Toch baal ik een beetje!

Ik ben van de week met mijn man bij de arts geweest om dat het zwanger worden na bijna 1,5 jaar nog niet is gelukt! Nou moeten ze volgens stappenplan eerst sprema checken (dit snap ik maar is balen) want we weten al dat het waarschijnlijk komt omdat ik geen ovulatie heb en dat houdt mij nu toch wel bezig. Wat als ik straks helemaal geen kindjes kan krijgen?

Sorry maar moest het even van mij afschrijven! Slaaplekker allemaal!

1669 x gelezen, 2

reacties (18)


 • Lolalia

  Vervelend hè dat wachten.. wij zijn nu ook 1,5 jaar bezig en krijgen vanaf deze week ook onderzoeken. Mijn partner is al getest en dat is prima.

  Hoe weet je dat je geen ovulatie hebt?

 • Lolalia

  Vervelend hè dat wachten.. wij zijn nu ook 1,5 jaar bezig en krijgen vanaf deze week ook onderzoeken. Mijn partner is al getest en dat is prima.

  Hoe weet je dat je geen ovulatie hebt?

 • kimmmurd

  Ik heb ovulatie testen gedaan en die zijn nooit positief

 • Brownieee

  Vervelend en herkenbaar. Wij zijn ook al 13 rondes bezig. In november verwezen en hier moest eerst sperma onderzoek gedaan worden, daarna kreeg ik nog allemaal onderzoeken en hebben ze mij een cyclus gevolgd.

  Je zou nog temperatuur kunnen gaan bij houden? Daarmee heb ik ook duidelijkheid gekregen in m’n cyclus.

 • kimmmurd

  Brouwnieee hoe werkt een temperatuurkaart dan? Wanneer moet je meten

 • Elske15

  Mijn zwager en zus waren naar ander half jaar ook niet zwanger en na onderzoeken bleek bij mijn zwager alles goed te zijn en mijn zus haar eitje groeit traag waardoor er haast geen ei sprong was,toen zijn ze 7 jaar geleden begonnen met ivf en dec 2020 bleek ze eindelijk zwanger te zijn na 7 jaar ellende nu aankomende vrijdag is ze 14 weken dus hou vol je kan gewoon moeder worden veel succes

 • Manon3

  Ik neem aan dat jullie beide onderzocht worden en in de tussentijd ook doorgaan met blijven proberen. Alleen maar fijn als je partner ook onderzocht wordt. Als jij straks wel een eisprong hebt al dan niet met medicatie en het sperma blijkt toch niet goed ben je blij dat aan het begin van het medische traject getest.

  Ik snap je zorgen en angst helemaal geen kinderen te krijgen. Gelukkig is er heel veel mogelijk tegenwoordig. Er zijn maar heel weinig mensen die na een medisch traject nog steeds kindloos zijn. Probeer je daaraan vast te houden. Hopelijk is het ook jullie snel gegund.

 • kimmmurd

  Dankje wel voor je lieve bericht! Wat je zegt is wel waar het is fijn dat het dan alles gecontroleerd is! Dankje ik voel mij gelijk een stuk beter!

 • miv

  Uiteraard is dat balen! Als je zwanger proberen worden moet je zoveel wachten. En nu je uiteindelijk beslist naar de arts te gaan, moet je weer wachten. Ik hoop dat je niet te lang moet wachten op alle onderzoeken.

 • kimmmurd

  Ik hoop het ook niet maar we kunnen pas 11 maart sperma in leveren dus denk pas half maart fe uitslag maar het in niet andere

 • Soccer-Mom

  Naast het semenonderzoek zal jij natuurlijk ook onderzocht worden. Het semenonderzoek hoort er nou eenmaal bij. Het heeft namelijk totaal geen zin om jou hormonen te geven als het zaad van je partner niet goed is. Dan is een andere stap nodig. Niet meteen opgeven hoor. Medisch kan echt heel veel.

 • kimmmurd

  Ik geef zeker niet op daar is de kinderwens veel te groot voor maar baal gewoon wel echt even

 • Soccer-Mom

  Ik zie niet in waarom je hiervan zou moeten balen. Het hoort nou eenmaal bij het onderzoek, net als jouw uitstrijkje, bloedonderzoek, echo's etc. Ik kon pas echt Clomid gaan slikken na het semenonderzoek.

 • Carrie89

  Ik denk dat balen vooral te maken heeft met dat je weer wat langer moet wachten nu? Ik weet namelijk nog dat bij ons ook sperma eerst gecheckt moest worden (kregen verwijzing voor sperma onderzoek. En dan wegbrengen van het monster, dan wachten op uitslag, bespreken van uitslag) en daarna pas werden we doorgestuurd naar de fertiliteitspoli en kreeg ik onderzoeken. Maar waren we wel zeker een maand weer verder. Dat het erbij hoort (spermaonderzoek) klopt helemaal. Maar als jezelf al denkt dat de oorzaak ergens anders ligt snap ik heel goed dat je baalt dat je wat langer weer moet wachten voor hierna gekeken gaat worden.

  Hopelijk heb je snel duidelijkheid! En kan er gestart worden met behandeling die bij jullie situatie past🍀

 • kimmmurd

  Het is balen dat het lang duurt zeg maar maar alles komt vast wel goed

 • kimmmurd

  Ik denk dat je dat goed zegt carrie

 • Ashleyjessy

  Mijn nicht had ook geen eisprong na het stoppen van de pil , heeft toen hormonen moeten slikken, werkte niet. Toen zijn er uiteindelijk na veel gedoe in verschillende ziekenhuizen, 2 eitjes terug geplaatst en is ze de eerste poging zwanger geworden van een 2 eiige tweeling. Niet de hoop opgeven hoor!

  Heb je ovulatie testen gedaan?

 • kimmmurd

  Ik geef ook zeker niet op! Daar is de wens te groot voor! Ja ik heb deze cyclus vanaf 5 dagen na ongesteldheid to nu week ervoor getest en geen positieve test helaas