Regelen, regelen, regelen en nog eens regelen.

Soms lijkt het alsof andere mama's het allemaal voor elkaar hebben.


Er moet zóveel geregeld worden. Ik heb het daar sowieso al niet makkelijk mee, zelfs wanneer ik nog geen kinderen had leefde ik een beetje volgens het 'we zien wel' principe.


Nu word ik zo hoorndol van al dat geregel... een keer een dagje opvangen door ziekte of door staking op school dat lukt nog... maar die ellendige weekschema's, maandag dit, dinsdag dat, woensdag - om de twee weken - zus of anders zo, weekends van her naar der.


De keren dat ik al aan de verkeerde deur stond, omdat ahja... het is de eerste dinsdag van de maand en dan is mijn dochter bij haar ene oma.


En nu beginnen kijken voor zomerkampjes. Het lijkt wel of ik weer de zotste festivaltickets moet proberen bemachtigen. Iedereen staat paraat, stipt om 18u begint de bestelling van zomerkampjes. Amper 3.5 jaar oud... pfff... en zonder er iets van te kennen moet ik hem 5 weken zien te verpatsen bij één of andere organisatie waar hij niemand kent. Proberen afspreken met andere ouders blijkt ook een soep, want iedereen heeft andere weken een oplossing nodig of gaat voor halve dagen.


Ik voel me soms echt een slechte mama hierdoor.. hoewel ik al deze gevoelens ook heb net omdat ik ze zo graag bij mij zou houden... en wil dat ze gelukkig zijn. Moet gewoon de knop kunnen omdraaien, dat ik toch niet op voorhand kan voorspellen hoe het zal gaan.


Mijn kinderen merken hier uiteindelijk ook niet veel van denk ik.. mijn zorgen en paniek komt meestal 'savonds of wanneer ik met andere mensen erover praat en besef dat ik weer iets 'tijdig' vergeten organiseren ben.


Zijn er nog ouders die hier moeite mee hebben? Die eigenlijk liever gewoon zouden genieten van dag tot dag en geen superplanners en supermama's zijn?


 

1006 x gelezen, 3

reacties (14)


 • Mamavananouk

  Ik zou het liefst niet alles willen regelen maar ja dat gaat niet

 • Mamavan4schatjes

  Eerlijk gezegd is het hebben van kinderen ook een hoop geregel. Ik adviseerde altijd om het leven zo eenvoudig mogelijk te houden als het je allemaal boven t hoofd stijgt. Ik las het al hieronder, maar als je idd minder kunt werken... ik kan me voorstellen dat met een fulltime baan je het gevoel hebt achter de feiten aan te lopen...sterkte!

 • Merami

  Wat herken ik me in jou verhaal..ik ben qua planning een kleine ramp. Gelukkig heb ik een collega en een vriendin waarvan onze kinderen nr dezelfde opvang gaan en zij helpen me regelmatig herinneren dat t echt wel tijd wordt om in te schrijven want als t volzet is komen ze op een wachtlijst. Met schoolvrije dagen waar ik weer es niet op tijd aan gedacht heb kan ik in nood wel terecht bij mijn ouders mr probeer dit toch wat binnen de perken te houden.

 • babyeend

  Werk gelukkig in het onderwijs dus vakanties zijn geen probleem, verder hebben we hier "altijd hetzelfde" vaste dagen kinderopvang en 1 papadag. Lastig zijn studiedagen (familie woont ver weg) of als de kids plots ziek zijn. Kids zijn nog jong dus nog weinig verplichtingen gedurende de week

 • Soccer-Mom

  Ik leef met mijn agenda. Ik regel verder ook alles thuis. Dingen die ik echt niet moet vergeten, gaan gewoon de agenda in. Scheelt een hoop stress.

 • mamacharlotte

  Ja een gedeelde agenda met mijn man is nu ook wel meer en meer een gewoonte aan het worden. Toch blijft het véél om in 24 uur te doen allemaal. Zelfs als ik lijstjes maak, krijg ik niet alles rond en dan lopen mijn lijstjes in het honderd

 • Nog-even!

