Bevallings verhaal van onze kleine Yuna <3

Hallo lieve meiden,


De lieve kleine Yuna ligt heerlijk te slapen, het huis is schoon en eindelijk een dagje zonder kraamvisite. :)


Tijd om mijn super bevallings verhaal met jullie te delen!


Hoe het begon.......


Woensdag 2 Januari had ik mijn controle afspraak bij de gyn staan. Wat een mijlpaal! We hebben het gewoon gehaald! Januari 2019 . Wat voelt dat ontzettend goed! Maar nu kwam de spanning om de hoek kijken, vandaag zou ik de datum van de inleiding te horen krijgen! Zo spannend!!


Bij de gyn aangekomen was alles weer keurig netjes in orde. De kleine uk in mijn buik had het nog prima daar. (nog steeds niet ingedaald trouwens :) ) De inleiding kwam ter sprake...Ik kreeg de keuze, nu 'voelen' of er al iets gaande was, of zondag melden om te kijken of ik al ontsluiting had.


Nou doe dan zondag maar! De vorige 2 bevallingen begonnen op deze manier, en geestelijk was ik er nog niet aan toe om dezelfde dag te bevallen. haha. Dus ik weer naar huis wetende dat het niet lang meer zou gaan duren! Joehoe!!!


Zondag 6 Januari 2019:


Om 19 uur mocht ik het ziekenhuis bellen of er plek zou zijn om langs te komen. Het hele weekend had ik de tijd gehad om het hele huis nog op orde te hebben. Alle Wassen weg gegwerkt, alle bedden verschoond, voorraad kast en koelskast vol. Verzin het zo gek niet en ik had het gedaan. :) Control freak?! Hoe kom je erbij! haha....Ik was Vol in de overtuiging dat de harde buiken die ik er van kreeg wel zijn werk zouden doen. Dus toen we ons om 20 uur melde op de verloskamers ging ik vol goede moed liggen. De gyn ging voelen.... Nou mv. alles zit nog potdicht! Ik ga een ballonnetje inbrengen en hopelijk kunnen we dan mrg vroeg beginnen... Een kleine tegenvaller... Maar goed, zo positief als ik gelukkig ben ging de knop gelijk om. Schat, haal mijn koffer maar uit de auto en ga daarna maar lekker naar huis. Dan ben je tenminste thuis voor de kindjes en staan ze niet zo raar te kijken als oma er de volgende morgen is. :)


Dus manlief naar huis en ik 'heerlijk' op een krakend ziekenhuisbed gaan slapen.Beetje krampjes had ik, maar meer ook niet. De volgende ochtend werd ik om 7.15 uur wakker, en manlief zat er al een uur te wachten! haha. Die was ergens toch wel bang geweest dat hij te laat zou zijn. De schat!


Om 8 uur ging ze het ballonnetje weg halen, en kwam ze tot de ontdekking dat ik een krappe 2,5 cm ontsluiting had. Het begin was er!! Ze brak gelijk mijn vliezen en het wachten kon beginnen.... Wat zou het fijn zijn als mijn lichaam het nu over zou nemen. De tijd verstreek en om 9.15 uur was ik het zat, dit ging hem niet worden. Op een beetje kramp na gebeurde er weinig. Infuus werd aangelegd en de weeen opwekkers werden ingespoten. Om 10.15 uur voelde ik dan eindelijk iets dat op een wee ging lijken! YES! Het ging gelijkmatig en had tussendoor zat tijd om te kletsen met mijn man, de verpleging en de vk. Tijdens een wee kroop ik in mijn bubbel en luisterde naar de radio. Om 11 uur dacht ik, oke, die rug en been weeen gaan nu wat meer pijn doen. Ik ga even lekker douchen. Heerlijk die warme douche erop! De weeen werden nu wel wat sterker, maar nog steeds kon ik ze goed hebben. Mijn man alleen iets minder... haha...


