Zwanger willen zijn maar te oud voelen

Ik zou heel graag weer zwanger willen zijn,Alleen voel ik me te oud aan het worden 33.Natuurlijk is dat niet oud maar goed wil geen oude mama zijn stel je voor is er met 35 dan ben ik 70 als mijn kindje volwassen zou zijn 35.Ben ik nu zo raar aan denken.ik heb mijn ouders nog 53 en mijn opa en oma 74 waar ik blij mee ben dat ik met ze opgegroeid ben.Ook heb ik nog klachten van mijn zwangerschap urine verlies best nog buikje vermoeid ga zo maar door.natuurlijk heb ik nog jonge kinderen maar in de 60 klinkt dan jonger als 70 ja ik maak me daar zo druk om wat stom he.

3286 x gelezen, 7

reacties (56)

1 2 • Baby3-

  22 was ik zwanger van nummer 1 en 33 van nummer 3! En ja voelde mij ook uit maar de vk vond het een heel normale leeftijd haha.

 • sugarbaby

  33 oud!? Hou op zeg 🤪

  De meeste vrouwen beginnen pas rond die leeftijd.

 • sugarbaby

  33 oud!? Hou op zeg 🤪

  De meeste vrouwen beginnen pas rond die leeftijd.

 • Maaike5

  Hoi dames, nieuw hier en reageer meteen maar even hihihi

  Ik was 32 toen onze 4e kwam....nu ben ik bijna 38 en zwanger van de 5e. Ik voel me echter echt niet 'oud'. Mijn ouders zijn dik in de 60 maar zo fit en hip en bij de tijd. Dus alleen leeftijd zegt echt niets, mijn mening dan.

 • Minion1

  Het heeft mijn ouders 10 jar gekost om.mij te krijgen, mijn mama was 32 toen ze mij kreeg. Helaas is ze niet ouder dan 60 geworden maar ik had voor geen goud een andere moeder willen hebben. Ze was m'n beste vriendin. Het is ook maar net hoe je je gedraagt idd. Op haar uitvaart waren zelfs nog veel middelbare schoolvriendinnen van mij omdat het bij ons altijd zo gezellig was dus iedereen kwam uit school altijd mee en logeren, blijven eten kon altijd allemaal terwijl ik vriendinnen had met een 10 jaar jongere moeder waar ik misschien maar 3x ben geweest in al die tijd. Ik heb zelf heel lang getwijfeld op ik kinderen wilde, was er met 30 pas klaar voor, ons was het wel snel gegund, als ik 33 ben hoop ik te bevallen van ons 2e wondertje (nu 18 weken zwanger).

 • ilsje85

  Je kunt jong zijn en je oud gedragen, maar je kunt er als 'midden' dertiger en jonge mama ook voor kiezen om je jong te gedragen😉 Age is just a number!

  M.a.w. maak je niet druk en neem het zoals het komt.

  Ik was bijna 32 toen ik beviel van de 1e en bijna 35 toen ik beviel van de tweede.

  Het moest zo zijn 🍀 Alles gebeurt met een reden, denk ik dan maar!

 • Manon3

  33 is nog best wel jong, ik denk dat je teveel op negatieve aspecten focust. 70 als je kind volwassen zit is helemaal niet waar, je kind is al eerder volwassen als 35 jaar.

  Ik ben als kind echt nooit met de leeftijd van mijn ouders bezig geweest. Ik ben nu 26 en mijn vader 63. Is dat oud? Zo heb ik dat echt niet ervaren. Vind het juist erg fijn zelfs. Omdat mijn ouders nu een leeftijd hebben waarop ze al dan niet minder willen gaan werken of bijna willen stoppen. Dus als ik straks kinderen heb kan ik vaak gezellig bij opa en oma op de koffie of hoop ik wat oppas hulp van ze te krijgen.

  Ik denk dat jij de enige ben die met de leeftijd zit. Kinderen zijn daar over het algemeen niet mee bezig, met als uitzondering misschien ouders die extreem jong zijn of echt oud. Sterker nog. Ik weet de precieze leeftijd van mijn ouders niet eens zeker, omdat ik me daar echt nooit op focus.

