Opgezet littekenweefsel vagina

Sinds gister voelt het bij mij heel rottig bij m'n vagina. Met een spiegeltje zie ik niks, het lijkt ook niet op blaasontsteking. Wat ik wel denk te voelen is inwendig littekenweefsel in m'n vagina wat opgezet lijkt. Herkend iemand dit? Ik heb dit bij m'n vorige zwangerschappen niet gehad. Het is net of zit er wat te drukken zeg maar, net of wil er iets uit. Dit littekenweefsel heb ik opgelopen na de bevalling van onze tweede, toen is de placenta manueel verwijderd en moest ik inwendig gehecht worden.
De twee zwangerschappen erna nooit last van gehad.

571 x gelezen, 1

reacties (10)


 • Lucky-bear3

  Ik heb dit nu ook! Alleen heb ik een bult aan de buitenkant. Doet geen pijn en heb er geen last van.

 • hjdv

  Dat gevoel wat ik toen had ben ik nu wel weer kwijt. Helaas heb ik nu m'n vaginale spataderen terug die ik elke zwangerschap heb. Die zitten aan de buitenkant inderdaad.. misschien bij jou ook het geval?

 • Lucky-bear3

  Ik heb hier vorige week de vk over gebeld. Ze vond het niet iets raars ofzo. Morgen wordt ik gestript en laat ik haar sowieso even kijken.

 • Keet1983

  Ik heb (denk ik) geen last van littekenweefsel. Maar heb wel hetzelfde ongemak. Heb heel veel druk van onder en ook echt pijn. Ik heb spataderen down under en daardoor hou ik veel vocht vast. Alles is 6 x zo groot en dik. Ziet er niet uit, lijkt wel een oorlogsgebied . Volgens VK komt dit na bevalling helemaal goed en kan ik er nu weinig tegen doen.

  Veel sterkte en echt even voorleggen aan VK.

 • hjdv

  Bij m'n vorige zwangerschappen had ik ook vaginale spataderen, vooral rondom m'n schaamlippen. Maar dit is anders inderdaad. Ik kijk het nog even aan, misschien is het iets tijdelijks. En anders trek ik zeker aan de bel.

 • Moeshke

  Ik zou dit zeker eens laten nakijken asap. Ik heb bij mijn vorige bevalling veel last gehad omdat mijn toenmalige gynaecoloog me foutief had toegenaaid en er dus "wildgroei" van litteken weefsel is ontstaan. Dit zat bij mij langs binnen, ik had enkel last bij het zitten. Na 6maanden kon ik nog niet deftig zitten en na 2 controles bij die toenmalige gynaecoloog ben ik een 2de opinie gaan halen bij een andere gynaecoloog. Die zag gelukkig het probleem en heeft me opnieuw geopereerd. Oud litteken open gemaakt, littekenweefsel verwijderd en met de laser terug goedgemaakt.

  Ik hoop dat het bij jou niet zo is maar ik zou het toch zéker laten nakijken!

 • hjdv

  Nou, het voelt vanbinnen wel als een 'ravage' dat voelde het na de tweede zwangerschap al, maar nu lijkt het allemaal nog veel dikker. Ik kijk het nog even aan en anders trek ik inderdaad aan de bel.

 • Kleintje2016

  Een drukkend gevoel war je omschrijft past ook bij een verzakking. Maar over je vraag kan een arts denk ik het beste uitsluitsel geven.

 • hjdv

  Zou ik een verzakking ook zelf kunnen voelen? Dan zou het toch vol moeten voelen daar van onder? Het enigste wat ik voel is dat littekenweefsel namelijk.

 • Narnar

  Ik heb er geen ervaring mee, maar kan het zijn dat je er last van hebt omdat het daar nu beter bebloed is? Ik zou het iig even aangeven bij je vk, wellicht dat iemand ernaar kan kijken.