250 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
115 gr boter
115 gr bruine suiker
2 losgeklopte eieren
500 gr geprakte overrijpe bananen
Ik voeg vaak gehakt walnoten, geraspte kokos, rozijnen of gedroogde abrikozen toen. Je kunt ook chocolade snippers of geroosterde pijnboom pitten erdoor doen. Varieer en kijk wat je zelf lekker vind. Rozijnen en abrikozen maken wat kleffer. Je kunt net zo veel of zo weinig toevoegen als je wilt.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius / Gasovenstand 4. Vet een bakblik (23x13cm) lichtjes in.
2. Meng het zelfrijzend bakmeel en zout in een grote kom.
3. Meng de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar. Roer de eieren en geprakte bananen erdoor totdat alles goed gemengd is. Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer door elkaar. Giet het mengsel in de cakevorm.
4. Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt die er schoon weer uitkomt, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
Niet zo vet als cake en veel minder suiker. Met rietsuiker ook erg lekker.
Enjoy ladies!
reacties (0)