 • liefdevolleBAM

  Tja wat is oud toen ik geboren werd was mijn vader 38 en mijn moeder 40 (ik ben een nakomeling binenn ons samengestelde gezin) ik ben 27 mijn moeder 67, ben mijn vader verloren toen hij 60 was maar dat was aan de gevolgen van kanker, dus ja wat is oud... ik heb de leeftijd van mijn ouders niet als een probleem gezien en nog steeds niet,

 • Prinsesje2020

  Wij wilde het ook super graag eerder maar ben nu toch 34 en zwanger van een 2e.

  Was zelf niet verder gegaan na 35 jaar.

  En nee geen slecht oordeel na oudere moeders. Dit is gewoon ons gevoel. Ook omdat mijn man 4,5 jaar ouder is.

 • Twinboysmom

  Niet alles valt te plannen. Soms ben je wat ouder of jonger als je een kindje verwacht het gaat erom dat je goed voor je kindje kan zorgen.

 • ~_angel_~

  Ik mocht m’n eerste krijgen toen ik net 20 was, tijdens de zwangerschap alleen komen te staan, en met heel veel plezier m’n zoon 12 jaar alleen opgevoed. Toen leerde ik m’n huidige vriend kennen, we besloten letterlijk na 6 mnd dat we een kindje wilden, en dat we dat gingen proberen. Niemand had bedacht dat ik 1,5 week na het verwijderen van spiraal al zwanger zou zijn. Kindje nummer 3 is nu onderweg, ik ben inmiddels 36. Zonder twijfel was de 1e voor mij het makkelijkst, 32 kilo aangekomen en na 3 mnd paste ik alles weer en zat ik een kilo onder m’n startgewicht 😂 zoon 2 was ff lastiger, Bekken pijn etc maar gelukkig vee hulp van mijn moeder die massagetherapeute was. Net voor ik zwanger werd van zoon 3 is m’n moeder op 62 jarige leeftijd geheel onverwachts overleden, dus deze zwangerschap valt me het zwaarst zowel lichamelijk als mentaal...

 • Omg2

  Met 33 ben je zeker niet te oud voor een baby. Bedenk dat dit andere tijden zijn dan vroeger. Ik heb mijn man pas laat leren kennen en om na een maand al aan kinderen te denken was wel vroeg. Ik was dus 31 bij mijn eerste. Daarna heeft hij mij ten huwelijk gevraagd en ik wilde graag slank in de bruidsjurk, dus het heeft nog 4 jaar geduurd voor de 2e kwam. Ondanks dat ik eigenlijk riep dat ik na mijn 35e geen kinderen meer wilde in verband met extra risico's, hadden we toch het gevoel dat we nog niet compleet waren. Ik ben nu net 39 en zwanger van nummer 3 en 4. Ik merk aan alles dat het nu zwaarder is, maar ik heb geen spijt van onze keuze om te gaan voor een volgende. Hierna is het wel echt klaar wat mij betreft. Maar kijk bijvoorbeeld naar een Katja Schuurman, die is de 40 al voorbij en heeft nog niet zo lang geleden een kindje gekregen. De meeste vrouwen beginnen tegenwoordig pas na hun 30e, dus als jij er graag nog 1 zou willen en je hebt nu al het gevoel dat je te oud bent, dan kun je er beter niet te lang over twijfelen en knopen door gaan hakken, want de kans bestaat dat je niet binnen 2 maanden zwanger bent. Het is zonde als je straks denkt: had ik toch maar en geloof mij dat de kinderen ondanks je leeftijd echt wel van je houden. Dus ik zou zeggen, gewoon ervoor gaan!

 • N22

  Ik heb mijn oudste zoon gekregen toen ik 22 was en nu met 32 krijg ik als het goed is over een maandje mijn derde kindje en ik denk dat wel mooie leeftijd is voor een evt. Laatste kindje. Mijn moeder heeft mij met 30 gekregen ik ben de jongste en ze is nu dus 62 en ik 32 en dat is nog steeds super leuk ze voelt nog best jong voor mij gevoel en moest ze een paar jaar ouder zijn zou mij ook helemaal niet storen hoor.

