Grr stomme corona/covid-19

Na een reactie op mijn blog gister besloot ik toch het ziekenhuis maar even te mailen, want hoe staat het er bij hun nu voor i.v.m corona, heeft dat op dit moment invloed op de wachttijden? in het meest gunstige geval  zou ik in december opgeroepen worden  en in het minst gunstige geval december volgend jaar... nou krijg ik net een reactie terug en ik wordt er absoluut niet vrolijk van!

"Goedemorgen mw. de .....
Het is helaas mogelijk dat het COVID-19 van invloed is op de wachtlijst.
Alle fertiliteitsbehandelingen zijn gecanceld en het is onzeker wanneer we weer kunnen/mogen starten.
Het is een onzekere periode.... ik had u graag iets positievers gemeld.
Met vriendelijke groet,
.......
Verpleegkundige"

Uiteraard neem ik het ziekenhuis niks kwalijk hoor en begrijp ik het allemaal ten volle, en nu heb ik dan wel de bevestiging dat het wachten alleen nog maar langer gaat duren... :( stomme corona, het verpest ook echt alles zo bah!
natuurlijk ik weet het uiteindelijk komt het wel goed ik weet het ik weet het... maar dit is even een domper op het toch al zo lange wachten :( en ja ik weet het ik ben niet de enige er zitten  velen met mij in ditzelfde schuitje i know i know... maar ik baal toch even keihard nu hoor! 
Zowel voor  mijzelf als voor hen die ook alles moeten uitstellen nu,  bah.....

Ben een aardig optimistisch mens en probeer altijd overal wel iets positiefs van te maken.. maar nu lukt dat heel even  niet!
zucht....

1512 x gelezen, 3

reacties (19)


 • Aapjeguppie

  He wat ontzettend vervelend. Wat een teleurstelling zeg.

  En natuurlijk heb je alle begrip voor het ziekenhuis en alle medewerkers daar (wie niet). Maar dan nog mag je wel je baal momentje hebben wat betreft dit virus. Je bent al zo geduldig en positief al die tijd. Zelfs het feit dat je misschien 2 jaar moest wachten kreeg je niet klein. Kop op en hou je taai

 • liefdevolleBAM

  Het zal mij zeker niet klein krijgen maar pfff en dan krijg je reacties (niet hier hoor) misschien vind je in de tusse tijd nog we een leuke vriend... zucht neeeee dat wil ik niet meer... of een reactie als misschien heeft het een reden.. omg nee komt door corona vlieg op... oke adem in adem uit en door

 • Mariss29

  Heb je al wel eens gekeken naar mogelijkheden buiten het ziekenhuis? Wachttijd bij rijnstate en andere ziekenhuizen zijn nou eenmaal heel lang. Maar laatst op tv 'bevallen met bobbi' was er ook een vrouw die zwanger is geworden door een Deense donor omdat de wachttijden in Nederland zo lang zijn.

 • liefdevolleBAM

  Normaal is de waçhttijd korter... heeft te maken met een nieuwe regeling omtrent donoren,, zelfs met een eigrn of buitenlandse kan ik nu ook niet terecht alles ligt stil... verder voelt het gewoon goed om een donor te "krijgen" via het zh zelf

 • yune

  Ik lees je blogs al een tijdje, maar waarom niet kiezen voor een Deense donor? Met NLse donoren moet je echt super lang wachten, dat is bewonderingswaardig, maar lijkt me ook heel erg lastig...

 • liefdevolleBAM

  Het extreem lange wachten is niet gebruikelijk heeft te maken met een nieuwe regel omtrent donoren.. maar zelfs met een eigen donor of buitenlands wat dan ook zou ik nu niet terecht kunnen... ik laat het gewoon voor wat het is, voelt wel goed om gewoon een donor via hun te "krijgen"

 • Guppi

  Vervelend joh. De verwachting is idd ook niet gunstig wanneer je weer verder kunt😕

  Ik heb het virus gisteren ook verwenst toen ik naast een zwoegende man stond. Hij overleeft hem waarschijnlijk niet.

 • liefdevolleBAM

  Pff zeg dat... en ik begrijp het wel hoor dat is het punt ook niet maar goed dit moet even landen en dan keert de positiviteit wel weer terug...

  Ooow verschrikkelijk!!! Hopelijk zijn er toch nog overlevingskansen

 • *mamaDebby*

  Ja echt alles staat nu stil hoor. Mijn dochter haar verdere onderzoeken . Ik heb haar aangemeld voor nieuwe hoortesten etc. Ze moet naar logopedie. Allemaal wachten wachten wachten . Zelfs mijn Na controle van mn operatie van vorige maand moet wachten tot het weer rustig is. Slaat werkelijk nergens op maar goed. Het is geen pakje boter wat ik weggegooid heb ofzo maar blijkbaar moet ik het maar uitzoeken haha .

