Ondankbaar..

Hallo,

Sorry even heel offtopic.. maar ik zag vandaag een meisje van 4 jaar alleen lopen buiten. Kind keek ook vermoeid uit haar ogen. Ze liep naar het schoolplein toe. Ik was daar met ouders binnen aan het vergaderen. Toen ik het meisje vermoeid aan zag komen lopen heb ik samen in overleg met een mede ouders kind naar huis gebracht. Ik dacht een goede daad te verrichten maar moeder kwam eerst boos naar mijn vriendin lopen want ze was haar kibd kwijt volgens haar. Daarna kwam ik haar tegen en werd ze boos op mij. In eerste instantie deed ze net alsof ze mij niet zag daarna sprak ik haar asn van ben jij moeder van het kleine meisje? En torn gevonden de discussie. Waarom ik haar kind naar huis had gebracht. Ze liep volgens haar altijd om schoolplein heen met hond. Ik zei dat ik het goed bedoelde want het i s ern kind van 4 die alleen 's avonds buitrnloopt. Mevrouw liep zonder iets te zeggen weg. Wat vinden jullie? Ben ik fout geweest?

3261 x gelezen, 3

reacties (85)

1 2 3 • Florien84

  Besef jij zelf wel dat als de moeder kwaad wilt, ze jou kan aangeven. Je hebt haar kind zonder haar toestemming meegenomen en achtergelaten bij een wildvreemde.

 • Zonlicht

  Nee. Beetje overdreven. Ik bedoelde het goed.

 • Florien84

  Het ontbreekt je aan zelfinzicht. Voor die moeder was er niks aan de hand en had zij een heldere afspraak met haar kind. Vervolgens heeft een vreemde haar kind meegenomen en bij een onbekende gebracht. Geloof mij, ik had de politie gebeld.

 • Mammavandrie3

  Ik had zelfde gedaan hoor.

  Kind van 4 kan je nie alleen laten , zelfde geld had 1 of andere gek het kindje meegenomen .

  Want zo goed lette ze dus blijkbaar niet op.

  Dus snap die andere reacties niet zo , je heb gewoon goed gehandeld , ik had het zelfde gedaan !!!!

 • Annanm

  😂omgekeerde wereld. Denk dat ze eerder vraagtekens bij moeder zullen zetten, hoe het kan dat haar 4 jarige kind mee genomen KAN worden door een vreemde. Omdat moeder haar kind alleen op straat laat rondzwerven.

 • Bosco

  Hier in de straat een jochie van 3 die zelf naar de speelzaal moest lopen. Om 17.15 erd hij altijd opgehaald door moeder. De speelzaal vond het onverantwoord. Uiteindelijk kreeg moeder ook nog een 3e kind. Grote zus van 8 kon niet naar school want ze moest op haar broertje passen. De baby is uit huis geplaatst. De andere kinderen kregen net genoeg om thuis te blijven...

 • Annanm

  Zo zielig echt.. mn hart breekt als ik zoiets lees 😭😭

 • Zonlicht

  Mijne ook.

 • Zonlicht

  Absurd. Was opvang ook ver weg?

 • Dame68

  Zij zal ervan hebben geleerd en jij ook. Een volgende keer kan je beter bij het kind blijven totdat moeder er weer is. Misschien duur dat dan even, maar dan is dat maar zo.

 • Zonlicht

  Ik hoop eigenlijk niet op ern volgende keer..normaal had ik erbij gebleven. Maar er had echt geen tijd meer.

 • Dame68

  Zij zal ervan hebben geleerd en jij ook. Een volgende keer kan je beter bij het kind blijven totdat moeder er weer is. Misschien duur dat dan even, maar dan is dat maar zo.

 • Anna-76

  Je hebt met de beste intenties het meisje teruggebracht. Top! Moeder reageerde boos. Wij weten de reden daarvan niet. Zitten altijd meerdere kanten aan een verhaal! Jij hebt haar aangesproken er is een discussie ontstaan. Het is de toon die de muziek maakt😉 Los van dat alles, beter een boze moeder, dan dat je thuis zit met een ongerust gevoel over dat meisje.