Om 11.15 uur zei hij schat, laat even kijken hoe ver je bent. Hmmm... dacht ik, het is zo'n tegenvaller als ik pas aan de 4cm zit. Maar goed, laten we het maar doen. Dus ik kom de badkamer uit en zie de vk, de vk in opleiding en de verpleegkundige staan. Prima, handig dat ze er al zijn. Dus tussen de weeen door kruip ik op bed om getoucheerd te worden. Lig ik eindelijk zegt de vk, als er een wee komt mag je een beetje mee persen......MEE PERSEN?? Moet je niet eerst kijken hoe ver ik ben schoot er door mijn hoofd. Wat zal ze gelachen hebben om mijn gezicht! haha. Maar voor ik iets kon zeggen kwam de wee dus ik deed netjes wat ze zei...


Vervolgens zegt ze doodleuk na de wee, je zit op 10 cm hoor! 10 CM?????? ik kijk op de klok, 5 over half 12! hoe kan ik vanaf de eerste wee om 10.15 uur met 2,5 cm naar 10 cm gaan in 1 uur en 15 min?? Ik begin te lachen. Waardoor zij ook in de lach schoot. Met een wee of 4 word je kindje denk ik geboren zij ze. Nou leer mij kennen... De volgende perswee komt en ik voel ons kindje zo door het geboortekanaal glijden...zo bijzonder! Dit heb ik nog nooit gevoeld. Binnen no time word het hoofdje geboren en moet ik gaan zuchten. De vk in opleiding moet de navelstreng van het nekje halen en het schoudertje achter mijn schaambot vandaan. Mijn man moet nog opschieten om ons kindje aan te pakken. :) Ik mag verder persen en mijn man pakt ons kindje aan. (nadat ook hij het andere schoudertje achter mijn schaambot vandaan mag halen, lucky him! haha)


0m 11.43 uur, op 7 Januari 2019 met precies 38 wk, word ons Kindje geboren! Na 4 min persen. Een meisje..... we hebben er nog een meisje bij! Ons mooie meisje krijgt de naam Yuna.


Wat een ontzettend makkelijke en super snelle bevalling! Binnen 1,5 uur vanaf de 1e wee. Wauw. Zonder knip, vacuum of scheur. Wat een mazzel weer!


De vk, vk in opleiding en de verpleekundige bedanken me voor de leuke bevalling. Geweldig! Wie is er ooit bedankt voor een LEUKE bevalling! haha. 


Papa kan de rest van de kids gaan halen bij oma. Als Yara, Luca, Kaja en Myla de kamer binnen komen en hun kleine zusje in het bedje zien liggen, schiet ik vol. 5 gezonde kinderen, wat een rijkdom! Ook de kids zijn ontroerd om hun zusje te zien en wat zijn ze blij!! 


Yuna is nu 5 weekjes oud en ik weet zeker dat er niemand op deze wereld is die meer kusjes en kroelen krijgt dan onze kleine Yuna. Ik geniet ontzettend van onze 5 kinderen en besef me zo goed dat we zoveel mazzel hebben! Onze kers op de taart maakt ons gezin compleet. 


 

1534 x gelezen, 9

reacties (30)


 • mandarinka

  wauw wat mooi! ik ben blij dat je de positiviteit deelt. Ik had helaas een hele andere bevalling en ik weet dat mn volgende ook anders kan. Door dit te lezen wordt ik gewoon blij dat het ook gewoon anders kan gaan! Vaak delen vrouwen alleen nare bevallingen om van zich af te schrijven. geniet van je baby en al je kinderen... wauw wat heb je er veel

 • Happyfamily!

  Oh meid wat fijn om te lezen! Bij mijn eerste heb ik ook een hele heftige traumatische bevalling gehad. Toen ik na een jaar groen licht kreeg om voor een 2e te gaan vond ik het zooooo spannend! Gelukkig was die bevalling al een stuk beter. Maar de laatste was echt bijna een feestje. Haha ik hoop dat jou volgende bevalling net zo word als de mijne

 • Mandarinka

 • Lang-verwacht

  Wauwww waar kan ik in tekenen voor zo'n bevalling!!