 • -center-of-my-universe-

  Ik was 20 jaar bij de eerste

  21 jaar bij de tweede

  30 jaar bij de derde

  En 31 jaar bij de vierde.

  Zowel fysiek als mentaal merk je wel dat je ouder bent geworden, maar hou van allemaal even veel en denk dat dat het meeste telt.

 • Bloemenleven

  Mijn vader was 55 toen hij mij kreeg en nog steeds een hele leuke en lieve vader! :)

 • Liek89

  Ik wilde voor m’n 30e 2 kinderen. 1 is gelukt, de 2e doen we nu al bijna 2 jaar over. Ik ben nu 31 en baal ervan.... voel me ook oud worden terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo is... ik snap je, maar als je het graag wilt moet je het door je leeftijd echt niet laten!

 • Liek89

  Ik wilde voor m’n 30e 2 kinderen. 1 is gelukt, de 2e doen we nu al bijna 2 jaar over. Ik ben nu 31 en baal ervan.... voel me ook oud worden terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo is... ik snap je, maar als je het graag wilt moet je het door je leeftijd echt niet laten!

 • AnnabellemamavanAbigail

  Ik ken dat gevoel wel, ik wilde voor mijn 30ste zeker nog een 2de, daarachter vond ik mezelf te oud, ik wordt aanstaande donderdag 30 en eind November wordt onze 2de verwacht 🙂 dat plan je niet natuurlijk 🙂 maar had ik nu niet zwanger geraakt was ik waarschijnlijk toch nog aan het proberen, een onvervulde kinderwens kun je je later altijd beklagen, ik zou zeggen doen wanneer je eraan toe bent 🙂

 • lena87

  haha mooi dat wel gelukt is,Al weet ik ook wel als eenmaal kriebeld het vaak de overhand neemt.

  Ik ga eerst nog even genieten zie het volgend jaar wel weer alleen dan ben ik 34 haha.We zullen wel zien.

  Ik zou zeggen fijne zwangerschap en dat allemaal goed mag gaan

 • AnnabellemamavanAbigail

  Ik ken dat gevoel wel, ik wilde voor mijn 30ste zeker nog een 2de, daarachter vond ik mezelf te oud, ik wordt aanstaande donderdag 30 en eind November wordt onze 2de verwacht 🙂 dat plan je niet natuurlijk 🙂 maar had ik nu niet zwanger geraakt was ik waarschijnlijk toch nog aan het proberen, een onvervulde kinderwens kun je je later altijd beklagen, ik zou zeggen doen wanneer je eraan toe bent 🙂

 • SVH1994

  Ik ben geboren toen mama 31 was en bij mijn broer was ze 34. Mijn grootmoeder was ook in de 30 toen ze mijn mama kreeg.. mijn opa heb ik 92 jaar mogen zien worden (net een jaar overleden) en mijn oma is nu bijna 89, mijn mama is bijna 58. Maakt het wat uit? Nee.. iemand verliezen doe je hoe dan ook, vroeg of laat en in jouw geval, ik snap niet goed waar je aan het getal 70 komt? Dan is je kind toch al lang volwassen? Is toch normaal dat je ouder wordt? 😅

 • lena87

  Natuurlijk heb je gelijk,Hebben ze hun eigen leven ook.Komt misschien ook wel dat ik goede band heb met opa en oma en mijn kinderen met hun overgroot ouders.We wonen naast ze (kamp).Dat Ik zelf ook mooi zou vinden.Met mijn eventueel als het mag ook mijn achterkleinkinderen kan zien opgroeien.Mijn zus is 34 heeft er 5 al pubers en twee kleintjes Geweldig om te zien

 • SVH1994

  Ik snap je redenering wel hoor, maar uiteindelijk zou ik gewoon kijken naar hoe je je voelt.. wil je echt graag een kindje? Dan zou ik er gewoon voor gaan! Het zou jammer zijn als je daar ooit spijt van zou krijgen :/ het leven is veel te kort, maak het niet “een” leven, maar JOUW leven ;-)

 • Yune

  Met mn 31ste voor t eerste moeder geworden, dat houd me niet tegen om over een aantal jaar weer te gaan proberen, waarschijnlijk ben ik dan 34 jaar... oud... het is maar hoe je je voelt, leeftijd is maar een nummer

