34. Fudge zonder suiker.

Bron: http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2012/10/4-gezonde-snoepjes-om-zelf-te-maken.html



1 pakje santen


1/2 rijpe banaan, geprakt


Zaadjes van 1/2 vanilleboon of 1/2 tl goeie vanille extract


Snuf zout



Neem een vuurvaste kom en zet dit op een pan met heet water. Als je een au-bain-marie pan hebt, gebruik je die uiteraard. Doe hier de santen in, draai het vuur laag en laat het smelten. Dit kan wel tien minuten duren. Als het gesmolten is, roer je de banaan, vanille en het zout erdoor. De consistentie is stevig. Schenk het in een plat bakje met wat plasticfolie en zet in de koelkast. Snij in stukken zodra het gestold is. Bewaar in de koelkast als je die zelfbeheersing hebt! Want het is maar goed dat dit erg machtig is, je eet je er een ongeluk aan!

401 x gelezen, 0

reacties (0)


  • mamasaandekook

    Wat een goed idee! Met honing zal ik het ook wel eens willen proberen of ahornsiroop.

  • kloetjuh

    heb t nu ook met stroop en honing geprobeerd,
    nou die met stroop is echt heerlijk! net of t echt karamel is!
    heb dezelfde hoeveelheid als van hierboven, ook met banaan en vanille, maar dan opgedeeld in 3en, en dan elk deel met een theelepel van iets gedaan, (honing, stroop en pasta)

  • kloetjuh

    wat ook lekker is om er even een theelepel chocopasta erdoor te doen, is dan niet meer helemaal suikervrij, maar toch veel minder dan normaal,