Hier dan op veler verzoek de how to van de 'varkentjes in de modder' taart van saar.
voor een taart van 26 cm heb je het volgende nodig
6 eieren, 200 gram suiker, 100 gram bloem, citroensap, 50 gram maizena, bakpoeder voor 150 gram bloem, chocoladepasta, een mona luchtige pudding (zelf weten welke smaak), een stuk of 50 kitkats of twix, 75 gram pure chocolade, 75 gram roomboter en vruchtjes in dezelfde smaak als de monapudding, ongeveer 1-2 ons roze marsepein (kan je kopen via bijv. de leukstetaarten.nl). een mixer, een bakvorm, boter om in te vetten, bakpapier, een grote kom om alles in te mengen en wat kleinere kommetjes voor heet water en de eidooiers, een groot lint voor om de taart te binden
verwarm de oven voor op 130 graden en doe bakpapier onderin de bakvorm. daarna de vorm invetten (ik vind bakspray heel makkelijk)
Splits de eieren. klop de eiwitten in de grote kom stijf met 2/3 van de suiker en een scheutje citroensap en zet het weg. neem dan een kleinere kom waar je heet water in doet. daarin zet je het kommetje met de eidooiers en de rest van de suiker... dit klop je nét zo lang tot de dooiers witgelig zijn geworden, de suiker opgelost is en het dikkig is geworden (ongeveer 5 minuutjes)
giet dit bovenop de eiwitten en zeef de bloem, de maizena en het bakpoeder er boven... dan moet je alles voorzichtig door elkaar spatelen... NIET ROEREN... dan gaat alle lucht er uit....
Zo, nu kan de hele boel de bakvorm in gegoten worden en kan hij de oven in. Als de taart in de oven staat zet je de temperatuur op 180 en laat je hem een half uur bakken... (let wel... je moet zelf even checken of ie klaar is... bij mij moet ie namelijk wel 50 minuten in de oven... maar ik heb dan ook een rare hihi) als een satéprikker die je in het midden prikt er droog uit komt, dan is ie klaar...
oven uit en de taart laten afkoelen... hij zakt wel wat in...
is je taart koud? dan kan je hem uit de vorm halen... ondersteboven welteverstaan, dan is je bovenkant mooi 'recht'... snij de taart dan in drie lagen. de helft van het monatoetje gaat op de onderste helft met wat vruchtjes (niet teveel want dan wordt je taart zo nattig) . dan de middelste laag taart er weer op dan de andere helft van het toetje en weer vruchtjes, bovenkant er weer op... let er wel op dat je het toetje niet helemaal tot de zijkanten smeert, daar komt straks nog chocopasta.
zo, dan zijn we al een heel eind. en zijn we bij de chocopasta aanbeland... smeer de zijkanten en de buitenste rande van de bovenkant van de taart in met de pasta, ook goed in de gleuven. plak nu de kitkats of de twixen aan de buitenkant en bind de taart vast met een mooie strik. zet daarna de taart even in de koelkast.
hij is al BIJNA af!!!
pak het roze marsepein en maak er een paar bolletjes van... grotere bolletjes met een geprikt gaatje zijn buikjes... kleinere bolletjes (met kleine oortjes en een neus met twee gaatjes) zijn de hoofdjes... héle kleine bolletjes zijn de hoefjes .... leef je uit zou ik zeggen...
pak een pan met heel heet water en zet daar een kleinere pan in. in die kleinere pan doe je de chocolade en de roomboter... laat het smelten en roer het door elkaar (het moet een beetje de dikte hebben van schenkstroop).. dat giet je over de bovenkant van je taart. daar leg je de buikjes en de hoofdjes van de varkentjes in... en klaar is klara!
reacties (0)