 • Amatullaah

  Mijn moeder was 35 toen ze me kreeg, ik vond het soms niet leuk want ze speelde niet heel vaak met me. Nu 27 en ze is er nog, kon me geen lievere mama voorstellen nu ik zelf kids heb ♡

 • Mama2babyloves

  Ik ben 35, nog geen grijze hare of rimpels te bekennen. Dus ga lekker genieten als ik dadelijk in februari mijn kind eruit perst. Ik ben nu 35. Zo ver heb ik nog gedacht, dacht eerder eraan wat voor risico’s met je mee brengt als je wat ouder bent en dan nog bevallen van je kindje. Afwijkingen, klachten etc. Enige wat ik nu heb en wat ik nooit bij die andere 2 heb gehad is bekken instabiliteit. Maar geniet net zo als de eerste keer 15 jaar geleden. ☺️

 • Sharon

  Je bent pas drieendertig joh :P mijn jongste is ook geboren toen ik nog net aan drieendertig was.

  Ik ben inmiddels zelf 35, mijn ouders 61 en 62 en mijn oma (van moeders kant) wordt bijna 95 jaar en mijn opa (van vaders kant) is inmiddels 90 jaar.

 • baby32021

  Ik snap wel een beetje wat je bedoeld. 32 en zwanger maar wel na lang wikken en wegen en een aantal miskramen verder. Als het niet binnen korte tijd was gelukt was ik er misschien ook mee gestopt (heb al twee kinderen). Wel

  Bewust erg veel aan mijn conditie gewerkt zodat ik het lichamelijk allemaal nog goed aan kan.

 • Maria87

  Dit is herkenbaar. Ik heb mijzelf ook een tijdje oud gevoeld. Het is een gevoel, niemand kan het goed begrijpen. Als ik tegen mijn vriendinnen vertelde dat ik nadacht over een volgend kindje maar mijzelf oud voelde dan begonnen ze spontaan te lachen. Bij mij had het te maken met het feit dat ik moe was van mijn twee andere kids. Inmiddels ruim over de helft en heel blij met dit kleine wondertje <3. Zelf voel ik mij nu prima. Relatieven heeft bij mij geholpen.

 • Anna-76

  Hier een oude mama🤫 Ben bevallen met 39 en bijna 41 jaar😬

  Er waren complicaties tijdens de zwangerschappen en 1e bevalling, als die er niet waren geweest, was ik zeker nog voor een derde gegaan.

  Maar... ik was liever op jongere leeftijd moeder geworden. Denk persoonlijk dat dit beter voor mijn lijf was geweest. Soms loopt het leven zo....

 • ALK93

  Zodra ik 35 ben is mijn vader 70 en mijn moeder 66. Ik zie er geen probleem in en heb ze ook nooit als 'oude ouders' ervaren. Ligt er nauurlijk ook een beetje aan hoe je oud wordt. De een is nog veel fitter dan de ander. Maar met 33 zou ik me er zeker nog geen zorgen om maken hoor!

 • Lindaaaaaaaa

  Ik ben nu 33 en wil echt nog wel een keer een 2de

 • Zeldawarrior

  Ik ben deze zomer, op mijn 41e, bevallen van een dochtertje en ik ben nu weer hartstikke fit en geniet volop. Mijn ouders zijn er nog en in puike conditie en mijn oma is ook een ijzervreetster van 91 die nog zelfstandig woont. Dus... oud? Welnee! Laat je niet gek maken en ga ervoor als je nog een kinderwens hebt. Je hebt juist veel te bieden wanneer je wat meer ervaring hebt en je leven op orde is. En het oud van vroeger is nu echt niet meer oud... 😊

 • MaaikeT2

  Ik was 33 bij mijn oudste en 36 bij de jongste. Had wel 10 jaar geduurd voordat oudste kwam. Ik voel me nog jong hoor!

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Ik ben ook 33 en verwacht in december mijn 2e kindje. Ik vind mezelf niet oud eigenlijk.

