Bah.. wat voel ik mij k*t

Pffff... hoe begin ik deze blog.

Ik heb eigenlijk geen idee...

Ik zou maandag mogen testen voor onze tweede IUI. Maar ben gisteren een dag voor mijn verjaardag ongesteld geworden.
Dus op mijn 29ste verjaardag naar de 29ste ronde toe.. BAH dit is geen leuk verjaardags kado.
Ik zit helemaal niet lekker in mijn vel, het gaat de laatste 2 weken eigenlijk alleen maar van kwaad naar erger.  Op het werk loopt het ook voor geen meter. En heb al gesproken met mijn locatie manager en er is uit gekomen om eens te praten met de bedrijfsarts. Dit ook gedaan en ben doorverwezen naar een psycholoog. Dit gaat pas allemaal van start in het nieuwe jaar.

Merk dat ik in een downward spiraal zit van gevoelens en emoties.  Depressie kan ik het zeker nog niet noemen en hoop daar niet te komen. Maar ik heb op sommige mometne nergens zin meer in en voel me soms futloos. Het liefste zou ik dan heel de dag verstopt onder de dekens willen liggen.

Gisteren is het ook precies 2 jaar geleden dat ik met de pil gestopt ben, dus alles is een beetje dubbel. Ook mijn verjaardag. Heel leuk allemaal, taart besteld en alles familie op bezoek gehad. En toch komt dan weer het baby verhaal aan bod. Ik heb er gewoon geen zin in meer in om het er over te hebben in positieve of negatieve zin. Ik ben er klaar mee. Ben klaar met alles en met mijzelf.

Ik loop denk ik toch een beetje met mijn ziel onder mijn arm.

Vanochtend kaartje open gemaakt van mijn moeder. Een speciale verjaardagswenst voor jou.... Omdat je heel speciaal ben
Ik hou van jou
Je mama..

Ik kan je zeggen toen ik dat las brak ik, ik zei tegen mijn man ik wordt er een beetje emotioneel van en toen brak ik in 1000 stukjes. Huilen natuurlijk. Had niet verwacht dat een kaartje zo hard zou aankomen. Dus goed begin van verjaardag.

De wens is zo groot en groeit met de maand meer. We hadden iets meer hoop op onze tweede IUI, maar helaas...

Nieuwe jaar, nieuwe kansen en hoop ik ook wat meer positiviteit met alles.

I follow you around
I always have
But you've gone to a place I cannot find
This grief has a gravity
It pulls me down
But a tiny voice whispers in my mind
You are lost, hope is gone
But you must go on
And do the next right thing

I won't look too far ahead
It's too much for me to take
But break it down to this next breath
This next step
This next choice is one that I can make

 

2120 x gelezen, 6

reacties (0)


 • Michelle-ketting-Jansen

  Ik begrijp je gevoel helemaal. Wel niet ongesteld geworden dag voor me verjaardag.

  Maar wel al 2 jaar lang elke keer een negatieve test in handen hebben of ongesteld worden. Nu deze maand ronde 25 en ook 2 jaar bezig. Gister positieve ovulatie test. Nu moet ik 2 weken wachten

 • Michelle-ketting-Jansen

  Ik begrijp je gevoel helemaal. Wel niet ongesteld geworden dag voor me verjaardag.

  Maar wel al 2 jaar lang elke keer een negatieve test in handen hebben of ongesteld worden. Nu deze maand ronde 25 en ook 2 jaar bezig. Gister positieve ovulatie test. Nu moet ik 2 weken wachten

 • babyblessed

  Wat heftig lijkt me dit zeg.

  Ik hoop dat 2020 toch jouw jaar zal worden

 • Pluisje1983

  Meis, helemaal shit. Ik begrijp je helemaal. 2020 moet ons jaar worden

 • Freyfrey

  Jazeker!! Ons jaar

 • Girly.momx3

  Wat naar om dit te lezen het raakt mij..