  Ik begrijp wel dat corona ernstig is maar veel andere belangrijke behandelingen worden allemaal gecanceld .En daar kan ik met mn kop echt niet bij.

 • liefdevolleBAM

  Ow jeetje... ook al zo'n gedoe.. ja ik snap het inderdaad ook allemaal en dat sommige dingen vervallen begrijp ik volkomen waaronder mijn en vele vrouwen met mik hun behandelingen ook.... maar de hele belangrijke dingen daar kan ik ook niet bij inderdaad...

 • mammavaneenmeisje

  Het is ook lastig dat voor jou de behandelingen vertragen en terecht mag je daar van balen.

  Het is alleen lastig uit te leggen dat chemokuren of andere onderzoeken niet doorgaan. Een chemokuur wordt uitgesteld om de patiënt te beschermen omdat het COVID nu fataler kan zijn dan de kwaadaardige cellen. Er moet dan gekozen worden tussen twee kwaden. In zorg termen wordt er altijd gesproken over: treat first what kills first. Het blijft een lastige situatie met moeilijke besluiten.

 • mammavaneenmeisje

  Logisch dat jullie er beiden van balen en dat een nacontrole belangrijk is echter is de werkdruk in alle ziekenhuizen zo hoog dat iedereen overal bij moet springen. Kun je het niet veroorloven dat de poli’s open blijven ivm verspreiding en de echt hoognodige zaken gaan door. Alles wat een nacontrole is moet (hoe vervelend ook) echt wachten. Zelf werk ik in een ziekenhuis en dat is binnen 2 weken compleet veranderd. Alle zeilen worden bijgezet, iedereen draait overuren om de zorg zo goed mogelijk te kunnen bieden. Er worden extra bedden gecreëerd met het te weinig personeel wat er al was. In de hoop dat hiermee levens gered kunnen worden. En ja, het is hard en vervelend maar ze moeten hierin keuzes maken en dat betekent dat alle zorg er op gericht is dat alle spoed zaken/ patiënten voor gaan en de rest uitgesteld word. (Dat houd ook in dat alle uitgestelde zaken na het coronavirus dus nog gedaan moeten worden.)

  Ik begrijp echt jullie frustratie maar het is soms als zorgmedewerker ook frustrerend om te lezen omdat wij bijna dagelijks geconfronteerd worden met (ernstig) zieke patiënten die het (niet) gaan redden. Extra uren werken en er alles aan willen en zullen doen om er nu voor de medelanders te staan. Soms is dat beetje begrip voor ons nodig om staande te blijven om te kunnen blijven vechten in deze heftige periode.

 • liefdevolleBAM

  Ow er is ook niks in mij wat geen begrip heeft begrijp mij alsjeblieft niet verkeerd, baal ik van het feit dat de wachttijd langer wordt? Ja! Snap ik waarom? Zeker met alle begrip, verwijt ik het ziekenhuis of de artsen iets? Nee absoluut niet geen moment...

  Maar wat ik wel heftig vind is dat je verhalen hoort van situaties die wel degelijk heel belangrijk zijn en dat zelfs dat vervalt, als je hoort in een gesprek met iemand dat zelfs chemokuren niet doorgaan... nou dat vind ij vreselijk heftig!!

  Verder heb ik niks anders dan enorm veel respect voor de zorgverlening en in deze tijden alleen maar meer, maar neemt niet weg dat ik wel mag balen ;)

 • liefdevolleBAM

  Ja naja hoe het ook zij het zijn heftige besluiten en ik begrijp dat het voor mensen in de zorg ook pittige besluitingen zijn om te maken, maar echt nogmaals mijn respect voor de zorgverlening en vooral in deze tijd,

 • Sara1989

  Ow nee. Ik was er al bang voor. Omdat alle behandelingen nu staken en die later worden hervat. Ik hoop dat ze zo snel mogelijk open gaan en misschien kunnen ze de wachttijd dan weer in halen in de komende periode. Zodat jij als nog je behandeling krijgt binnen de afgesproken tijd.

  Echt ene heel stom virus! Sterkte de komende tijd. Houdt de moed er in je bent altijd zo positief. Het komt echt van zelf goed.

  😘

 • liefdevolleBAM

  Ik hield het wel in gedachten maar had van het ziekenhuis niks gehoord dus denk oke misschien valt het mee.... gister dacht ik laat ik toch even mailen... pffff ja ben altijd best positief inderdaad maar nu... komt wel weer maar dit moet even landen

 • Sara1989

  Misschien valt het in jouw geval wel mee. En hebben ze de achterstand aan het eind van het jaar wel weer ingelopen. Ik hoop echt dat dit voor jou niet voor een hele lange vertraging gaat zorgen. En dat we dit snel achter ons kunnen laten.

  😘

 • liefdevolleBAM

  Nee denk ik niet je moet 1 tot 2 jaar rekenen vanaf je intake, voor mij zijn er ook nog vele intakes geweest he....