 • Zonlicht

  Ja kon het kind niet laten lopen inderdaad. Ze was in ieder geval weer veilig thuis.

 • Pinkl@dy

  Veilig bij de onbekende buurvrouw bedoel je? De buurvrouw waarvan pas bij het terug brengen bleek dat ze goed contact had met de moeder? Dat is echt schijnveiligheid.

  Wat nou als er iets bij de buurvrouw was gebeurd? Je zegt zelf dat het geen veilige buurt is...

  Dan had je er beter zelf bij kunnen blijven

 • Zonlicht

  Ja klopt dat ik het een onveilige buurt vind. Maar kind herkende buurvrouw dus het voelde voor mij vertrouwd. Daarnaast moest ik weer verder. We waren aan het vergaderen..

 • Pinkl@dy

  Mijn kind herkend ook allicht iemand van gezicht, maar dat betekend niet dat dit veilig is...

  Je hebt het kind bij iemand gedropt om van de verantwoordelijkheid af te zijn en hiermee de verantwoordelijkheid bij een vreemde gelegd. Als jij je echt zo'n zorgen had gemaakt, had je aan de ouders van de vergadering uitgelegd dat je het meisje nirt alleen wil laten en dat je wacht tot je moeder hebt gesproken...

 • flierefluiter

  Dus een vergadering is belangrijker dan het welzijn en de veiligheid van een meisje waar jij je zorgen om maakt… 🤔

 • Nog-even!

  Ik heb ooit iets vergelijkbaars meegemaakt: jongetje van een jaar of drie, scharrelde de hele ochtend rond bij de peuterspeelzaal... Uiteindelijk is iemand maar eens gaan vragen waar hij woonde, dat bleek vlakbij te zijn (maar buiten het zicht) en leverde hem af bij moeder... Moeder vond dat onzin, dus liet hem weer vrij... Een half uurtje later zocht ze hem: spoorloos verdwenen... Ze is daarna 2 uur op zoek geweest naar haar kind🙈

  Soms is het gewoon niet te volgen...

  Later leerde ik haar een beetje kennen, en bleek ze enorm overspannen te zijn door een nare scheiding... Ik vermoed dat ze daardoor de risico's even niet zo goed kon inschatten...

  Gelukkig kwam het kind uiteindelijk weer boven water...

 • Zonlicht

  Bizar.

 • Jvb

  Nu ik wat meer lees, vind ik toch dat je wat overdrijft. Je oordeelt over de moeder en situatie, maar zo erg was het helemaal niet. Als je op manier de waarop je hier over de situatie praat, ook haar hebt aangesproken, dan begrijp ik de verdedigende reactie wel.

  Het kind liep alleen en het was 20:00. Mijn kleuter speelt ook alleen buiten. En als wij de hond uitlaten, blijven de kinderen ook wel eens even spelen op een plekje, maken wij het rondje af en daarna pikken we ze weer op. Zou wat zijn als iemand ze dan meeneemt en bij de buren parkeert. Dan ben ik ze kwijt, en wat als ik niet goed met de buren ben? En dan ook nog verwijten krijgen. Zou ik ook niet perse heel vriendelijk van worden denk ik.

  Er spelen hier ook klasgenootjes van mijn kinderen nog om half acht buiten. Dat vind ik te laat, dus doe ik het met mijn kind niet. Maar dan ga ik toch niet iets vinden van wat een ander doet? Een latere bedtijd is echt geen verwaarlozing ofzo hoor.

  Daarbij is de ene 4 jarige de andere niet, gaan er genoeg kinderen wat later naar bed, misschien had die moeder of iemand anders er wel zicht op, houdt ze haar via gps in de gaten, of wat dan ook. En al deed ze het allemaal niet. Jij bepaalt toch niet wat wel of niet mag? Haar kind, haar regels.