  Welngoed dat je gaat praten maar het neemt natuurlijk niet weg hoe jij je voelt.

  Ik voel deze blog juist omdat ik zelf het traject mee gemaakt heb bijna 5 jaar over gedaan om weer zwanger te worden.. clomid, IUI, IVF.. noem maar op.. (alleen niet gepraat met iemand, of richting depressie wel zat ik er heel erg mee en werd ik emotioneel als ik alleen al een baby zag)

  Uiteindelijk me er bij neer gelegt dat we niet nog een kindje konden krijgen we hebben al een gezonde dochter en die maand erop was ik spontaan op de natuurlijke manier zwanger en nu een dochter van 2 maandjes..

  Ik duim voor jullie, en hoop dat het snel raak mag zijn en er niet vele jaren over heen gaan ! 🍀🥰

 • Mamamadelief

  Heel goed dat je met een psycholoog gaat praten want ook al zeg je dat het nog lang geen depressie is, sommige dingen die je schrijft wijzen daar wel op. En het is echt heel lastig om daar zelf uit te komen. Wat ongelofelijk shit dat je dit mee moet maken. Elke keer die teleurstelling verwerken en weer doorgaan. Het is echt goed dat je daar hulp bij krijgt en ik hoop echt van harte dat 2020 jullie jaar gaat zijn! Heel veel sterkte.

 • Ram2012

  Ach kak! Helaas heel herkenbaar voor mij, wij zitten ook inmiddels aan ronde 30. IUI ook hier geen succes, nu 4 pogingen gehad. 3x in eigen cyclus, 1x met extra hormonen wat 1 groot drama bleek. Gesprek met fertiliteitsarts; IVF is geen optie door hoeveelheid hormonen spuiten.

  Ik begrijp precies die vreselijk, allesoverheersende, teleurstelling. Even fiks huilen lucht wel even op vaak.

 • Gertjuh

  Ah wat heftig allemaal. Helaas ook bekend met medisch traject hier, maar uiteindelijk goed nieuws. Na ruim 3 jaar proberen zwanger worden nu door middel van ivf zwanger van een tweeling!

  En ja ik herken je verhaal, vorig jaar was ik soort van depressief, maar net een tikje ervan. Moeilijk uit bed komen bijvoorbeeld en bijna geen energie (zat ook tijdelijk in de overgang dus die hormonen doen ook wel wat). Hoe je daar weer uitkomt? Dat is voor iedereen anders. Bij mij ging het pas weg toen ik al een tijd niet meer in de tijdelijke overgang zat en we begonnen met ivf. Toen kreeg ik weer hoop en kracht om door te gaan.

  Ik wens je heel veel sterkte en ook dat je snel een goede zwangerschap mag hebben. En dat je een beetje hoop kunt putten uit mijn verhaal😘

 • Mamavan.Liv

  Goed dat je gaat praten onderschat het traject niet. Iui is een hele verandering omdat je hoopt dat dat toch het verschil vaag maken. Het vervolg traject ivf of Icsi is nog pittiger en echt een heftigere rollercoaster dan iui. We hopen dat iui voor jullie het verschil maakt, zo niet dat je een vangnet hebt. Zelf in 2018 ook gestart met therapie van uit de fertiliteit door verwezen. Bij mij sloot ACT therapy aan en vooral stukje accepted commitment, omgaan met negatieve gedachten en gevoelens. Deze niet weg stoppen maar ze er te laten zijn en er mee leren om gaan. Uiteindelijk veel aan gehad hopelijk vind jij ook de juiste, ben mild voor je zelf alles is al erg genoeg. Kom zelf van ver en je weet na een miskraam totaal na 3.7 jaar zwanger.

