Dappere tienermoeder in Vier Handen Op Een Buik

Dappere tienermoeder in Vier Handen Op Een Buik
  • in Moeder
  • 3
  • 31936
  • 15/02/2017

"Wat jammer dat er altijd een eenzijdig beeld wordt getoond!" Ik lees deze reactie vaak bij berichten over programma's als Vier Handen Op Een Buik. Het gaat over het feit dat de tienermoeders in dit soort programma's te zien zijn als rokende, energydrankjes-injecterende en hulp afwijzende meiden. Maar de aflevering van gisteravond liet ons dan eindelijk zien hoe het ook kan.

Dat er ook tienermoeders zijn die wél het beste met hun nog ongeboren kinderen voor hebben en die - ondanks wat ze zelf willen - op durven staan om de beste keuze voor hun kind te maken. Met plaatsvervangende trots en tranen in onze ogen konden we gisteren het verhaal van de zeventienjarige Lisa uit Heerenveen volgen. 

Oh, daar gaan we weer?

Ze werd zwanger van haar vijftienjarige ex-vriendje, al was daar nog even twijfel over. Ik wilde bijna facepalmen, tot ik Lisa tegen haar vriendin hoorde zeggen: "Oeh, ik heb zo'n trek in Red Bull, maar ik mag het niet!" Huh? Dat was een heel ander geluid dan we in de afgelopen weken hadden kunnen horen. 

We zagen hoe Lisa naar een ouder-kind-huis verhuisde, ondanks dat ze dat zelf eigenlijk liever niet wilde. Ze zette haar schouders eronder en deed het. Net als haar bevalling. In drie uurtjes zette ze fluitend haar dochter Jayda op de wereld. En wij waren verliefd. 

Go Lisa!

We hebben heel veel bewondering gekregen voor de manier waarop Lisa - een vrolijk en door haar leeftijd ook nog wel ietwat naïef meisje - dapper het moederschap is aangegaan en we hebben er geen twijfels over dat zij haar dochter het beste zal geven wat ze te bieden heeft. Go Lisa! 

Bekijk hier de aflevering terug. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50