  Je reageerde uit bezorgdheid, je intentie was goed. Maar je oordeel gaat wel te ver.

 • Annanm

  Als je zelf zicht op je kind hebt, kun je dus voorkomen dát iemand je kind meeneemt. Nog een geluk dat ze werd afgezet bij de buurvrouw, genoeg gekken rondlopen die je kind alleen zien lopen en zomaar meenemen! En dan lopen brullen achteraf.. nee dit is gewoon onverantwoord en schrik echt hoeveel ouders dit gewoon normaal vinden, een kleuter die helemaal alleen rondloopt.

 • Jvb

  Zoals ik al schreef, mijn kinderen spelen ook alleen buiten. Ook op kleuterleeftijd, en dan kijk ik om de zoveel tijd even, maar ook niet elke minuut. In ons rustige dorp met een grote sociale controle is dat heel normaal.

  Het ging in dit geval om een paar minuten en de moeder was ook buiten. Zij was haar kind kwijt omdat TO het meegenomen had en TO bracht het kind bij iemand waarvan ze niet wist of dat wel oke was. Ze had er ook bij kunnen blijven en met het kind kunnen kletsen tot de moeder de hoek weer om kwam.

 • Zonlicht

  Precies. En zo'n veilige buurt is het niet. Ze zei dat ze de hele tijd toezicht had maar ik kon het kind gewoon meenemen..had ook ern gevaarlijke gek kunnen zijn.

 • Mammavandrie3

  Amen , goed gezegd.

 • Zonlicht

  Buurvrouw bleek gewoon goed contact te hebben en vond zelf ook dat ze onverantwoordelijk is. En zij kent haar wel. En nee dat zei ik niet tegen haar. Buurvrouw begon er zelf over van o ja dat laat ze wel vaker gebeuren. Kom maar ik zoek mijn Buurvrouw wel even.

 • Jvb

  Het is prima dat je het er niet mee eens bent. Je zoekt je gelijk, maar dat krijg je niet van iedereen. Zoals met alles als het om opvoeden gaat, meerdere wegen naar Rome en meerdere visies. Je ziet hier ook dat de meningen uiteen lopen. Iedereen gaat hier weer anders mee om.

  Zij staat hier anders in dan jij. Ze had wel aardiger kunnen reageren, je intentie was immers goed. Maar je ziet hier dus ook dat die moeder iets doet wat meer ouders doen of niet gek vinden. En dat jij door het kind mee te nemen en de buurvrouw er bij te betrekken, ook iets veroorzaakt. Goed bedoeld of niet, die moeder schrikt er van. Je zat niet fout, maar zij ook niet perse. Ze had niet boos hoeven worden, maar ze hoeft je niet dankbaar te zijn. En we hoeven de moeder ook niet te veroordelen.

 • Rupsje1995

  En nou dit precies bedoel ik nou. Jij vat 'dit laat ze wel vaker gebeuren...' op als: 'Ik vind dit ook onverantwoordelijk en ze laat haar kind wel vaker aan der lot over'. Misschien bedoelde buurvrouw wel: 'o ja, het meisje mag wel vaker een rondje rennen van haar moeder'.

  Je vat alles op zoals jij het wil horen. Maar laat 't los. Het is nu gebeurd en je kan er niks meer aan doen. Waarschijnlijk heeft die moeder een heel ander beeld van de situatie.

 • Y1607

  En je maakt helemaal een profiel hiervoor aan? Jij vindt dat een kind van 4 daar niet hoort te zijn... dat is jouw mening, duidelijk niet van die moeder..

 • Rupsje1995

  Eerst een kind ontvoeren, aan een wildvreemde buurvrouw meegeven en daarna ermee te koop lopen op een forum 😁😝

 • Pinkl@dy

  Hahaha echt hè.

