Toch gebeld door de arts. 15-01-2020

Ik had het totaal niet verwacht maar om 17.48 ging dan toch de telefoon. Het was weer de kliniek. De arts belde mij toch nog even zelf. Zo opgelucht dat ik nu toch weet waar ik aan toe ben en niet nog een dag in spanning zit. Al hoe wel ik natuurlijk liever beter nieuws had gehad. 


De arts vertelde dat er uit mijn hormoon waardes niet is gebleken dat ik een eisprong had. Het beeld van de echo past niet bij de waardes. Op de echo was mijn groeiende follikel in eene gekrompen en kwamen er aan de andere kant al 2 nieuwe follikels op. Mijn bms was dunner geworden. De knipperende smiley kwam waarschijnlijk door de nieuwe follikels die al groeide. Mijn eierstokken doen het dus wel want ze geven wel nieuwe eitjes af. Het werkt alleen niet zoals het hoort. De arts had het nog even PCOS maar dat klopt ook niet met het echo beeld gaf zij aan. Ik weet nou even niet meer of de waardes nou allemaal laag waren of dat ze gewoon niet overeen kwamen. 


De arts gaat er van uit dat mijn hormoon waardes gewoon helemaal van slag zijn omdat ik zo lang de pil heb geslikt. Het eene lichaam heeft zich sneller op de rit dan het andere lichaam. Mijn lichaam heeft hier waarschijnlijk wat meer moeite mee. De arts stelt voor om eerst nog een keer bloed te prikken op andere dingen. Ik weet even niet meer wat allemaal. Dit is om uit te sluiten dat er niet toch iets anders aan de hand is. Ik geloof dat ze het had over bijnieren en nog wat andere dingen. Iemand enig idee? Op wat ik dan allemaal moet prikken. 


Volgende week Woensdag wordt ik gebeld met de uitslagen van de bloedtesten. Als hier verder geen rare dingen in te zien zijn gaan we starten met een hormoon behandeling. Ik geloof dat de arts het had over een prik in mijn rug en een provera kuur. Nu kan ik zelf helemaal niks vinden over een prik in je rug en menstruatie opwekken. Mischien heb ik het wel helemaal verkeerd begrepen. Heb echt even geen flauw idee meer. Dat zal ik dan wel Woensdag horen. En dan daarna nog iets voor de eisprong maar dat zal ik later allemaal wel horen.


Morgen krijg ik als het goed is het bloedprikformulier via de mail. Die kan ik uitprinten en dan daar mee bloedprikken. Heel benieuwd op wat ik nou moet prikken. Maandag bel ik dan nog even naar de kliniek om te vragen of het ziekenhuis de uitslagen wel heeft door gestuurd aangezien dit elke keer fout gaat en de kliniek er achter aan moet bellen. Als ze het dan niet hebben kunnen ze er nog even achteraan. En dan weet ik zeker dat de uitslagen in mijn dossier staan als de arts mij Woensdag belt.


Ik had natuurlijk liever beter nieuws gehad. Maar ook wel blij dat ik in iedergeval iets weet. Ik moet nu een week wachten voor ik weet wat er gaat gebeuren. Maar het helpt dat de afspraak voor woensdag is gemaakt en ik weet dat ik dan te horen krijg of er iets aan de hand is of dat mijn lichaam gewoon van slag is. Ik kan er na toe leven, Deze week nog 2 dagen werken en dan is het alweer weekend. En voor je het weet is het Woensdag, Ik hoop dat het me nu een beetje rust geeft. En ik weer wat beter eet en slaap. Ik voel me nu gelukkig wel beter dan de afgelopen dagen.


Op weg naar een BaMam.


 

1799 x gelezen, 3

reacties (6)


 • SandraJ

  Neem pen en papier mee zodat je belangrijke dingen die er verteld worden kan opschrijven. Dat vinden zij echt niet erg en zo vergeet je niet de helft van wat erg gezegd wordt 😊

 • Zeldawarrior

  Poeh, wat spannend. Hopelijk komt alles nu eindelijk alsnog goed op gang! 🍀🍀🍀

 • Sara1989

  Zeker spannend. Maar ben ook wel blij dat ze alles willen uitsluiten. Nog een waakje afwachten.

 • liefdevolleBAM

  wat naar allemaal zo zeg... ik zou haast het idee krijgen inderdaad dat je lichaam nog druk aan het ontpillen is maar goed dat soort dingen wil je ook helemaal niet horen wat heel begrijpelijk is

 • sara1989

  klopt dit is het waarschijnlijk ook. Mijn lichaam is gewoon nog helemaal ontregeld. Mochten de andere bloeduitslagen goed zijn mag ik alsnog beginnen met hormonen. We wachten het dus nog een weekje af.

  Ik heb voor me zelf nu toch wel iets meer rust nu. Dus hoop dat het de aankomende dagen weer wat beter gaat.

 • liefdevolleBAM

  Ik hoop oprecht voor je dat je wat rust in je hoofd krijgt, en snel goed nieuws