Eerste keer consultatiebureau

Vandaag mochten we voor de eerste keer naar het consultatiebureau. Ik had via internet een groeiboekje gekocht aangezien die bij ons niet meer wordt gegeven. Het gaat nu allemaal digitaal, maar zo een boekje vind ik leuker. Dus die hadden we mooi meegenomen. De baby woog bij haar geboorte al 4565 gram, wat boven het gemiddelde is. Nu weegt ze 5345 gram en ze is 56 cm groot. Met haar gewicht komt ze boven alle lijnen uit, maar dat maakte volgens de arts niet uit. Omdat ze zwaar geboren is, volgt ze nu die lijn. Het kan best zijn dat haar gewicht straks stagneert, maar voor nu is er niks mis mee. Haar lengste is iets boven het gemiddelde. Ze is erg helder, en sterk. De arts legde haar op haar buikje met haar armen onder haar, en ze rolde zo om. Ze zal binnenkort gaan lachen. 


Ik hoor vaak negatieve verhalen over het consultatiebureau, maar met die van ons hebben we het echt getroffen. Ze geven eigenlijk nooit commentaar en geven advies als je erom vraagt. Ze gaf ook totaal geen commentaar over de flesvoeding, wat ik heel fijn vind aangezien ik mij daar toch regelmatig over moet verantwoorden. 


Over een maand krijgt ze haar prikjes.

701 x gelezen, 2

reacties (3)


 • 4mommy

  Lange dame hihi... Mijn zoontje was iets kleiner als haar... 1cm maar, maar als ze jong zijn toch een groot verschil. Jij en je man zijn waarschijnlijk ook heel lang of niet?

 • Florien84

  Ik ben zelf 178 en mijn man 187. Mijn oudste is juist kleiner dan gemiddeld. Haha en de jongste duidelijk zwaarder. Ach ze doen het beide prima en daar gaat het om.

 • 4mommy

  Oké hahaha ja daar ligt het aan 😄 ik ben maar 1.62 en mijn man 1.78. Mijn oudste 2 zijn langer als mij. En de dochter van mijn man is net iets kleiner als mij.

  Maar daar heb je wel gelijk in. Ze doet het goed das idd belangrijk. Mijn zoon eet de ene dag heel goed en de andere dag moet ik het er bijna inproppen..