 • Y1607

  Hahaha ja. Maar even veilig thuis bellen.. voor t geval zij zelf kinderen heeft😅

 • Zonlicht

  Als sommige het niet kunnen inschatten? Ik bedoel buurvrouw zei het zelf ook..

 • Jeppie

  Ik begrijp steeds minder goed wat je nu precies met dit topic wil. Je reageert op iedereen die wat kritisch is met extra uitleg en informatie. Als je er zelf zo van overtuigd bent dat je dit goed hebt aangepakt, waarom dan een blog posten op BB?

 • Y1607

  Sensatie! En daar helemaal een profiel voor aan te maken om jezelf een veer in je weet wel wat te steken😉

 • Sharon

  Ik mis een beetje de samenhang tussen de titel en je uiteindelijke vraag.

 • Minibeeb83

  Fout fout … het was niet nodig geweest. Als je je echt zorgen had gemaakt had je even af kunnen wachten om te zien wat er gebeurt of even aan het meisje te vragen waar moeder is ofzo. Hier is ook een veilige buurt en spelen ze nog weleens buiten na het eten. Soms liepen ze op die leeftijd bij mij ook vooruit en was bijvoorbeeld de afspraak ‘op die hoek wachten.’ Bij het ene kind kan dat wel andere niet .. de een is gewoon vrijer in opvoeding dan de ander. En hoe moe een kind is heb je als ander echt niets over te zeggen .. moeder bepaalt de bedtijd ;-)

 • Zonlicht

  Moeder was 10 minuten later nog niet in beeld..

 • Minibeeb83

  Dan nog .. je kent hun afspraken niet. Ik had het dat meisje gevraagd of ze dit altijd zo mocht en bij ja gewoon laten gaan. Evt even volgen als je er echt twijfels over hebt (vragen of het ok is stukje met haar mee te lopen dan)

 • Annanm

  Ze kent hun afspraken niet? Het is echt niet oke om je 4 jarige kind savonds, uberhaupt helemaal alleen, buiten op straat te laten. Kun je niks anders van maken dan dat het gewoon nalatige ouders zijn.

 • Assiral

  Het kind is 4 he? Geen 8 ofzo.

 • Zonlicht

  Precies. Kind liep toch ook echt niet naar schoolplein.. vandaar wij het raam gingen kijken en uiteindelijk zagen we geen volwassene. Daarna liepen wij pas naar buiten.

 • Florien84

  Ik vind een melding bij VT echt veel te heftig. Mijn dochter speelt na het eten ook wel eens buiten. Vaak tot 7 uur. Dat je iets anders zou doen dan een andere ouder, houdt niet gelijk in dat het dan slecht is en dat er dan een melding bij VT gemaakt moet worden.

 • Dame68

  Eens hoor, direct een melding maken vind ik zwaar overtrokken.

 • Zonlicht

  Ja maar meisje was echt helemaal alleen. 10 minuten later was haar moeder nog niet in de buurt.

 • Florien84

  Als mijn dochter buiten speelt is ze daar ook zonder mij. De moeder van haar vriendin woont daar en houdt een oogje in het zeil. Misschien was dat daar ook wel zo. Je weet het niet en je doet heel veen aannames. Maar een melding bij VT, zeker een onterechte, brengt heel veel onrust.

 • Lady-Whistledown

  Je bedoelingen zijn goed geweest maar waarschijnlijk was er echt niets aan de hand. Dan kan ik de reactie van de moeder, hoewel geen fijne reactie, wel plaatsen. Stel je voor dat zij hier de vraag stelt dat gisteren haar dochter nog even buiten speelde (al dan niet met hond) als vervolgens ouders/vreemden met haar kind aan kwamen lopen en de discussie aangingen over waarom haar kind rond het schoolplein speelde. Dan krijg je andere reacties. Zit het kind daar op school want je weet dat het meisje vier is. Vind het ook best knap dat je binnen zit en kan zien dat zij er vermoeid uit zag terwijl zij buiten liep.

