Bron: http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2012/10/4-gezonde-snoepjes-om-zelf-te-maken.html
De chocola die voor dit recept gebruikt is, bevat inderdaad suiker. Maar bedenk dit: Hoe hoger het gehalte aan cacao (70% of hoger) des te minder suiker het bevat! Dus voor dit recept heb ik een reep chocolade van 85% gesmolten. Ik vind de bittere smaak aangenaam, maar als dat niet jouw ding is, voeg dan een eetlepel honing of palmsuiker toe.
100 gram pure chocolade Een handvol geroosterde amandelen (ongebrand gekocht, even in een droge koekenpan geroosterd) Neem weer die vuurvaste kom en maak een badje met Marie. Doe de chocola in de kom en laat deze smelten. Hak de noten grof. Bekleed een ruim bakblik met bakpapier en schenk hier de chocolade in. Hoe kleiner het bakblik, des te hoger de chocolade komt. Strooi de gehakte noten hierop en roer het met een lepel even door. Laat in de koelkast opstijven en hak vervolgens in stukken.
reacties (0)