De varkentjes in de modder taart

Hier dan op veler verzoek de how to van de 'varkentjes in de modder' taart van saar.

voor een taart van 26 cm heb je het volgende nodig

6 eieren, 200 gram suiker, 100 gram bloem, citroensap, 50 gram maizena, bakpoeder voor 150 gram bloem, chocoladepasta, een mona luchtige pudding (zelf weten welke smaak), een stuk of 50 kitkats of twix, 75 gram pure chocolade, 75 gram roomboter en vruchtjes in dezelfde smaak als de monapudding, ongeveer 1-2 ons roze marsepein (kan je kopen via bijv. de leukstetaarten.nl). een mixer, een bakvorm, boter om in te vetten, bakpapier, een grote kom om alles in te mengen en wat kleinere kommetjes voor heet water en de eidooiers, een groot lint voor om de taart te binden

verwarm de oven voor op 130 graden en doe bakpapier onderin de bakvorm. daarna de vorm invetten (ik vind bakspray heel makkelijk)

Splits de eieren. klop de eiwitten in de grote kom stijf met 2/3 van de suiker en een scheutje citroensap en zet het weg. neem dan een kleinere kom waar je heet water in doet. daarin zet je het kommetje met de eidooiers en de rest van de suiker... dit klop je nét zo lang tot de dooiers witgelig zijn geworden, de suiker opgelost is en het dikkig is geworden (ongeveer 5 minuutjes)

giet dit bovenop de eiwitten en zeef de bloem, de maizena en het bakpoeder er boven... dan moet je alles voorzichtig door elkaar spatelen... NIET ROEREN... dan gaat alle lucht er uit....

Zo, nu kan de hele boel de bakvorm in gegoten worden en kan hij de oven in. Als de taart in de oven staat zet je de temperatuur op 180 en laat je hem een half uur bakken... (let wel... je moet zelf even checken of ie klaar is... bij mij moet ie namelijk wel 50 minuten in de oven... maar ik heb dan ook een rare hihi) als een satéprikker die je in het midden prikt er droog uit komt, dan is ie klaar...

oven uit en de taart laten afkoelen... hij zakt wel wat in...

is je taart koud? dan kan je hem uit de vorm halen... ondersteboven welteverstaan, dan is je bovenkant mooi 'recht'...  snij de taart dan in drie lagen. de helft van het monatoetje gaat op de onderste helft met wat vruchtjes (niet teveel want dan wordt je taart zo nattig) . dan de middelste laag taart er weer op dan de andere helft van het toetje en weer vruchtjes, bovenkant er weer op...  let er wel op dat je het toetje niet helemaal tot de zijkanten smeert, daar komt straks nog chocopasta.

zo, dan zijn we al een heel eind. en zijn we bij de chocopasta aanbeland...  smeer de zijkanten en de buitenste rande van de bovenkant van de taart in met de pasta, ook goed in de gleuven. plak nu de kitkats of de twixen aan de buitenkant en bind de taart vast met een mooie strik. zet daarna de taart even in de koelkast.

hij is al BIJNA af!!!

pak het roze marsepein en maak er een paar bolletjes van... grotere bolletjes met een geprikt gaatje zijn buikjes... kleinere bolletjes (met kleine oortjes en een neus met twee gaatjes) zijn de hoofdjes... héle kleine bolletjes zijn de hoefjes .... leef je uit zou ik zeggen...

pak een pan met heel heet water en zet daar een kleinere pan in. in die kleinere pan doe je de chocolade en de roomboter... laat het smelten en roer het door elkaar (het moet een beetje de dikte hebben van schenkstroop).. dat giet je over de bovenkant van je taart. daar leg je de buikjes en de hoofdjes van de varkentjes in... en klaar is klara!

Photobucket

1906 x gelezen, 0

reacties (0)


  • Mammina

    Nog bedankt voor het delen van dit recept! Ik heb het vorige week gemaakt voor mijn dochter's tweede verjaardag :) Ik kon alleen niet bakken omdat mijn oven even tijdelijk in de kelder staat ivm verhuizing, dus ik heb ipv een biscuit bodem een bodem gemaakt van lange vingers, die ik alvorens doopte in wat melk met vanille aroma. Verder precies de instructies gevolgd en iedereen vond hem super lekker! :)

  • wendy1976

    Wauw, zie deze nu pas maar is echt een mjummie taart, ga deze eens proberen te maken. Jij kan echt heerlijke dingen maken zeg! Complimenten.

  • Mammina

    Ik krijg net jouw blog in een berichtje van Makuahine :) Wat een super leuk idee! Ik ga dit recept uitprinten :) PS mijn dochter heet trouwens ook Sara :)

  • MvD

    Sorry, nog 1, wat voor een vruchtjes doe je ertussen?

  • MvD

    is dit zo'n biscuit bodem, euh hoe leg k het uit, zo'n bodem die je ook gebruikt voor een taart waar je een laag marsepein overlegt?

  • sunnymiran

    lekker lekker lekker ga het zeker maken ....thanks..

  • Miepie

    Ik dat dit ZEKER uitprinten, super!!

  • 24Mama

    Gaaf! Dank je, ik sla m op en ga de taart namaken als ik iets te vieren heb... Misschien voor mijn opa's verjaardag, da's net een varkentje. ;)

  • Appel

    wow....

  • Niel

    Mmmmmmm eigenlijk te mooi om op te eten, maar ga het zeker een keertje proberen. Dank.

  • libelle

    Hmm jammie! Zeker het proberen waard! Het recept voor de taart had je me al eerder gegeven maar wat fijn dat het in je blog staat. Kan ik elke keer weer terugkijken (als Dick ze niet verwijdert)
    Ik zou het lekkerder vinden met geklopte slagroom ertussen dan pudding (wel 2 pakjes dan he). Ik onthoud hem zeker.. ben de laatste tijd best wel lui met dit soort creatieve taarten maar wie weet heb ik een keer er zin in. Thank you very much!

  • fleurdelys

    Wow wat ziet dat er geweldig uit!!!! Klinkt alleen best behoorlijk bewerkelijk; zo'n taart staat niet in een half uurtje op tafel. Dus even wat geduld (vooral bij de kids!) opsparen... maar hij gaat in m'n favorieten, hij is écht leuk!!!

  • Annahs

    Echt geweldig!!! Fantastisch ga het zeker een keer proberen.

  • wendy73

    Ik heb het recept opgeslagen, maar ik dnek niet dat ik de moed heb om hem zelf een keertje te gaan maken

  • twingo

    Echt een super gave taart, maar ik heb er inderdaad ook het geduld niet voor om hem zelf te maken helaas! Maar wel heel lief van je dat je je recept hier voor ons allemaal even neerzet!!!

  • bonbonz

    wat onwijs te gek!!!!!!!!!