  Ik zou het lekker laten varen. Veilig thuis inschakelen zoals hieronder wordt gesuggereerd vind ik zwaar overdreven. Zou niet weten op welke gronden.

 • Jvb

  Eens!

 • Y1607

  Ik sluit mij helemaal bij jou aan.

 • Minibeeb83

  Helemaal mee eens

 • Zonlicht

  Moeder vertelde ook dat ze dat gewend is.. moeder loopt dagelijks rondje om het schoolplein en kind moet dan het schoolplein op. En dat om 20 uur in de avond. Elke avond. Meisje zag er echt vermoeid uit. Dat zag ik toen we samen naar hun huis liepen.

  @ Jeppie; dat ze he5 vaker doet vind ik nog zorgelijke.. meisje zei niet veel. Knikte alleen maar. Vandaar dat we naar haar huis zijn gelopen.

 • Jeppie

  Ik lees wat aannames: het meisje loopt alleen over straat, de moeder was niet in beeld, het meisje is moe.
  Terwijl moeder aangeeft dat het meisje dit vaker doet en moeder zelf haar kind kwijt was. Het kan ook best zo zijn dat het meisje iedere avond nog even een rondje loopt, daar afspraken over heeft met moeder en het meisje na een frisse neus lekker gaat slapen.
  Dat je je zorgen maakt en jij dit anders zou doen, dat kan. Je had er ook voor kunnen kiezen om aan het meisje te vragen: waar is mama? Zal ik je naar huis brengen? En ook richting moeder opener in je vraagstelling. Dan had je waarschijnlijk tot een gesprek gekomen en niet tot een discussie.

 • Pinkl@dy

  Ja aannames en oordelen...

  Als ik je reacties lees op anderen voelt het een beetje alsof je vooral wil horen hoe goed jij heb gehandeld en hoe "slecht" de andere moeder is.

  Dat jij andere keuzes maakt is natuurlijk prima, maar naar mijn idee heb je wel snel een oordeel klaar zo als iemand anders een afwijkende opvoedstijl heeft dan jij zelf.

  Dat een kind van 4 alleen buiten speelt vlak bij huis vind ik echt niet schokkend. Wij wonen in een dorp en daar spelen alle kinderen vanaf een jaar of 4 alleen buiten in de straat of het blokje om over de stoep.

  Onze kindere n liggen keurig voor 19.00 in bed, maar ons buurkind rijdt ook nog langs om 20.00 op zn fietsje. Zou ik dat zelf doen, nee...

  Maar ik weet geen beweegreden, geen achterliggende gedachtebn etc. Dat hoef ik ook niet te weten, want het is ook niet aan mij en ik kan daar geen oordeel over geven.

  Ik mis echt wel gewoon een normaal gesprek in je verhaal, eentje waarin je niet oordeelt maar gewoon rustig vragen stelt.

 • Rupsje1995

  Woonde ze tegenover de school? Toch niet zo gek dat ze dan een rondje om de school rent, mama staat voor het raam te wachten. Ik weet niet hoe de (verkeers)situatie daar is hoor, maar zo op het eerste gezicht vind ik alleen het tijdstip raar. Hoewel, misschien had het kindje vanmiddag al geslapen en ging ze gewoon wat later naar bed. Het zal niet mijn keuze zijn om een 4 jarige rond die tijd rond de school te laten rennen, maar die reacties over Veilig Thuis gaan wel absurd ver.

 • Zonlicht

  Ze wonen inderdaad dichtbij de school. Geen verkeer en haar moeder liep wel in de buurt met de hond. Alleen kind was echt een tijdje Alleen. Ze liep ook niet naar het schoolplein..wat volgens haar moeder de afspraak was.

