Moeder ontdekt dat ze twee baarmoeders en twee vagina's heeft

Moeder ontdekt dat ze twee baarmoeders en twee vagina
  • in Moeder
  • 0
  • 15327
  • 11/02/2017

De 34-jarige Claire Wright uit Worcestershire had al 26 jaar ontzettende buikpijn. Pas toen zij en haar man Mark al een tijdje probeerden zwanger te worden, kwamen ze er eindelijk achter wat voor vreemde aandoening ze had…

Als kind had Claire moeite met ademen en eten. Hierdoor is ze een aantal keer geopereerd en ze dacht altijd dat de buikpijn hier vandaan kwam. Pas toen ze het medische circuit in ging om zwanger te worden, kwam ze erachter dat ze twee baarmoeders, twee baarmoedermonden en twee vagina’s heeft. Volgens de World Health Organization heeft één op de drieduizend vrouwen een vorm van deze aandoening, die uterus didelphys wordt genoemd.

Door deze aandoening had Claire als tiener tijdens haar menstruatie te maken met extreme pijn en kramp. “Soms had ik zin om mes in mijn eigen buik te zetten om de hele boel er zelf maar uit te snijden. De pijn was zo verschrikkelijk!” vertelt ze.

Aangeboren afwijking

Claire is geboren met een afwijkende slokdarm en luchtpijp. Om die reden heeft ze veel operaties gehad als kind zijnde, maar geen enkele arts heeft de andere afwijkingen in haar lichaam opgemerkt. “Haar tweede vagina en baarmoedermond waren vrijwel niet te zien, omdat ze zo klein en smal waren.” verklaart haar arts.

Na deze ontdekking was het belangrijk dat Claire en Mark opnieuw leerden hoe ze seks konden hebben, door alleen de linker vagina ‘te gebruiken’. Volgens haar artsen, hadden ze met de linkerkant het meest kans om zwanger te worden.

Extra controle

Toen Claire zwanger werd van haar eerste kindje, werd ze goed in de gaten gehouden. Helaas overleed hun dochtertje Minnie, toen ze met een zwangerschapsduur van 23 weken al ter wereld kwam. “Minnie zou nu zeven jaar oud geworden zijn en ik mis haar nog iedere dag!” zegt Claire.

In 2010 werd ze weer zwanger, deze keer van haar zoon Jaiden. Hij werd in januari 2011 geboren. Dochter Jorja kwam in september 2013 ter wereld, maar moest eerst nog een tijd op de afdeling neonatologie blijven, omdat ze met 29 weken zwangerschap was gestopt met groeien.

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50