7 dingen die je als moeder meer dan ooit waardeert

7 dingen die je als moeder meer dan ooit waardeert

Vroeger was alles beter? Voor sommige dingen geldt het, maar als je kinderen hebt, is het eerder: vroeger was alles mákkelijker. Voordeel daarvan is dat je nu je moeder bent, een paar dingen meer waardeert dan ooit. Zeven voorbeelden.

Uitslapen tot 07.00 uur
Dit weet je nog, ik zweer het: die keer dat je baby doorsliep en je mocht uitslapen tot 07.00 uur. Wacht, ik schrijf het even voor je uit: ze-ven uur. Voor de moeders die het nog moeten meemaken: heel vaak gebeurt het niet, maar als het weer zo ver is, kun je er weken op teren.

Een kwartier douchen
Voor je besloot tot gezinsuitbreiding, stond je iedere ochtend onder de douche Eneco weer te pesten. Niks zandlopertje naast de douchekop; lang en heet douchen was jouw ultieme genietmoment. Met een kind (of twee) mag je tegenwoordig blij zijn als je er ‘s ochtends drie minuten onder kunt staan zonder dat je denkt dat er iemand stikt in zijn rammelaar. Des te luxer is het als je een keer vijftien minuten de tijd hebt om je conditioner uit te spoelen.

Een hele dag geen vlekken op je kleding maken
Kijk, vroeger, toen je nog studeerde, werkte of andere Activiteiten Zonder Kinderen deed, hield je vaak met gemak je outfit smetteloos. Je had weleens een dag met tomatensoep en chocopasta die niet in je mond maar op je broek belandden, maar verder… Hoe anders is het nu met een bengel in je buurt? Verschoon een luier en de poep zit aan je mouw, hou je kind twee seconden vast en je hebt een kotsvlek tussen je schouderbladen. Dus ja: als je je babydoll twaalf uur lang schoon weet te houden, mag je dat best vieren.


Foto: Shutterstock

Even alleen naar de supermarkt
Man o man. Boodschappen doen terwijl je partner bij de kinderen blijft was nog nooit zo’n feest. Extra lang treuzelen voor het knakworstenassortiment, een lekker douchegelletje voor jezelf uitzoeken, rondstruinen zonder dat je een kind uit een zak met Smarties moet trekken… Kun je jezelf iets beters cadeau doen op zaterdag?

Een middagje shoppen in de stad
Tegenwoordig shop je online complete garderobes bij elkaar en daar was je voor de komst van de mooiste kinderen op aarde maar wat blij mee. Maar echt: aanklikken, in je shopmand slepen en afrekenen. I-de-aal! Ja, en toch ga je voor een shopsessie nu dolgraag de stad in. Met jezelf een taartje eten bij je favoriete lunchroom, heel, heel lang snuiven aan veel te dure parfums in de Bijenkorf, uitgebreid die poepchique lippenstift door een deftige mevrouw op je lippen laten smeren…  Een middag shoppen is gewoon het nieuwe naar de sauna gaan.

Naar die vriendin zonder kinderen
Vroeger zag je haar twee keer per week, nu moet je het eens per… drie maanden met haar vrijgezellenverhalen doen. Waar je alleen eerder vrolijk inhaakte met je eigen bedtime stories, is nu Het Mysterie van de Kwijtgeraakte Speen je spannendste verhaal. En dus kun je wel wat verbale peper in je oor gebruiken. Heerlijk, aanhoren wat haar laatste vangst was, welk kroegje ze onlangs heeft ontdekt (“Ik regel een oppas voor je en dan neem ik je een keer mee!”) en uit welk Afrikaans land ze nu weer net terug is.

Thuiskomen
Na een zware dag je schoenen uitschoppen en op de bank ploffen: niets was lekkerder toen je er nog geen kinderen uit had gepoept. Maar nu ze er wel zijn, is naar huis gaan pas echt goud. Er weegt namelijk niets, maar dan ook niets op tegen de lach-met-één-doorgekomen-tand zodra je baby je ziet, die waggelende beentjes die op je af komen lopen en die spekarmpjes die zich tot slot om je nek heenslaan.

Waar geniet jij extra van nu je moeder bent?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Gerelelateerde artikelen


Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


 • rlyblue

  Mijn man op boodschappen sturen met de kleine en zelf alleen thuisblijven!

 • ladygodzilla

  even een serietje kijken :) Zonder beestjes die lawaai maken of een peuter die overal opklimt en alles pakt wat niet mag. Douchen doe ik tijdens een slaapje, anders blert ie alles bij elkaar dat ie erbij wil (en ivm eczeem mag hij dat gewoon niet altijd)...

 • mijn~meisje

  Ik vind naar de supermarkt met mijn dochter juist leuk En zelf vind ze het net zo leuk gelukkig!

 • one wish

  Idd alleen boodschappen doen en alleen shoppen. Heerlijk!!!!! Maar met stip op één is toch wel thuiskomen of op het station opgewacht worden door je man en kinderen. Smelt smelt smelt

 • magev

  @MaaikeT2; idd je warme prak warm kunnen eten! Ja! Ow, we hebben echt periodes gehad dat we om beurten dochter lief hielpen met eten zodat de ander snel het bord leeg kon eten om dan te ruilen. dan hadden we om de dag een warme hap.

 • Sharon

  Ik geniet van de gekke opmerkingen...(gisteren vroeg ik aan mijn man of hij de pincet even wilde pakken, ding ligt in de douchekast welke hoog hangt...zoon van twee turfen hoog, mama dat doe ik wel is een makkie ) Of mijn dochter die vrijdagavond lekker tegen mij aankruipt en dan zegt mama ik heb je zo gemist ik vind het fijn om weer bij je te zijn (lees: zijn woont doordeweeks bij papa)

 • MaaikeT2

  Mijn eten opeten als het nog warm is!

 • Barbamammie79

  Herkenbaar! Zeker als je net een baby hebt...... Zit je net achter je bord.... Weeeeh.... Tja, dan moet manlief mijn eten in hapklare brokjes snijden en kan ik voedend aan tafel zitten en dan is het inderdaad hopelijk nog warm....en kan ik het met 1 hand naar binnen scheppen, haha

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50