twijfelgevalletjes?

Betrokken aanstaande papa

De app werd bedacht door een aanstaande vader. Hij zag zijn zwangere vrouw eindeloos googelen om het juiste antwoord te vinden op de vraag 'wat mag ik als zwangere wel en niet eten of drinken?'. Daarbij kwamen de nodige irritaties kijken. Want er was nogal wat tegenstrijdige informatie te vinden. Wat klopte nu wel en wat niet? De man heeft een eigen development bedrijf en kwam op een briljant idee: hoe handig zou het zijn als je met een rode-, oranje- of groene kaart als zwangere meteen weet waar je aan toe bent wat betreft eten en drinken?

Lees ook:
Helft vrouwen begint te ongezond aan zwangerschap

App geboren

Hij ging aan de slag en liet maar liefst 26.000 producten cureren door diëtisten. Zo werd de Babybytes Zwangerschap Voedingswijzer-app geboren! En wat is hij handig! Je kunt nu overal en altijd snel opzoeken of je iets nu wel of niet mag eten of drinken met krijgt direct een uitleg waarom wel of niet. Het werkt heel simpel. Je voert de naam van het voedingsmiddel in dat je wilt eten of drinken en je krijgt een groen, oranje of rood scherm.

Bij een groen scherm kun je met een gerust hart aanvallen, bij een oranje scherm wordt aangeraden om even verder te lezen en als je een rood schermpje krijgt, betekent het dat je beter iets anders kan kiezen.

Download de app

En staat een product er niet bij? Dan is het mogelijk om snel een verzoek in te dienen.

De app is verkrijgbaar voor Android en iOS.

   

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


 • mamavanmijnlief

  Heb de app en heb er eerlijk gezegd nog niks aan gehad. Heb stuk of 5 producten ingevoerd waar ik over twijfelde en ik kreeg steeds een bedankje voor mijn verzoek maar geen advies. Met alle respect, ik kan zelf ook wel bedenken dat ik brood, banaan en bloemkool mag eten en rauwe zalm beter kan laten staan. Maar als het iets ingewikkelder wordt, en ik het even niet zeker weet, weet de app het ook niet

 • Suusje~Casey

  Gedownload en wat onhandig. Zijn genoeg andere apps die vele malen beter werken en waar je veel meer in kunt zien.

 • Chantal

  Bedankt voor je reactie Suusje~Casey. We werken nog heel hard aan het aantal voedingsproducten. Mocht je nog wat missen, dan kun je dat via de app doorgeven. En als je nog andere tips hebt dan horen we dat graag!

 • mama van A-M-Z-R

  Denk niet dat ik het echt zal gebruiken, maar was wel benieuwd en gedownload.

  Saffraan ingetypt en staat er “mag wel”

  Terwijl dat er hier in iran bekend om staat dat als je er te veel van binnen krijgt je een miskraam krijgt of later in de zwangerschap er zelfs weeen mee opwekt.

  Ken er helaas genoeg verhalen over, dus is toch echt waar...

  Vraag me af tot in hoeverre dit is uitgezocht.

  En hoe zit het met voedig waar veel vitamine a in zit, wat je alleen de eerste maandjes niet te veel van mag eten? Die worden ook gewoon aangegeven met groen “mag wel”

  Ben benieuwd wat er dan overblijft wat niet mag... zal niet veel zijn

  Alcohol en rauw vlees?

 • Chantal

  Hallo Mamavan A-M-Z, bedankt voor je input. Alles voedingsproducten en dranken die nu in de app staan, zijn door een professionele diëtist gecureerd. Maar het is een goede tip om de informatie nog specifieker te maken. We nemen je opmerkingen mee! Bedankt voor je input!

 • Nx4

  ik ben der echt niet zoveel mee bezig met wat wel of niet mag, dingen zoals alcohol en filet American en rood vlees etc zal je mij niet zien eten of drinken maar verder verzinnen ze er elk jaar meer dingen bij lijkt wel wat je niet mag eten.. over 10 jaar mogen we als zwangere helemaal niks meer en moeten we 9 mnd plat liggen en niks eten bewijze van.

 • Barbamammie79

  Nou, gelukkig hebben we een app... wat zouden we zonder moeten

 • Strelitzia

  Zo jammer dat er hier wordt gesproken over 'niet mogen' terwijl het gewoon om adviezen gaat. Van niet mogen kan gewoon geen sprake zijn.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50