Zwanger - laatste drukke trimester

Gelukkig gaat het allemaal hardstikke goed en is het derde trimester al weer aangebroken.
Het wordt een dynamische periode en ben erg benieuwd hoe het zal gaan.
Nu in de 29e zwangerschapsweek alweer en mijn buik wordt langzaam groter. Gewicht van mij zit onderaan de gewichtscurve bij mijn bmi dus dat is erg fijn.
Een vriendin hier is twee weken eerder uitgerekend en ook zwanger van de eerste. Met een beetje dezelfde lichaamsbouw heel fijn om te vergelijken. Allebei een bescheiden buik en weinig kwaaltjes gelukkig.
Ook makkelijk om alle tips uit te wisselen zoals waar je passende zwangerschspskleding kan kopen in deze aziatische miljoenen stad. Dat is zeker niet eenvoudig. Maar het mooie weer maakt het wel veel makkelijker en je komt weg met een paar jurken.
Heerlik hoor om je niet druk te hoeven maken om lange broeken enzo. Ben heel benieuwd naar nederland en de (koude) zomer. Hier is het strak boven de 30 graden en daar ben ik echt aan gewend.

De kleine meid doet het ook super. Ze ligt al mooi op de kop en beweegt gezelllig om te laten zien dat ze er is. Gelukkig geen last van harde trappen die pijn doen ofzo.
Hopelijk blijft dat zo. Nu van elke maand naar elke twee weken controle. Het schema is hier een beetje anders. Maar met alle echos kunnen ze de ontwikkeling van de kleine goed volgen en ze groeit als kool.
Geen idee hoe ze zich verhoudt tot de baby groeicurve en of ze ligt of zwaar zal worden. Laatste keer lag ze een dagje voor op de uitgerekende datum. We zullen zien wanneer ze gaat komen.

Komende week alweer verhuizing. Dit weekend alles aan het uitzoeken en de koffers pakken voor de laatste maand.
Afgelopen week nog gedoe gehad met veranderende regels, vergunningen, uitvoer van goederen, keuze van havens, end maar uiteindelijk gelukkig toch de beslisding dat de container volgende week vertrekt en wij over een maand.
Tussendoor nog een laatste week op zakenreis en verder kamperen in eigen huis.
Hoop dat dat goed gaat. We hebben dan echt amper spullen en geen bank ofzo. We houden 1 logeer bed hier om te kunnen slapen en hopelijk blijf ik me top voelen en gaat het goed met een dikke buik.
Mijn man vindt het spannend en wilde me toch wel graag naar nederland terug hebben.
Maar om nou 6 weken voor verlof daar een beetje nutteloos te zijn op mijn werk en zo lang bij mijn ouders te gaan logeren vond ik wat lang. En het is leuker om samen hier te zijn.
Als het niet gaat kunnen we nog twee weken logeren bij vrienden die gaan reizen. Daar zie ik wel wat in. Volgende week na een paar dagen geprobeerd te hebben gaan we dat beslissen. We zullen zien.

In nederland ondertussen een nieuwe plek gekregen maar nog wel gedoe over de voorwaarden. Leuke teksten als keuze over auto maken na verlof maakte me best kwaad. Normaal heb ik de auto ook en je kan me niet even anders behandelen omdat ik vrouw ben en met zwangerschapsverlof. We zullen zien hoe het gaat aflopen.
Nu toch ook verder kijken naar een andere baan waar dit beter geregeld is. Ik werk hard en kom straks weer fulltime terug daar mag je me ook voor belonen.
Dus even standje zakenvrouw aan, hoe moeilijk ik die houding ook vind.

Qua spullen voor de baby ben ik benieuwd. Grappig om te lezen dat iedereen zo goed bezig is net mooie kamertjes end. Wij hebben welgeteld een maxi cosi en een bedje... Alles moet nog komen in de laatste 6 weken. Ach, een baby heeft niet zoveel nodig dus het komt vast goed.
Marktplaats bestaat net als honderden baby winkels en online shoppen.

271 x gelezen, 2

reacties (0)


  • laetitia2

    Dus jjullieg aan definitieft drug naar NLDo f heb ik dat verkeerd begrepen? Ik vertrek eind juni (dan 34weken) om in NLD te gaan bevallen. Eind aug weer terug.. mijn man moet in juli ook nog als ons spul hier verhuizen want dan kunnen we in ons nieuwe appartement. Dus ook nog veel werk voor de boeg! Hier flink aangekomen, maar het is ook de tweede. De laatste twee weken stabiel, zelfs iets afgevallen. Succes ermee!