Zo bang voor slecht nieuws

2 weken geleden heb ik een echo gehad waar ik heel onzeker van ben geworden.
Ik ben een week teruggezet en er werd verteld dat het nog alle kanten op kon gaan. Voor mn zoontje heb ik 2 miskramen gehad en voor deze zwangerschap ook eentje.
Nu ben ik zo ontzettend bang dat als ik maandag weer voor een echo dat ik slecht nieuws ga krijgen.
Heb totaal geen last van zwangerschapssymptomen waardoor ik ook weer onzeker word.
Ik weet ook wel dat symptomen ook niks zeggen over de voortgang van de zwangerschap, maar soms denk ik een beetje bevestiging voelen/merken zou ook wel fijn zijn.
Nu zullen sommige wel denken wees blij dat je je zo goed voelt en niet bijv alleen maar boven de wc hangt, maar ergens zoek ik iets van ohh jaa ik ben echt zwanger. Klinkt misschien stom i know.

Aan de ene kant denk ik het zit goed want heb geen last van krampen/bloedingen zoals ik bij 2 miskramen wel had maar aan de andere kant bij de eerste miskraam ging ik met 11 weken voor de eerste echo maar toen was het met 8 weken gestopt met groeien,
En toen heeft het nog 2 weken geduurd voordat me lichaam het los liet.

Hoop zo graag goed nieuws te krijgen maandag.
Fingers crossed!! 🤞🤞🤞

Weet eigenlijk niet wat ik met deze blog wil zeggen maar moet even van me afschrijven ik hoop zo dat dit kindje ons gegund is!

1654 x gelezen, 4

reacties (25)


 • MadelieVv

  Gefeliciteerd! Laat je gedachten los en geniet ervan! :)

 • Yvonne0603

  Dat komt nu wel goed 🤗🤗 Dank je wel!

 • TrotseMama<3

  Hoe is je echo gegaan??

 • Yvonne0603

  Heel goed gelukkig 😀😀 ben nu geschat op 8 weken en 3 dagen. Was mooi gegroeid en sterk kloppend hartje.. zo super blij!!

 • TrotseMama<3

  Ah super!! Gefeliciteerd!!!

 • Anna-76

  Spannend! Bij de oudste ben ik ook een week teruggezet. Twee weken later zat ik wel op schema...een mm kan het verschil maken. Wat betreft kwaaltjes...het zegt idd niks helaas. Ik heb boven de wc gehangen, maar bleek het toch een missed abortion te zijn. En bij oudste bijna geen kwaaltjes, behalve erg moe, en dat zat goed. Kan alle kanten op. Meestal klopt je gevoel. Tenminste terugkijkend, ik voelde intuïtief of het goed zat of niet. Klopte elke keer (6 zwangerschappen)

 • Yvonne0603

  Bij me andere zwangerschappen klopte mijn gevoel ook maar dit keer durf ik er echt niks over te zeggen, beetje zelfbescherming denk ik.. morgen zullen we het weten 🤞

 • Anna-76

 • MamaJL

  Snap heel goed dat je deze zwangerschap wil voelen. En dan zo'n uitslag, dat klinkt zo akelig. Misschien kun je vragen of ze je eerder kunnen laten komen? Misschien een keer tussendoor, zodat je het hartje kunt horen?

 • Yvonne0603

  Ik mag gelukkig morgen weer komen. Afgelopen 2 weken leken voorbij te kruipen.

 • MamaJL

  Snap ik!

 • Druif89

  Geen ervaring met miskraam, maar ik had een eerste echo rond 9 weken. Werd toen ook ruim een week terug gezet. En bij de echo daarna met 12 weken weer voor uit.

 • Smullie

  Ik heb geen miskramen gehad maar werd bij de eerste echo ook even een week terug gezet.. die kwam echt wel hard aan.. uit eindelijk bij de termijn echo was het verschil met de berekening van me cyclus nog maar 2 dagen.. niks om je eigen zorgen over te maken dus..

  Ik snap je heel goed maar heb vertrouwen in je lichaam dat die dit kan.. 😘

 • Yvonne0603

  Jaa je word er zo onzeker van he als ze zoiets zeggen.. Fijn om jouw bericht te lezen!

 • Smullie

  Jaa zeker weten!! Vooral omdat de vk er heel luchtig over deed en en ik helemaal in de stress zat🙈

 • Mommy__

  Ik ben 16 weken zwanger van een tweeling (2 eiige) fertiliteitsarts zei met 6 weken dat er 2 dagen verschil in zat. Dat de ene baby kan stoppen met groeien of ongezonde baby. Echo van de kleine was wazig, we zaten kloppend hartjes.

  Met 10 weken zat er 6 dagen verschil, weer zelfde verhaal. Na 12 weken zat er 1 dag tussen, en nu loop t gelukkig samen.

  Als je hartklopping hebt gezien dan komt het vast wel goed. Niet alle baby’s groeien even. Zodra je idd geen bloeding/ krampen hebt komt het goed. Hoop dat je maandag goed kloppend hartje ziet/ hoort en dat je daarna lekker kan genieten van je zwangerschap☘️

 • Yvonne0603

  Dat was voor jullie dan ook spannend als er zoiets gezegd word. Mijn verloskundige was er ook helemaal niet negatief over maar ze zei wel dat er natuurlijk een kans is dat het alsnog misgaat. Heb wel een traag hartje gezien maar die was waarschijnlijk nog maar net aan het kloppen dus hoop dat ik maandag een mooie sterke hartslag te zien krijg 🤞 op dit moment durf ik er nog niet van te genieten en hoop dat dat na maandag anders is. Bedankt voor je berichtje

 • Mommy__

  Jaa ik herken het hoor, tot 12 weken heb ik ook niet kunnen genieten. Ik ben medische zwanger geraakt.

  Hiervoor had ik miskraam was toen ook medische zwanger geraakt. Ik besefte pas 3 dagen later dat ik miskraam had, ik kon niet accepteren. Later aangemeld bij de psycholoog. Tis mij na 3 jaar gegund🙏🏼

  Ik ga voor je duimen

 • Mamaearth

  Beetje herkenbaar. 10 april echo gehad en terug gezet. Wel vruchtzakje met dooier maar geen embryo. Kan beiden kanten uit. 25 april nieuwe echo. Hopelijk beiden gewoon een gezond kindje met een kloppend hartje :-)

 • Yvonne0603

  Ik had wel een vruchtje met een traag kloppend hartje maar dat was volgens de verloskundige normaal bij het geschatte termijn. Afgelopen week was ik er aardig rustig onder maar hoe verder ik bij maandag kom das te gekker maak ik mezelf. Hoop voor jou inderdaad ook een gezond kindje!