5 dagen overtijd maar test negatief, wie heeft dit eerder meegemaakt?

Hi allemaal,


Ik ben vandaag volgens mijn berekeningen 5 dagen overtijd. ik heb een cyclus van 29 dagen al 3 maanden lang. maar nu ben ik op de 34 ste dag en ben ik nogsteeds niet ongesteld. gister 2 testen gedaan en die waren negatief. heeft iemand dit eerder meegemaakt? en werd je toen uiteindelijk ongesteld of was de test later tog pofitief. Ik heb een beetje stress nu want ik ga donderdag op vakantie.


Bedankt alvast! xxx

479 x gelezen, 1

reacties (22)


 • keizerswensje

  tot nu toe al altijd pas een (zeer licht) positieve test als ik 6 dagen overtijd ben. alles kan dus nog...

 • Labello

  Deze vraag is vorige week ook gesteld en de week daarvoor ook. 😊

  Ik heb hetzelfde, vandaar dat ik het onthouden heb. Ik had ook een cyclus van 29 dagen maar ineens niet ongesteld en testen Omo-wit. Ik wijt het aan het ontpillen. Toevallig gisteren ongesteld geworden, na een cyclus van 55 dagen 😅

  Het lichaam kan dus gewoon soms een beetje gekke dingen doen. 😋

 • Soccer-Mom

  Hoewel testen vooralsnog het tegendeel bewijzen, is er een kleine kans dat je toch nog zwanger bent. Over een paar dagen weer eens testen. Desnoods neem je testen mee op vakantie. Moet wel eerlijk zeggen dat als je geen zwangerschap in de planning hebt en bovendien jouw partner en jijzelf nog thuis wonen, ik het bijzonder vreemd vind dat jullie geen anticonceptie gebruiken. Wat is het dan misgegaan? Er wordt lijkt mij voldoende aandacht besteed aan seksuele voorlichting? Of hebben je ouders je iets vergeten te vertellen of sla jij alle adviezen voor het gemak maar in de wind? Ik adviseer je om toch over anticonceptie na te denken en dit met je partner te bespreken, liefst nog voor je vakantie (pakje condooms zijn zo gekocht).

 • Dazielle13

  De drie maanden voor deze zwangerschap ook gehad. Ik had na de bevalling van de tweede vanaf de eerste menstruatie altijd een cyclus van 30 dagen(op de dag af). In een keer van de een op andere maand een hele wisselende cyclus: 35 dagen, 46 dagen, 38 dagen en voor ik in deze zwangerschap positief testen had ik pas op dag 36 de eisprong(gevoeld en getest), dus zou nog verder over tijd zijn gegaan als ik niet zwanger was geweest. Geen idee hoe het kwam, was niks bijzonders aan de hand, ook niet hele erg bezig met zwanger worden(waren zelfs nog in overleg of we het wel al wilden d eeerste paar keer), maar toch in een keer op de hobbel. Iets wat ik alleen de eerste jaren dat ik ongesteld werd heb gehad(tot ik aan de pil ging), dus vond het heel raar.

 • Momtini

  Cyclus kan altijd ineens langer zijn dan gewoonlijk. Uiteraard kan je ook wel gewoon zwanger zijn, maar ik lees dat je ook geen betrouwbare anticonceptie gebruikt en je ook geen kinderwens hebt. Geen oordeel, wie ben ik , maar lijkt mij niet een echt handige combi? 🤷‍♀️misschien goed om daar over na te denken 👍

 • ssc

  ik heb wel een kinderwens hoor, alleen mocht ik nu zwanger zijn had ik liever nog een jaartje gewacht maar ik zal het zeker niet weghalen. Maar anticonceptie gebruik ik niet omdat ik niet tegen die hormonen kan.

 • MamaJL

  Is bestaat toch ook anticonceptie die niet hormonaal is? Zoals condooms of een koperspiraal?

 • Momtini

  Zoals genoemd, er is ook niet hormonale anticonceptie. Sorry maar het klinkt mij zo vreemd in de oren als jullie beide nog thuis wonen , jong en geen actieve kinderwens en dan toch in deze situatie terecht komen. Een zwangerschap en een kindje is echt een enorme verandering wat ook zo'n groot wonder en verantwoording is als het je is gegeven, wees er alsjeblieft niet lichtvaardig over in je / jullie keuzes... misschien zijn t mijn eigen zwangere hormonen maar echt, vind t altijd bijzonder om dit te lezen 🤦‍♀️

 • ssc

  @mamaJL, Klopt deze was ik ook van plan na mij vakantie te nemen.

 • Rainbowafterstorm

  Maar ik testte pas 4 dagen ná nod licht positief. Is niet onmogelijk.

  Maar evt een late eisprong, en latere menstruatie kan ook.

 • Ssc

  Ja ik ga over 2 dagen weer testen en anders bloed laten testen

 • Ssc

  Ja ik ga over 2 dagen weer testen en anders bloed laten testen

 • Ssc

  Ja ik ga over 2 dagen weer testen en anders bloed laten testen

 • Dazielle13

  Onze huisarts wilde pas bloed testen als ik ook een tweede periode zou missen. Dit omdat je wel vaker een cyclus mis kan lopen omdat je geen eisprong hebt gehad(legden ze mij uit). Ik had het nog nooit gehad🤷‍♀️ maar kan best zijn dat jouw huisarts het wel doet hoor.

 • MamaJL

  Al héél vaak meegemaakt. Als je graag zwanger wilt worden kan je menstruatie soms wel tot twee weken later komen. Dat kan ook van de stress zijn. Daar valt weinig over te zeggen. Het zal afwachten blijven. Als je over 2-3 dagen nog niet ongesteld bent zou je een nieuwe test kunnen overwegen. Ik verwacht er persoonlijk niet veel van.

 • ssc

  Dat is em nou juist, ik ben totaal niet bezig met zwanger worden. Ik woon nog thuis en mijn vriend ook. Dit is totaal niet gepland.

 • Rainbowafterstorm

  Gebruik je anticonceptie?

 • MamaJL

  Als je eenmaal bedacht hebt dat je zwanger kunt zijn of als je om een andere reden gestrest bent, kan het effect hetzelfde zijn. Je weet het gewoon nog neit. In principe kan iedereen die seks heeft zwanger raken. Maar of dat bij jou ook zo is... Tijd zal het leren. Ik zou je angst met je vriend en je ouders proberen te bespreken.

 • Ssc

  @simpson nee ik gebruik geen anticonecptie maar tijdens mijn eisprong kom mijn vriend niet in me

 • Rainbowafterstorm

  Tja, dan is er altijd een kans op zwangerschap. Kan maar net zo zijn, dat je een latere eisprong hebt gehad.

  Of weet je precies wanneer je je eisprong hebt?

  Van voorvocht kan ook een zwangerschap komen.

 • PeetjeM

  Ik heb dit ook gehad. Kan een bevrucht eitje zijn die zich niet heeft kunnen innestelen. Dan maak je geen HCG hormoon aan, maar wordt je wel later ongesteld. Was bij mij 5 á 6 dagen later dan normaal.

 • ssc

  Dankjewel!, dan wacht ik nog even af.