Ben jij ook zo'n #assholeparent? Deze ouders wel!

Ben jij ook zo

Ken je de hashtag #assholeparent? Die gebruiken ouders als hun kind om doodnormale redenen helemaal uit z’n dakje gaat. Soms, als mijn kinderen een dag niet lekker in hun vel zitten en overal boos van worden, scroll ik wel eens door de hashtag om te zien dat ik niet helemaal alleen ben.

Wij vroegen lezeressen via onze Facebook-pagina om hun grootste #assholeparent-moment.

Lees ook: 
Argh! Tips om de peuterpuberteit te handelen

Anneloes: “Ons dametje kreeg een driftbui toen ik haar van de trap aftilde, nadat ze zei ‘tillen’. Eenmaal beneden werd ze boos, omdat ze toch zelf van de trap had willen klimmen”

Tabitha: “Mijn meisje (net een jaar oud) lag languit op de grond van een drogisterij te stampvoeten, omdat ik het - na de zevende keer - niet zo’n goed idee vond als ze steeds opnieuw het mandje leeg haalde en alles terug legde.”

Priscilla: “Mijn zoon werd hysterisch omdat ik zijn brood in stukjes sneed - terwijl hij die dubbel geklapt wilde - omdat mama hem uit bed moest halen en niet papa, omdat hij op het groene knopje van de pin wilde drukken.... Moet ik nog even doorgaan?”

Esther: “Ons mannetje van 15 maanden wordt boos en gaat trappelen en op de grond liggen als hij niet op de bank mag rond rennen. Of in de gang mag spelen. Of geen slakken mag eten… Of zand…”

Laila: “In de bouwmarkt mocht mijn zoontje niet alle (maar dan ook echt alle..!) behangrollen uit het rek trekken en door de hal verspreiden. Toen hij ze van mij allemaal weer netjes moest opruimen brak de hel los.”  

Alicia: “De laatste keer was bij mijn schoonmoeder op de fiets. Mijn dochter (bijna 3) wilde naar de bibliotheek, maar die was dicht omdat het zondag was. Ze heeft de hele weg naar huis ‘nee’ geschreeuwd, met haar handen over elkaar heen gevouwen, boos kijkend in het fietsstoeltje gezeten. Haha!”

Mandy: “Als ik het mini-winkelwagentje bijstuur wanneer dochterlief bijna iemand z'n hielen raakt in de supermarkt, gaat ze stampen, gillen, schreeuwen, huilen, liggen op de grond, enzovoorts. Midden in de winkel...”

Brigitte: “Net na het eten: mijn zoon van 15 maanden wilde bij mij zitten en lekker knuffelen. Maar met knuffelen wil hij graag bijten. Na twee keer ‘nee’ en ‘auw’ gezegd te hebben zette ik hem op de grond en begon hij als een echte divo dramatisch te huilen! Wat een rot moeder ben ik hè, hij mag mij niet eens bijten!”

Sabine: “Gisteren nog! We gingen een ijsje halen. Ze (3 jaar) zag dat mama's bakje groter was dan haar bakje. Drama! Ze schreeuwde de hele boel bij elkaar! Nadat ze een paar hapjes van mijn ijsje mocht was het weer goed.”

Ank: “Toen ik zei dat ze geen chocolade kreeg als ontbijt…”

Eline: “Mijn schatje wordt helemaal gek als ze haar eigen speelgoed op moet ruimen. Ik heb er wel eens anderhalf uur naast gezeten, terwijl zij al huilend af en toe een blokje in de bak gooide. Mama helpen in het huishouden is leuk, maar je eigen troep opruimen...”

Wendela: “Mijn jongste van twee jaar wilde de laatste tien meter naar huis niet lopen. Al rollend over de straat liet ze horen hoe ver haar decibel kon rijken. Ze schuimbekte nog net niet. De exorcist was er niks bij! Werkelijk niks hielp, behalve rustig blijven en volhouden. Ze heeft het een uur volgehouden. Daarna liep ze toch echt zelf naar huis.”

Wat kunnen kinderen toch uit hun plaat gaan om niks! Heerlijk om te zien dat andere ouders hier ook last van hebben ;-)

Wil je meer reacties lezen? Check dan ons oproepje op Facebook. Ook op Instagram kun je veel (Engelstalige) #assholeparent-momenten lezen.

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (21) Stuur een bedankje


 • Mama2008-2013

  Nee ik herken dit gelukkig niet! Mijn kinderen hebben gelukkig nooit op straat, in de winkel of bij anderen een driftbui gehad.

 • China-Dad

  Bedankt voor dit artikel. Nu besef ik weer hoe lief mijn peutermeisje is! Bedankt!

 • strelitzia

  Waarom zou je jezelf als assholeparent bestempelen omdat je kind stampij maakt?

 • rlyblue

  Sarcasme... Cynisme... Dat soort termen.

