Een hoofdstuk afsluiten

Volgende week gaat manlief naar het ziekenhuis voor zijn sterilisatie.
We hebben samen 2 lieve kinderen, gezond en wel. Hoewel ik nog wel ruimte heb in mijn hart voor een 3de kindje, weet mijn verstand dat 2 kinderen genoeg is.
Voor mijn man is 2 kinderen ook genoeg, en hij wilt geen 3de. Dus hij heeft een tijdje geleden een afspraak gemaakt, en is volgende week dus aan de beurt.

Vind het zelf wel spannend, ook voor hem. We gaan met onze 2 kinderen weer nieuwe dingen beleven, en herinneringen maken.

Qua werk, heb ik nog niks gevonden, mijn man is op dit moment zoekende naar een nieuwe baan (gezien zijn contract niet werd omgezet naar vast)
Hij zal dan 4 dagen gaan werken, en woensdag als papadag.

Dan kan ik de woensdag pakken om eventueel wat uren te werken. Zodat ik weer even iets anders ben dan alleen mama.
Ik krijg overigens voor mijzelf via de gemeente ambulante begeleiding.

Voor degene die reageerde op mijn vorige blog, zowel de positieve als de negatieve..

Vergeet niet dat ik ook maar gewoon een mens ben, helaas een mens met diagnose autisme (PDD-nos)
Wat voor andere heel vanzelf sprekend of makkelijk gaat, is voor mij niet zo. Ik schiet vaak in de stress als ik de controle kwijt ben,
Of het overzicht niet heb. Vaak last van de spreekwoordelijke drempel. Ik heb liever dat iemand aanbied.. kan ik je helpen, en wat heb je nodig dan enkel veroordeeld te worden op wat ik zeg.

Dus leer me een beetje kennen... de deur staat altijd open voor een praatje 🙂

1185 x gelezen, 6

reacties (5)


 • Jvb

  Ik vond het ook wel mooi om die fase af te sluiten, het voelde als bewust vooruit kijken zeg maar, als gezin klaar om verder te gaan groeien. Ik genoot van de babytijd maar nu ook heel bewust van geen baby meer. En ik kon van de pil af, vond ik ook heerlijk, geen hormonen meer.

  Ook weer werken zal als je eenmaal ergens gesetteld bent weer fijn zijn. Op naar een nieuwe fase!

 • Mama-Manda

  Jullie zijn gezegend met twee zoons en als dit voor jullie goed is, dan is t goed.

  Ben heel blij voor jullie 4en, want om een gezin van 4 te zijn was voor jullie ook even geduldig zijn. Ik kan me nog herinneren hoe je je soms voelde voor je zwanger was van je oudste en wat t met je deed als er weer een ronde voorbij ging zonder positieve test.

  Wat werk betreft, laat je niet gek maken. Je hebt nog tijd om je op je gesprek voor t bereiden. Lees je in wat er misschien qua opleidingen mogelijk is en vooral wat je leuk lijkt om te doen!

  Ik wens jullie veel succes volgende week 🫶🏽

 • Charel89

  Och meid, ik heb geen autisme maar schiet ook meteen in de stress bij zulke dingen hoor! Altijd bang dat ik het overzicht of mijn vaste dingen moet

  Omgooien. Pas als het een tijdje heeft kunnen landen dan begint er langzaam acceptatie te komen. Heel menselijk 😘

 • Nog-even!

  Gek hè, om een fase af te sluiten... Je emoties lopen vaak wat achter je verstand aan, in zulke zaken... Maar als jullie weten dat het zo goed is, dan komen je emoties ook wel weer mee. Het is al zó bijzonder, die twee knullen die nu bij jullie horen!🥰

  Doe de dingen lekker op je eigen tempo. Wel lastig dat je man nu geen baan heeft. Maar laat je niet opjutten door wat anderen vinden wat "zou moeten". Jij bent jij, en niet een ander!

  Ik ben heel benieuwd wat jij leuk zou vinden om te doen en wat bij je past. Nu eerst maar lekker genieten van die twee boefjes!😊

 • Pinkl@dy

  Dat zal inderdaad even een hoofdstuk afsluiten. Maar jullie hebben er goed over nagedacht, dus dan is het oké. Lekker focussen op je 2 kinderen en wat je wel hebt.

  Vervelend dat het contract van je man niet wordt verlengd. Hopelijk vind hij snel een nieuwe baan.

  Goed dat jezelf alvast rondkijkt voor een baan.

  Doe alles stap voor stap, dan kan je het waarschijnlijk wat beter overzien.

  Bedenk eerst eens wat voor jou haalbaar is:

  - supermarkt / winkel / schoonmsak werkzaamheden/ post bezorgen etc.

  - hoeveel uur lukt je?

  - wat vind je leuk en haal je voldoening uit

  - heb je hulp nodig bij het zoeken van een baan,dan kan je daar ook de jobcoaches van uwv voor vragen. Als dit niet lukt, kan je ook kijken of de gemeente je wil helpen bij het zoeken. Vaak zijn hier ook binnen gemeentes wel loketten of iets voor.

  - stel jezelf kleine doelen. Je lan bijv als eerste stap beginnen eens kijken naar je cv (heb je die?) En of die nog helemaal klopt en netjes is.

  Als je een stap heb gedaan,ga dan kijken naar de volgende stap.

  Succes!