 • Rupsje1995

  Heel eerlijk... ik zal ook geïrriteerd zijn als dit bij mijn kind zal gebeuren. Ik stuur mn 4 jarige ook zo vaak vooruit: ren maar tot het hoekje. Dat doet hij ook. Niet elke 4 jarige is hetzelfde, sommige kunnen dat prima. Ik ben dan wel in de buurt. Misschien was het helemaal niet de bedoeling om geïrriteerd over te komen en denkt ze nu ook: stom, had wel wat duidelijkere uitleg mogen geven. Maar als ze even haar kind kwijt is dan zal ik in eerste instantie ook een beetje geïrriteerd reageren door de schrik, en dat even op jou afreageren omdat jij der kind van der pad hebt afgeleid. Betekend niet dat ze het zo stom bedoelde als ze het zei.

 • Mamasgirls

  Nes zdker niet aan twijfelen en ik haf zeker ook me mond open gedaan, rare wereld. Plua haar rractie maalt me meer zorgen als je je oind van 4 zo laat rond lopen koekkoek

 • seonsyain

  Sommige mensen hanteren hele andere (of zelfs geen) bedtijden of andere normen en waarden. Hier in het dorp zien we dat de kinderen van bijv. Eritrese afkomst volledig vrij worden gelaten. Die zwerven op jonge leeftijd door heel het dorp. Onze oerhollandse achterbuurman had gisteravond zijn kinderen om half 10 nog buiten te spelen en die kinderen zijn volgens mij 3 en 7 jaar oud. Onze zoon van 13 ligt dan al op bed, dus mijn man en ik vinden dat raar. Maar maakt dit ze slechte ouders? Dat is te kort door de bocht.

  Reactie van de moeder is inderdaad raar. Ze had zeker een stuk vriendelijker kunnen reageren.

 • Rupsje1995

  Eens met Seonsyain. In NL is 7 uur naar bed heel normaal, maar in het buitenland totaal niet. Misschien heeft het kindje wel een lange middagdutje gehad

 • seonsyain

  Veilig thuis inlichten zou mij te ver gaan, maar je zat niet verkeerd. Voel je dus zeker niet schuldig. Wat jij deed was nou juist attent

 • Jvb

  Je zat niet fout. Je bedoelde het goed en het is echt niet onredelijk als je in de avond een jong kind alleen buiten ziet lopen, dat je die even thuis brengt.

  Dat die moeder er een andere mening over heeft, zich misschien aangevallen voelde, geschrokken was omdat ze haar kind niet meer zag, een slechte dag had, of wat dan ook, dat kan. Of het te laat voor haar was, of ze te jong was, of ze moe was, die discussie hoef je niet aan te gaan. Die moeder bepaalt voor haar kind, je kent verder de situatie en de mensen niet. Maar je hoeft het je niet aan te trekken dat ze boos reageerde hoor, je deed echt niks geks. Het was gewoon iets aardigs, ook al vond die moeder op dat moment van niet.

 • Nog-even!

  Natuurlijk ben jij niet fout geweest. Blijkbaar voelde moeder zich er vervelend onder, en dacht dat een aanval de beste verdediging was... Een telefoontje naar Veilig Thuis zou op zijn plaats zijn. Een kind van 4 hoort om die tijd niet alleen buiten te zijn.

 • Zonlicht

  Dankje. Ik vind 8 uur in de avond inderdaad laat voor een 4 jarige.

 • Annanm

  Dit zou ik ook doen. Alarmbellen gaan af bij zo’n reactie, alsof ze zich betrapt voelt.

 • Zonlicht

  Ja haar reactie op mijn collega was ook niet bepaald vriendelijk..

 • Florien84

  Wauw wat een aanname. Misschien vind iemand jou ook wel een ongeschikte moeder omdat je je haar hebt geverfd (ik noem maar wat). Moet er dan ook een melding komen want och die chemicaliën zijn echt niet gezond.

 • Assiral

  Mee eens

 • Lady-Whistledown

  Sorry, dat vind ik zwaar overdreven. Alleen om dat het niet jouw norm is? Niet ieder kindje ligt vroeg in bed. Sommigen hanteren een ander dagritme. Daarvoor hoef je echt niet Veilig Thuis in te schakelen.