  Mijn ouders waren/zijn relatief oud, vooral in die tijd. Ouders van mijn vriendinnen waren veel jonger. Ze waren 32 en 37 toen ik kwam. Ik ben nu dus 33 en mijn vader 71, mijn moeder zou 66 zijn.

  Mijn oma van vaders kant was ook al vrij oud, door de oorlog. Zij is overleden toen ik 14 was en zij was 87. Van mijn moeders kant zijn ze vrij jong overleden, 70 (toen was ik 8) en 75 (was ik 13). Dus leeftijd zegt ook niet alles....

  Mijn schoonouders zijn nu 63 en 65, manlief 36. Zij passen wel veel op, maar hebben een slechte conditie, zijn allebei veel te zwaar. Als ze mijn zoontje van school halen (150 m) gaan zij op de fiets en zoonlief lopend. Ja ze zijn dus niet zo oud, maar ook niet de voetballende/stoeiende opa en oma.

  Ik zou niet naar leeftijd kijken maar wat jullie wensen zijn.

 • Twinmommyforlife

  Ik was zwanger van onze meisjes (1e kindjes) toen ik 33 was, bevallen met 34. Ligt er maar net aan hoe oud je jezelf voelt. Ik voel me, op de ochtenden na, nog steeds 25😂😂

 • Elirach

  Die ochtenden idd 😂😂

 • Baby3-

  22 was ik zwanger van nummer 1 en 33 van nummer 3! En ja voelde mij ook oud maar de vk vond het een heel normale leeftijd haha.

 • lena87

  Dat is het ook als je wat jonger kindjes heb gekregen voelt dat ook zo

 • Baby3-

  Jaa dat voelt voor mij zeker zo! Maar het is helemaal niet oud.

 • Elirach

  Ik kreeg de eerste toen ik 22 was en nummer 4 & 5 komen nu ik 31 ben.

  Ik moet zeggen dat ik zwanger zijn nu 10x leuker vind dan jaren geleden! Ik geniet van elk gevoel, elke beweging en verandering.

  Toen ik nog in mijn twintiger jaren zat was ik veel meer bezig met mijn lichaam, of alles weer goed zou komen en nu laat ik dat lekker los 🥰

  Het is dat we echt teveel kinderen hebben straks 🙈 anders zou ik over een paar jaar zo weer zwanger willen worden 🤰🏼

 • Soccer-Mom

  Ja, dan ben jij 70 als je hypothetische jongste kind 35 is. Dan is hij of zij inderdaad allang volwassen. Is dat een probleem dan? Is 68 (als je zoon van nu 8 maanden dan 35 is) niet oud dan? Wat maken die twee jaren nou voor verschil? Je bent pas echt te oud als je lichaam geen zwangerschap meer toestaat.

 • lena87

  Je hebt helemaal gelijk hoor

 • Mama-van-5-wondertjes

  IK ben 33 en heb vijf kinderen.12 11 bijna 10 5 en 9 maanden.was 21 bij de eerste en 33 bij de laatste.Ook wij hebben ouders begin 50 en opa oma ook begin 70.Ik merk dat ze allemaal goede band met ze hebben en er altijd heen kunnen gaan met name overgroot ouders zijn veel betrokken.Mijn man wil nog wel een kleintje erbij alleen ik voel me ook best oud komt midden in de drukte borstvoeding.Ook omdat ik al eerder begonnen ben dan de meeste is voor mij doen wel oud. Meesten krijgen eerste kind rond 30 maken dan alles mee wat ik al 12 jaar midden in zit en ja maak je soms ouder vermoeider

 • lena87

  Wauw:

 • Nog-even!

  Je jongste is 8 maanden... Rustig aan... Je bent er duidelijk nog niet aan toe nu... Dus neem nu geen beslissingen... Doe dat wanneer de tijd rijp is... Dat kan ook over 3 jaar

 • lena87

  Daar heb je gelijk in

 • Mama~linda~

  Ik vind het niet oud, maar dat veranderd waarschijnlijk weinig aan jouw gevoel;). Sterkte met de afweging.

 • Charliecharlie

  Ik vind 35 niet oud hoor. Vind 70 ook niet oud met een kind van 35. Er zijn denk ik zéker voordelen te noemen van een kind krijgen als je half in de dertig bent.


1 2