Steeds roze afscheiding 9+2 weken zwanger

Ik heb de laatste 2 weken geregeld aan roze afscheiding bij het afvegen, soms een heel klein sliertje rood. Dit maakt me echt super onzeker. Met 7+3 en 8+5 weken een goede echo gehad, maar het blijft zo onzeker en super spannend. Nog meer dames met roze afscheiding waarbij het gewoon goed is gegaan? In april een miskraam gehad met 10 weken, nu dus extra onzeker.

1070 x gelezen, 5

reacties (6)


 • blauwra

  Hey meis,

  Ik heb vanaf week 6 tot 11 (ongeveer) ook gekleurde afscheiding gehad. Roze, bruin en uiteindelijk ook veel bloedverlies gehad met stukjes weefsel. Weet nog hoe onzeker ik daar van werd, dus kan me ook heel goed voorstellen hoe jij je nu voelt. Bij mij was het een hematoom of leeg vruchtzakje (kunnen ze op de echo niet achterhalen) en uiteindelijk is het bloeden gestopt en was de afscheiding uiteindelijk ook weer gewoon van kleur. Inmiddels vanaf morgen in week 30, dus het kan zeker goed gaan:) Hebben ze op de echo een afwijking kunnen spotten naast de baby?

  En heb je verder klachten? Zoals inderdaad de krampen en steken die bij een miskraam bekend zijn? Als je het niet vertrouwd kun je altijd je VK bellen he:) Die van mij was onwijs begripvol en zei dat ik altijd kon bellen bij ongerustheid.

  Ik ga voor je duimen en hoop dat alles snel weer normaal voelt. Sterkte! x

 • hjdv

  Bedankt voor je reactie. Gelukkig heb ik verder geen klachten die wijzen op een dreigende miskraam. Voel me verder nog wel zwanger. Moe, kokhalzen, niet alles lekker vinden etc. Dat had ik met de miskraam dus helemaal niet. Ik had nul,nul klachten. Ik moet proberen te vertrouwen op m'n lijf. Het is er de ene keer ook wel, dan weer niet. Ik heb bij de zwangerschap van onze tweede ook tot week 16 bloedverlies gehad. Soms een maandverband vol. En toch heb ik een gezonde dochter van 8 jaar. Dus het kan zeker goed gaan. Het is ook echt maar heel minimaal, maar je wilt gewoon geen gekleurde afscheiding zien als zwangere vrouw.

 • blauwra

  Snap helemaal wat je bedoelt! Je wil geen enkele vorm van afwijking zien in je zwangerschap..

  Maar gelukkig voel je je nog goed beroerd ;) Gewoon goed naar je lichaam luisteren!

  Nog een paar weekjes klachten en dan lekker gaan genieten!<3

 • Hopefull2020

  Ik heb ook roze/bruinverlies gehad in het begin. Vruchtje was laag ingenesteld en de placenta zat dus ook aan de uitgang. Ondertussen 21 weken, en de placenta begint naar boven te trekken.

 • Mammievan2meiden

  2 goede echo’s is echt heel fijn! En een beetje roze is niet erg. Heb ik ook bij beide zwangerschappen gehad.

 • Linde-1

  Ik kan me voorstellen dat je schrikt als je al eerder een miskraam hebt gehad.

  Ik heb ook een miskraam gehad, alleen al met 6 weken. De zwangerschap erop bloedde ik met 6 weken weer en dat gebeurde regelmatig tm 9 a 10 weken. Ik vond het ook heel spannend, maar het is goed gegaan. Ik had ook roze of bruin verlies. Zolang het niet rood is, is de kans klein dat het niet goed is heb ik begrepen, maar bel anders gewoon de vk even. Zolang in zorgen zitten is ook niet goed voor de baby. 😘