  Waarom zou jouw kind 5 weken van huis moeten zijn in de zomer? Bestaat er in België niet gewoon kinderopvang in de zomer?

 • mamacharlotte

  De kinderopvang vanaf 3 jaar is voor het grootste deel georganiseerd in een soort van kampjes per week, maar dit is enkel overdag hoor. Probleem is veel van die kampjes zijn maar halve dagen, bijvoorbeeld thema Circus van 9u00-12u00, maar gezien ik 40u werk is dat gewoon niet haalbaar. Ik heb zelf 4 weken vakantie in het groot verlof, dus zijn er nog 5 weken over waar we zulke kampjes moeten zoeken.

  Zo'n kampje kost overigens ongeveer 160€ per week, dus goedkoop is het ook zeker niet.

 • Nog-even!

  Ah, op die manier! Eigenlijk komt het er dus op neer dat je teveel tegelijk wilt en dat je het daarom bijna niet rond krijgt... Begrijpelijk! Zou het niet overzichtelijker worden als je ietsje minder zou kunnen werken?

 • mamacharlotte

  Ja daar hebben we het al veel over gehad hoor! Als nummer 3 er is ga ik dat sowieso proberen, zien of we daarmee wat meer rust vinden. Met ouderschapsverlof kan ik 4/5 werken en toch nog mooi verdienen.

 • tweede83

  ik werk 32 uur. moet opvang regelen en hiervoor roosters maken voor beide oma's en gastouder. zwemles, gymnastiek, bibliotheek, huishouden, boodschappen. schoolreisjes, meehelpen op schoolse activiteiten, weekendje weg en wat al niet komt. Daarnaast nog een flinke verbouwing op komst waarvoor we over 2 weken moeten verhuizen naar een caravan voor een half jaar.. zoals je ziet, genoeg te doen, regelen en te plannen. Ik ervaar die stress niet zoals jij die ervaart.

  Ik maak de roosters ruim van te voren, zodat ik er voor bijvoorbeeld 2 maanden niet naar hoef om te kijken.

  Vervolgens heb ik 1 vaste dag vrij in de week, dan doe ik mijn boodschappen, bedden verschonen, zwemles enz.. huishoudelijke dingen houd ik gewoon bij en doe ik wanneer dat gewoon uitkomt. Schoolse activiteiten ga ik heen als dat allemaal past (soms ruil ik met een collega) maar het moet niet ten koste gaan van oppas enz.

  Ik moet ook alles onder controle hebben en overzicht houden. Dat lukt best. Maar heb ook los gelaten dat niet alles in schema's moet en planning. Een grote leidraad is handig, maar is geen verplichting. en ik bekijk alles per week en kijk niet meer zo ver vooruit.

 • Mama-van-meisje

  Ik ben zeker geen supermama en planner. Toch vergeet ik maar zelden een afspraak en krijg ik mijn dagen prima gepland en houd ik voldoende tijd over voor mezelf. Ik denk dat het komt omdat ik de lat niet zo hoog leg. Een keer geen tijd of zin om te poetsen? Dan niet. Ik plan ook niet zoveel sociale afspraken in. Hooguit 1 a 2 per week en dit word op t laatste moment kort gesloten. Iedereen weet dat ik mn schema's niet ram vol plan en ook niet ver in t voren plan dus meestal schakeleb we even snel 1 a 2 dagen van te voren. Het scheelt natuurlijk ook dat ik thuisblijf mama ben en behalve goed voor mn dochter zorgen en zorgen dat er een natje en droogje zorgen niet zoveel hoef. Voor ons is dit echt rust.

 • mamacharlotte

  Vooral tijd voor jezelf is inderdaad een moeilijke. Ik probeer de lat ook niet te hoog te leggen, hoewel iets laten liggen voor de dag erna zó snel opstapelt dat het onhandelbaar wordt. Wij hebben ook al veel besproken dat ik minder uren zou werken, maar ik weet niet of ik daar zo goed in zou zijn, ik hou ook best wel van mn werk en hoe rustig het er is