 • strelitzia

  Kan je er beter assholechild van maken

 • Lispeltuut

  Oke, ik ga hem even uitleggen: in de ogen van je kind ben jij een vreselijke ouder omdat je je kind iets verbiedt. Sommige ouders zien hier de humor van in en bestempelen zichzelf als 'asshole-parent' om in de gedachtegang van hun kind mee te gaan.

  Tip: zoek sarcasme op in het woordenboek.

 • 20102013

  😂😂😂😂😂😂 humor

 • dedriejees

  als 1 van mijn kids ( 3 en 4) ergens in een winkel ofzo op de grond gaat liggen huilen/schreeuwen/wat dan ook, loop ik door en zeg ik heel onverschillig: "ik kan je over 3 nachtjes pas weer komen halen hoor" . werkt perfect haha!

 • kiwibaby4

  haha hier ook een #meedogenlozemama haha na 3x van gedachten veranderen wat er op brood moet, het niet eens zijn met wat je krijgt (natuurlijk) Niet bij de visite op schoot willen, maar hartverscheurend huilen als ze 5 minuten later naar huis gaan. Geen schoenen aan willen, maar wel uit de wagen willen. Keuzes en consequenties... het leven is zooo zwaar als je klein bent haha

 • Strelitzia

  De term kende ik niet. Zal wel zijn omdat het een Amerikaanse term is en geen Nederlandse. Kunnen we daar niet iets Nederlands voor verzinnen? #loedermoeders of zo iets (die bestaat volgens mij ook al). Maar goed, mijn kids kunnen ook flink te keer gaan. Ik laat ze dan vaak maar uitrazen. Vanochtend nog. Meneer de - ahum - 'stervoetballer' was het niet eens met de gang van zaken tijdens de wedstrijd. Gelukkig heeft de coach (tevens papa) hem duidelijk verstaan te geven dat niet alles kan lopen zoals meneer de 'stervoetballer' het zou willen (niet dat ze verloren, integendeel, de wedstrijd stond halverwege al op 13-0 voor en de tegenpartij had geen zin meer om de tweede helft te voetballen. Bovendien was de 'stervoetballer' boos op zijn medespelers omdat zij niet gingen overspelen. Tja, iedereen zag zijn kans om zijn eigen goaltje mee te pikken, geef ze eens ongelijk).

 • rlyblue

  Oh wat heerlijk herkenbaar. Hier ook een peuter die flink boos kan worden om de raarste dingen. Inderdaad fijn om weer even te lezen dat dit heel normaal is voor peuters.

 • Tiens

  Mijn zoon van bijna 3 heeft laatst woest drama lopen schoppen omdat hij 20 euro (!) wou bij opa en oma... Hij heeft net een beetje door hoe en wat geld is... Maar dingen als zakgeld was nou nog niet bepaald aan de orde ofzo... Dus iets wat verbaast met de vraag waarom dat hij dat dan wou... Het antwoord kwam niet direct, maar die 20 euro MOEST hij hebben want dat wou hij graag. Nou nee dus. Na ongeveer anderhalf uur huilen vertelde hij dat hij er ijsjes van wou kopen (Voor de duidelijkheid, die associatie is niet perse heel raar... We hebben met hem in een speelgoed ijskraam geleerd nep-ijsjes kopen... hoe dat dat werkte enzo xD) nou geluksvogel dat hij bij oma was, daar mocht hij wel een waterijsje van na het eten.

 • nog-even!

  Bij een aantal van deze verhalen denk ik wel: eigen schuld, dikke bult. Moet je ze maar niet als prinsjes en prinsesjes behandelen!!!

 • Official.mamaesz

  HAHAHAHA! Jaaaaaaaa precies!!!

 • fiorine

  Ligt ook aan het karakter van je kind... Ik behandel mijn kinderen allemaal gelijk. Nr 1 nooit drama mee gehad, nr 2 is een heel ander verhaal.... Heeft meer mijn temperament vrees ik. Nr 3 en 4 weer rustiger, maar nr 5, mein liebe wat een karaktertje! Nr 4&5 zijn een tweeling nb. Verschilt echt per kind en, in mijn geval niets met de opvoeding te maken. Ik denk dat je niet moet oordelen over een ander!

 • mama van A-M-Z-R

  Ben het wel met je eens inderdaad ;)

  Maar karakter is ook belangrijk. Bij mij is nee gewoon nee, klaar...

  Maar vooral mn zoontje van 5 kan alsnog alles in de strijd gooien om zn zin te krijgen. Was meteen vanaf zn geboorte al een driftkikker. Weet precies wat hij wel en niet wil en accepteert sporadisch iets van een ander denkt ook alles beter te weten, echt een flapdrol af en toe. Ookal weer hij dat hij ongelijk heeft, stug niet toegeven. Wat dat betreft precies mn schoonvader qua gedrag

  Moet wel eerlijk toegeven dat hij de eerste 3 jaar van zn leven veel bij oma is geweest die hem door en door verwende helaas. Heeft duidelijk zn sporen achter gelaten. (We woonden boven mn schoonouders)

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50