3 weken na de bevalling

Bijna 3 weken geleden bevallen van een heerlijke zoon. De bevalling was behoorlijk heftig. Steeds kwamen er meer herinneringen naar boven van de bevalling. Dat mijn kleine man het toch wel erg moeilijk had tijdens de bevalling, zijn hartslag ging behoorlijk naar beneden bij elke perswee. Ook bleek de OK al gereserveerd en het personeel al op de gang te staan om mij mee te nemen voor een spoed keizersnede als ik hem er met die ene laatste pers poging met vacuüm er niet uit kreeg. Flink lopen janken afgelopen weken. Maar dat helpt wel. Mijn hechtingen waren er allemaal na 3 dagen ofzo al uit en de wond wijkt. Was een groot gapend gat wat veel pijnklachten gaf. Ik dacht...... Dit komt nooit meer goed. Maar het lijkt toch de goede kant op te gaan. De wond gaat langzaam dicht en heb nu sinds een paar dagen geen pijnstillers meer nodig. Mijn zoon doet het super goed! Omdat hij zo zwaar was 4.7 kilo na de bevalling, drinkt meneer vaak al flesjes van 120 cc.
Enige waar ik naar uit kijk stiekem is dat hij toch wat langer gaat slapen in de nacht. Maar we hebben een super alert kereltje in de nacht.
Vandaag voor het eerst lekker wezen wandelen buiten. Voel me gelijk een ander mens. Mijn dochter had het de eerste week wel moeilijk met de komst van haar broertje. Of nou ja moeilijk....ze was wat opstandiger en vroeg op verkeerde manier aandacht. Nu.....is ze helemaal weg van hem en helpt met alles mee. Helaas heeft ze krentenbaard dus mag ze niet te dicht bij haar broertje komen tot de antibiotica goed werkt. Zo sneu ze wil namelijk het liefst hem de hele tijd kusjes geven.
Maar goed, al met al is het wel een behoorlijke rollercoaster geweest afgelopen 3 weken. Maar wat ben ik blij dat ik nu weer wat meer kan. Mijn man moet maandag weer aan het werk dus ben benieuwd hoe het mij afgaat met 2 kinderen haha.

2203 x gelezen, 3

In Baby

reacties (3)


  • Linde-1

    Ik vond de eerste weken best wennen en pittig met 2 kinderen. Maar het komt allemaal goed, het went sneller dan je denkt.

    Praat veel over je bevalling om het te verwerken 😘

  • Yaj

    Ja geloof ook zeker dat het snel went. Heb wel bij de tweede het gevoel dat hij er altijd al geweest is ipv nog maar 3 weken haha. Ja ik heb over 3 weken nog een na gesprek met de verloskundige van het ziekenhuis.