 • Pinkl@dy

  Nou inderdaad. Helemaal eens met lady-whistledown.

  Veilig thuis is voor onveilige / gevaarlijke situaties en als je bijvoorbeeld verwaarlozing / geweld / of iets vermoed op seksueel vlak.

  Dat een kind van 4 dat om 8 uur nog op is, is niet persé onveilig. Het loopt niet in het donker, ze is in de buurt van haar huis etc. blijkbaar hield moeder het in de gaten want ze kwam aanlopen omdat ze haar kind kwijt was. Het is een moment opname hè

  Ik zou ook ongerust zijn als ik wat met mn kind afspreek en vervolgens zie ik mn kind niet meer op de afgesproken plek. Dus ik snap ergens de reactie van moeder wel. Ik proef eerlijk gezegd al vooraf oordelen vanuit TO. Want "alleen" en "vermoeid uit ogen" ... dat kan je door de ruiten, terwijl je vergaderd al zien? ik lees nergens dat ze in gesprek is gegaan.

  Als ik iets niet vertrouw zou ik eerst het gesprek aan gaan met het kind. De eerste vraag lijkt mij, weet mama dat je hier bent 😉

 • Nog-even!

  Een jonge kleuter die om 20.00 alleen buiten rondloopt, en daarbij de reactie van moeder, vind ik wel zorgwekkend. Een kleuter verdient meer zorg.

 • Zonlicht

  Ik was ook niet van plan veilig thuis in te schakelen..mag mij toch best zorgen maken om zo'n jong kind dat alleen in de late avond buitenloopt? Iedereen vond dat hoor. Ook de buurvrouw waar ik had kindje uiteindelijk achterliet.

 • Pinkl@dy

  @zonlicht en Dát vind ik nou onverantwoordelijk. Je brengt een kind naar de buurvrouw. Ik mag hopen dat jij de buurvrouw goed kent én dat de moeder een goede verstandhouding heeft met de buurvrouw.

  Ik spreek met mn kind af bij het schoolpleintje, ik ben daar zelf in de buurt. Ik mn kind kwijt, want een vreemde heeft haar meegenomen en achtergelaten bij een buurvrouw.

  Jemig, ik begin de reactie van de moeder steeds meer te begrijpen. Ik zou dat zelf echt niet kunnen waarderen.

  En "iedereen" vond dit. Je hebt blijkbaar lekker je mening geventileerd bij anderen en onrust gezaaid.

  Ik lees dat je het met ouders heb besproken, ik lees over een vriendin, collega en een buurvrouw...

 • Lady-Whistledown

  Ik reageer op je laatste reactie hieronder Nog Even. Jouw norm is dat kleuters op tijd in bed liggen. Niet iedereen hanteert die norm. Moeder was kennelijk ook buiten met de hond. Kind loopt rond bij het schoolplein en heeft kennelijk met moeder de afspraak dat ze daar even mag spelen terwijl zij de hond uit laat. Kind wordt thuis gebracht door Zonlicht en een vriendin. Moeder uit haar plaat want kind is niet meer op de afgesproken plaats. Ik snap de reactie van die moeder wel want ze is zich vast rot geschrokken. Je kan echt niet op basis hiervan beoordelen of een kind meer zorg nodig heeft of dat Veilig Thuis gebeld moet worden.

 • Pinkl@dy

  ik kon niet reageren op nog-even! En onder jou reactie wel.

  Ik sluit me echt volledig bij jou aan. Ik zou me ook kapot geschrokken zijn. Ik ben mn kind kwijt waar ik een afspraak mee heb gemaakt, die blijkt door 2 vreemden te zijn thuis gebracht en dan krijg ik ook nog (mijn interpretatie) een oordelende vinger van 2 moeders die mij ter verantwoording roepen.


1 2 3