Hartige pancakes met pastinaak (2 personen) INGREDIËNTEN: 60 gram boter 2 eieren 250 ml karnemelk 125 gram zelfrijzend bakmeel zout en peper 1 pastinaak crème fraîche of mascarpone (ik gebruikte crème fraîche, gezonder) Pancakes zijn meestal zoete gerechten overgoten met stroop, honing of een vruchtensaus. Maar dit recept is hartig.
Smelt de helft van de boter, splits de eieren. Klop in een kom de dooiers los met karnemelk, voeg al kloppend het zelfrijzend bakmeel, snufje zout en gesmolten boter toe. Klop de eiwit stijf en voeg dit luchtig toe aan beslag. Verhit de boter in de pan, doe er een juslepel beslag in en bak deze tot de bovenkant bubbelt en de onderkant bruin is. Omdraaien en bak deze kant ook bruin. Doe dit tot het beslag op is en houdt ondertussen de rest warm tussen 2 borden in. Schil en rasp ondertussen de pastinaak en meng het met crème fraîche of mascarpone. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel de pancakes over 2 borden en schep het pastinaak mengsel erboven op. Eet smakelijk!
reacties (0)