10 problemen waar werkende moeders tegenaan lopen

10 problemen waar werkende moeders tegenaan lopen

Voor jou geen fulltime moederschap wist je direct toen de zwangerschapstest positief uitsloeg. Nee, jij blijft mooi voor je eigen geld zorgen! *independent-women-modus aanzet*. Alleen had je deze problemen van tevoren even niet euh… overzien.

Want echt, je bent heel blij dat je naast je kleine grut ook je eigen bezigheden hebt tussen 9 en 5, maar soms word je knettergek als…

… je kind ’s ochtends ineens hartstikke ziek is. Wie van jullie gaat er vrij vragen? “Nee, vorige keer heb ík al vrij genomen, nu ben jij aan de beurt!” ”Ja maar ik heb een superbelangrijke afspraak vandaag!” En de eerste ruzie om 6 uur ’s ochtends is een feit…

… je weer die vrijdagmiddagborrel moet missen vanwege balletles van je dochter terwijl iedereen weet dat borrels de ideale gelegenheid zijn om te netwerken en jezelf te laten zien. Bovendien wil jij ook weleens mee kunnen praten over receptioniste Adrina die iets te diep in het glaasje had gekeken en openlijk stond te flirten met Hein van Personeelszaken.

… je kind wéér schoolvakantie heeft. Met jouw 20 vakantiedagen per jaar betekent dit weken van tevoren rondbellen en oppasschema’s opstellen. Aaaaargh!

… nog erger: onverwachte vrije dagen omdat de leraar ziek is en er geen vervanging is. Wáár moet jij á la minute je kinderen laten?

… de lerares van je jongste voor de 38e keer vraagt of je niet vaker kunt helpen als voorleesmoeder/schoolreisbegeleidster/toiletjuffrouwvangroep6b. Euhm… jij vraagt toch ook niet of zij een keer kan helpen met jouw administratie op kantoor?

… die ene dag in de week die je niet werkt volgeboekt staat met doktersbezoeken, tandartsbezoeken, stapels was wegwerken, het huis opruimen en kinderen naar de sportclub brengen.

… het kinderdagverblijf wil dat je om 18.00 uiterlijk je kind ophaalt. De file is nog nooit zo spannend geweest. “Schiet op, schiet op, schiet oooop, kl*tefile!”

… je lekker staat te kolven in de kolfruimte en Tina van Crediteuren binnen komt stormen terwijl jij net als een koe wordt leeggezogen. Awesome.

… het ochtendritueel weer één grote race tegen de klok is en als je op je werk aankomt je het gevoel hebt een marathon uitgelopen te hebben.

… al je jonge, knappe, kinderloze collega’s er weer picobello bijlopen in hun strakke kokerrokken en op hun hoge pumps en jij allang blij bent dat je niet weer een spuugvlek op je flubber-T-shirt hebt.

Waar loop jij tegenaan als working mum?

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


 • mamaDDD

  IK vind het wel kloppen bepaalde punten.. En met dat ziek zijn "neem je toch gauw familiaal". Als al mijn bengels om de beurt ziek beginnen worden dan zit ik een hele maand thuis :D

 • S.89

  Die lerares die constant vraagt of je wil helpen. Ja, leuk en aardig, maar ik werk 4,5 dag in de week, als enige werknemer van mijn baas. Kan mij helaas nog steeds niet in 2en splitsen, hoe graag ik dat ook zou willen, so stop asking!

 • M2015.2018

  Voor mij / ons helaas toch behoorlijk herkenbaar!

 • strelitzia

  Het klinkt eerder als een propagandapraatje om maar niet te gaan werken als je moeder bent geworden. Geen enkel punt is herkenbaar. Vooral het punt over het kolven is volledig verzonnen. De kolfruimte gaat immers gewoon op slot. Als wij niet vrij zijn in de schoolvakanties, gaan de kinderen op onze werkdagen gewoon naar de BSO, om maar wat te noemen.

 • Sann

  Nou inderdaad. En voor zieke kinderen mag je gewoon zorgverlof opnemen.

 • Sharon

  Tegen geen enkel van deze punten

 • Suusje~Casey

  Hier ook niet.... beetje overdreven

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden