5 mensen aan wie je liever niet vertelt dat je zwanger bent

5 mensen aan wie je liever niet vertelt dat je zwanger bent

Ja, yes, hoera: je bent zwanger! Het liefst schreeuw je dit nieuws van de daken. Alhoewel: er zijn mensen tegen wie je het met een lichte trilling in je stem zegt. Dit zijn er vijf. O, moeilijk, moeilijk.

Ik weet nog dat ik erachter kwam dat ik zwanger was en ik ie-de-reen wilde bellen. Ja, ook de buurvrouw die stokdoof was, de gerbil van mijn achternicht en de plaatselijke Jumbo. Ik had alleen ook mensen in mijn kring naar wie ik met lood in mijn schoenen ging om het nieuws te vertellen. Door navraag bij mijn vriendinnen over hun ‘moeilijk-om-tegen-te-zeggen’ personen, kwam ik erachter dat er vijf mensen zijn aan wie je in eerste instantie helemaal liever niet vertelt dat je preggers bent. Dit zijn ze.

Je baas

Ja, je weet dat het volkomen legaal is om zwanger te worden. Maar dat neemt niet weg dat je baas zijn enthousiasme misschien voor je moet veinzen. Hij kan immers weer voor vervanging gaan zorgen. Hoewel hij het wellicht niet direct zo brengt, zie je na je vrolijke aankondiging direct aan zijn gezicht wat hij echt van je blije babynieuws vindt: niet gaaf, man. Niet gaaf. En dus heb je superveel zin om deze heugelijke mededeling te gaan doen. Not.

Je lievelingscollega die het zonder jou niet uithoudt

Er zijn collega’s die, tja, gewoon collega’s zijn, en er zijn collega’s die je voor geen goud zou willen missen. En zij jou niet. Neem Tamar, die iedere dag al thee op je bureau zet voor jij aankomt, en die keer op keer verkondigt dat geen 9-tot-5 hetzelfde is zonder jou. Niet zo gek: jullie hebben elkaar echt nodig, wil het nog een beetje uit te houden zijn daar in dat saaie hol. “Als jij weggaat, ga ik ook”, zeggen jullie dan ook altijd bloedserieus tegen elkaar. Dat wordt lachen T., tijdens het verlof.

Die sombere, single vriendin

Je kent haar al sinds jullie zelf in de luiers zitten en de band met haar is mede daardoor ijzersterk. Er is alleen één dingetje dat nu tussen jullie in kan gaan staan: jouw zwangerschap. Want waar jij sinds jaar en dag gesetteld bent met de liefde van je leven, hangt je vriendin regelmatig balend aan de telefoon om je vertellen over weer een mislukte date. Het toppunt? Toen ze jammerde dat ze zo graag zou willen wat jij hebt, en dat ze bij nog één zwangerschapsmededeling in de omgeving, in therapie moet. Slik.

De vriendin die ongewenst kinderloos is

Jaar na jaar heeft een van je liefste vriendinnen geprobeerd kinderen te krijgen, maar het is niet gelukt. Je hoorde aan hoe ze voor de zoveelste keer een negatieve test in handen had en troostte haar toen ze weer eens terugkwam van een mislukte behandeling in het ziekenhuis. Want allemachtig, wat deed het haar pijn. “Het doet zo zeer als het anderen wel lukt”, verzuchtte ze vaak. En dat bleek, want babyshowers van andere vriendinnen sloeg en slaat ze maar wat graag over. Hoe ga je in vredesnaam vertellen dat er over een paar maanden misschien een voor jou gepland staat?

Je ex-partner met wie je al een kind hebt

Ooit waren jullie gelukkig, en toen niet meer. Jullie hebben geprobeerd dat op te lossen, omdat jullie 1) nog wel van elkaar hielden en 2) een kind hadden, maar het mocht niet baten. Inmiddels heb je een nieuwe partner en ben je in verwachting van hem. Prachtig, maar als je ergens toch even bij moet slikken, is het je ex op de hoogte stellen van dit gegeven. Jullie zijn dan wel niet al modder gooiend uit elkaar gegaan, maar zeggen dat je de diepste soort commitment opnieuw met iemand anders aangaat, is niet je hobby.

Wie vertelde jij met wat moeite over je zwangerschap?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50