Moeder waarschuwt om bedjes kinderen niet zo op te stellen

Moeder waarschuwt om bedjes kinderen niet zo op te stellen
  • in Moeder
  • 5
  • 44302
  • 16/05/2017

Een post van een moeder gaat viraal nadat ze andere ouders waarschuwt om de ledikantjes van hun kinderen niet zo op te stellen in de slaapkamer zoals zij dat had gedaan. 

Alison Johnson had een foto gemaakt van de bedjes van haar kinderen waartussen slechts een kleine opening stond. Kort nadat ze haar zoontje Caleb naar bed had gebracht voor een dutje, hoorde ze hem huilen. 

Tussen het gat
Toen ze een paar minuten later de kamer binnenkwam, zag ze hem hangen tussen het gat van de bedjes. Hij had geprobeerd uit de ledikant te klimmen en zat vast nadat zijn lichaam door het gat paste, maar zijn hoofd niet. Ze schreef in haar post, die tot nu toe meer dan 42.000 keer gedeeld is: ‘Hij hing met behulp van elk beetje energie dat hij had, aan het bedje, door zichzelf vast te houden aan het ledikantje. Als zijn handjes het niet meer hadden gehouden, had hij daar aan zijn hoofd gehangen. Wat nog veel erger is, is dat veel moeders, net als ik, de tijd van het dutje gebruiken om te douchen. Als ik dat had gedaan vandaag – en hem pas na vijf minuten had gecontroleerd – dan zou hij zichzelf letterlijk hebben opgehangen.’

Ze schrijft verder dat ze ‘nooit in een miljoen jaar’ het potentiële gevaar had gezien van het uit elkaar plaatsen van de bedjes. Ze waarschuwt ouders om goed na te denken over hoe je de bedjes van de kinderen in de kamer zet als je bijvoorbeeld een tweeling hebt of twee jonge kinderen. 

In shock
'Het is ongelooflijk hartverscheurend om te denken aan wat de uitkomst van vandaag had kunnen zijn. Ik ben nog steeds helemaal in shock en ik denk dat ik de aanblik van hem daar vast met zijn hoofd nooit kan vergeten.' Veel ouders hebben gereageerd op de post, en bedanken Alison voor het verspreiden van het bewustzijn van dit onbekende gevaar.

I have a lot of friends that have twins or kids close in age that may have a similar set up, so I wanted to share...

Geplaatst door Alison Johnson op maandag 4 april 2016


Had jij hier ooit over nagedacht?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50