Fysio

In mijn zwangerschap had mijn dochter al een voorkeur voor een bepaalde houding. Dat was te zien omdat mijn buik die kant naartoe was gezakt. Na mijn zwangerschap was ook te zien wat de voorkeur van mijn dochter was/is. Nu is ze 11 weken en we hebben al het een en ander geprobeerd om de voorkeur eruit te krijgen. We hebben van het cb tips gekregen zoals het hoofde draaien in de slaap en haar op haar buik laten liggen. Daarnaast hebben we haar andersom in bed gelegd, dus met haar hoofd op het voeteneinde en in haar wipstoel voeden zodat ze haar hoofdje recht moet houden. Maar eigenlijk zag ik geen vooruitgang. Ze heeft een hele sterke voorkeur. Ze kan haar hoofdje wel goed draaien en er is ook geen afplatting, maar omdat ik toch geen verbetering zie heb ik het consultatiebureau gebeld en zij geven aan dat het verstandig is om naar de fysio te gaan, dus dit gaan we doen. Ze heeft er zelf geen last van, maar ik wil voorkomen dat ze dat wel krijgt. 

496 x gelezen, 1

reacties (0)


  • Troetelbeertje9

    Ik ben zelf kinderfysiotherapeut van beroep. Het heeft echt veel zin. Vraag vooral naar de PCM meting. Dit is een bandje om het hoofd die meet hoe erg de afplatting is, als er sprake is van een afplatting. Wat ook echt helpt is op de buik leggen. Liever vaak en kort dan 1x lang. Fysio kan inderdaad lekker aan huis komen, kunnen ze gelijk tips geven. Jullie zijn er goed op tijd bij ! Veel succes.

  • NYVM

    Osteophaat zou ook kunnen helpen. Als je in het zoekveld daar iets over intikt, zullen er denk ik wel wat verhalen over naar voren komen in het forum.

  • Boes

    Hebben wij ook gedaan. De fysiotherapeute kwam bij ons thuis langs. Ze is een paar keer geweest. Heeft wat oefeningen gedaan en ons ook geleerd om met onze dochter te doen en toen was het over. Onze dochter had een heel klein beetje een afplatting. Bijna niet te zien. Maar we waren er mooi optijd bij.