Bron: http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2012/10/4-gezonde-snoepjes-om-zelf-te-maken.html
1 pakje santen
1/2 rijpe banaan, geprakt
Zaadjes van 1/2 vanilleboon of 1/2 tl goeie vanille extract
Snuf zout
Neem een vuurvaste kom en zet dit op een pan met heet water. Als je een au-bain-marie pan hebt, gebruik je die uiteraard. Doe hier de santen in, draai het vuur laag en laat het smelten. Dit kan wel tien minuten duren. Als het gesmolten is, roer je de banaan, vanille en het zout erdoor. De consistentie is stevig. Schenk het in een plat bakje met wat plasticfolie en zet in de koelkast. Snij in stukken zodra het gestold is. Bewaar in de koelkast als je die zelfbeheersing hebt! Want het is maar goed dat dit erg machtig is, je eet je er een ongeluk aan!
reacties (0)