 • Happyfamily!

  Haha. Kon het maar he? Ik gun het je ook hoor! Ik ga voor je duimen

 • Mama0408

  Prachtig, mooi geschreven! Tranen in mijn ogen bij het lezen. Gefeliciteerd met Yuna, mooie naam!

 • Happyfamily!

  Wat lief, Dank je wel.

 • TrotseMama<3

  Wat een prachtig verhaal. Lijkt me idd een hele mooie bevalling!! En hoe mooi dat jou man je kindje als het ware mee ge oren heeft doen worden!! Zoo bijzonder!

  Geniet van je gezin!!!

 • Happyfamily!

  Heel bijzonder is dat inderdaad. Dit was het 3e kindje dat hij kon en mocht aanpakken. Helaas bij de eerste teveel complicaties en bij de 2e ook. Gelukkig bij de andere 3 niet

 • TrotseMama<3

  Wauw evht bijzonder zeg!!! Geniet er van

 • Linnde

  Oh wat een heerlijk verhaal om te lezen... de liefde en het geluk spat ervanaf! gefeliciteerd met jullie 5e kindje!

 • Happyfamily!

  Gelukkiger zijn bestaat niet haha. Zo genieten!

 • Wonderful-life

  Tranen van ontroering, wat een prachtige bevalling!

 • Sharon

  Ook al zo een heerlijke bevalling

  Die januari 2019 doen het toch lieflijk.

 • Happyfamily!

  Nou hè? Wat boffen we. Heerlijk dat je ook zó snel 'hersteld bent erna. Ik was gelijk op de been en heel fit. Heb ook niet in bed gelegen in de kraamweek.

 • Sharon

  In bed liggen :-o kun je dat eten

 • Yune

  Klikt idd als een droombevalling. Leuk dat alle kinderen eindigen met een A (de naam dan)

 • Happyfamily!

  Het was zeker een droombevalling.

 • loveofmylive

  waaauw ,zalig zo een bevalling .

  hier ben ik stiekem wel een beetje jaloers op hopelijk gaat het bij mij binnen enkele weken ook zo vlot van ons 3de kindje .

  ons 2de is op 3uurtjes geboren maar man wat heb ik toen op alle heiligen geroepen had de tijd niet tussen weeen om eens een minuut op adem te komen

 • Happyfamily!

  Ik ga voor je duimen dat je ook zo'n bevalling mag hebben. Dit gun ik iedere moeder.

 • charly

  Pop, wat een prachtige blog, en zo snel bevallen zonder hulpmiddelen! Gefeliciteerd!!! En wat een rijkdom, vijf gezonde kinderen...echt geweldig!

 • Mamachiara

  Heerlijk geniet ervan ❤️

 • MamaJL

  Gefeliciteerd!

 • Simpsons

  Gefeliciteerd! ❤️ Mooie namen hebben je kindjes.

 • Happyfamily!

  Dank je wel. We zijn er nog steeds iedere dag blij mee deze keuzes gemaakt te hebben.

 • 4mommy

  Wat geweldige heerlijke bevalling.

  Geniet ervan!

 • Happyfamily!

  Jij genieten van je buikje! Die mis ik wel hoor.

 • 4mommy

  Ja ga ik zeker doen. Denk ik ook als ik ga bevallen, de schopjes, je buikje ook ga missen. 😍

 • MAMAFEB19

  Wauw dat klinkt fantastisch. Als een droombevalling. Laten we hopen dat ik het zelfde mag hebben volgende week.

 • Happyfamily!

  Ik ga voor je duimen dat je ook zo'n bevalling mag hebben. Echt zo fijn! Mijn lichaam heeft ook niet te hoeven herstellen. Was gelijk weer op de been en heel fit. Succes!