  Put je hoop uit mensen die langer bezig zijn ipv je te vergelijken met mensen die snel zwanger zijn. Dat is onrealistische vergelijken omdat het voor ons niet geld. Kijk waar jij baad bij hebt is dit huilen of schreeuwen doe dit dan vooral, verantwoord je zelf niet en als je het al doet alleen aan je zelf. Ooit komt het goed en wanneer is de vraag en dat uitzicht met de vraag wanneer en gaat het lukken is killing. Iedere dag ben ik gezegend dar het gelukt is en dat ik het mee gemaakt heb, is het fijn nee maar ben er wel sterker uit gekomen. En geloof me na al die tijd is het meer dan de moeite waard geweest. Vraag me self vaak af hoe overleefde ik en hoe herpakte ik me zelf toch steeds, geen idee maar toch deed ik dit.... 🥰

 • Freyfrey

  Ik put zeker hoop uit mensen die al langer bezig zijn. Mijn moeder is daar 1 van 14 jaar heeft het geduurd, nicht van mijn man 10 jaar. Dus ik weet heel goed dat het lang kan duren. En deze twee geweldige mensen steunen ons ook enorm en helpen ons met adviezen en verhalen.

 • Mommyx3

  Wat lijkt me dat moeilijk zeg! Bij mij is het juist andersom heel snel zwanger. Ik kan me niet voorstellen hoe dat voor jou en (vele andere ) moet zijn en door dit berichtje (en helaas vele andere berichtjes hier op bb) en de tv programma’s ga je je toch beseffen hoe moeilijk het is voor iemand waar het niet zo gemakkelijk gaat. En wat voor verdriet jullie elke x weer meemaken. Ik hoop ontzettend dat je snel zwanger mag raken en dat jullie 2020 een heel mooi jaar mag worden!!🍀

 • Mommyx3

  Wat lijkt me dat moeilijk zeg! Bij mij is het juist andersom heel snel zwanger. Ik kan me niet voorstellen hoe dat voor jou en (vele andere ) moet zijn en door dit berichtje (en helaas vele andere berichtjes hier op bb) en de tv programma’s ga je je toch beseffen hoe moeilijk het is voor iemand waar het niet zo gemakkelijk gaat. En wat voor verdriet jullie elke x weer meemaken. Ik hoop ontzettend dat je snel zwanger mag raken en dat jullie 2020 een heel mooi jaar mag worden!!🍀

 • MamaM88

  Wat vreselijk k*t! Hè bah! Zo oneerlijk dat je er zolang op moet wachten. Ik hoop en duim voor je dat het heel snel raak mag zijn ❤️🍀

 • Zeldawarrior

  Oh bah, dat is inderdaad wel het laatste 'cadeau' waar je op zat te wachten. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het herken, de vele teleurstellingen en dat ik heel hard hoop dat jullie komend jaar toch een keer prachtig nieuws mogen krijgen. Sterkte! 🍀🍀🍀

 • Nora91

  Het is ook ontzettend zwaar en niet niks. Je grootste wens die telkens niet vervult wordt. Extra klote zo net voor je verjaardag.

  Wat goed en dapper dat je stappen hebt genomen om te praten met iemand. Ik heb sinds kort weer de gesprekken opgepakt en ben heel blij dat ik dit heb gedaan. Het geeft mij een andere kijk op de situatie. Hopelijk helpt het jou ook.

  Soms mag je er even klaar mee zijn, met alles. En mag je alle emoties even laten gaan, dan maken ze (hopelijk) weer ruimte voor moed, hoop en rust.

  Ik duim voor je dat het traject niet lang meer duurt voor jullie

  Ik hoop dat dit nieuwe levensjaar je veel moois brengt

 • Myrtheflower

  Je zegt ik heb geen depressie, maar als ik de volgende zin lees vraag ik me af waarom je geen depressie zou hebben want het beschrijft precies wat je bij een depressie voelt: Maar ik heb nergens zin meer in en voel me futloos. Het liefste zou ik heel de dag verstopt onder de dekens willen liggen.

 • freyfrey

  Ik moest er nog tussen zetten sommige momenten. niet continue gelukkig