Onze ‘blauwe’ wolk die een beetje donkerder werd... - Einde

Later op de dag kwam de professor langs. Het gekke teelballetje met weefsel werd succesvol verwijderd en het andere zag er prima uit, net zoals heel zijn ‘klokkenspel’.
Hij liet de snede zien, mooi weg gewerkt in zijn buikplooi en maar een kleine 3cm breed.

Toen kwam de uitleg. Eerst dacht hij dat het balletje in mijn buik tijdens de zwangerschap rond zijn as was gedraaid. Wat er daardoor kon zorgen dat het deels afgestorven was. Maar van een draaiing was geen enkel spoor te vinden. Dus dit konden ze al uit sluiten.
Ook dacht men aan kanker, door het vreemde weefsel en de rare bloeduitslagen. Maar het vreemde weefsel leek gelukkig een laagje vet te zijn rondom het teelballetje. Waarom zijn bloedwaardes zo verstoord waren, daar hadden ze ook geen enkele reden voor...
Deze waren enkele weken later gelukkig weer prima/normaal.

De professor had samen met zijn assistenten en enkele collega’s uit andere ziekenhuizen (ook van andere landen) overlegd. Geen 1 van alle hadden ze zoiets al meegemaakt. De lieve man wist zelf geen blijf ermee en voelde met ons mee. Als zelf papa zijnde had het ook bij zijn zoon gebeurd kunnen zijn. Helaas was er geen nuttige of logische verklaring voor heel het gebeuren. Vervelend voor een professor die je wilt helpen, maar ook voor ons, omdat we nooit de oorzaak zullen kennen.

Maar eind goed, al goed!
Ons lieve schattige zoontje had nog 1 prima teelballetje wat voor evenveel ‘kansen’ zou zorgen voor als hij later groot is. Geen verschrikkelijke ziekte of iets dergelijks. Gewoon onverklaarbaar...

Ondertussen alweer een jongen van bijna 3 jaar die alles prima volgens het boekje doet! Die ondanks zijn gekke start het super maakt! Hij heeft nog niets door van wat er ‘anders’ bij hem is.
Wel ben ik me heel bewust dat de vraag ooit zal komen, dat we hem heel wat uit te leggen hebben, maar zonder duidelijke oorzaak. Dat niemand er iets aan kan doen en dat hij best eens boos mag zijn dat het bij hem is gebeurd.

Na bijna 3 jaar kan ik het een beetje plaatsen, volledig zal het nooit zijn. Want wij zien het, wij weten het en worden er dagelijks met geconfronteerd. Gelukkig sta ik er niet elke dag bij stil, want dat zou ook niet gezond zijn!
Soms vraag ik mezelf wel af, had ik het kunnen voorkomen, is het ergens mijn fout? Maar gelukkig zijn er dan enkele mensen die zeggen: ‘nee, jij kan er niets aan doen, de natuur had het zo toen beslist.’

2156 x gelezen, 3

In Baby

reacties (4)


 • Trotsemama<3

  oh wat fijn dat nu alles goed is met hem.

  Wat een weg hebben jullie afgelegd.

  Maar zoals iedereen zegt... dit heb jij niet kunnen verkomen meis.

  Dikke knuffel voor jullie

 • Mama-Van-K-en-L-en-F

  Ons zoontje heeft toen hij 8 maand oud was een verdraaid zaadballetje gehad! Ha heeft geen goede diagnose gesteld en dus niet snel genoeg geopereerd met als gevolg een dood teelballetje.. deze is toen der tijd verwijderd en zijn andere balletje is vastgezet zodat het niet nog een.keer kan gebeuren! En gelukkig kan hij.prima kindjes krijgen tegen die tijd... daar was ik wel even bang voor dat dat niet meer kon.. ook.kan er evt een nep zaadbal worden geplaatst mocht die het toch zelf niet mooi vinden.of.onzeker van worden tegen die tijd..

 • Xwantje

  Oh bah wat naar! En dat op 8 maanden..

  En klopt wat je zegt.

  Maar doordat er gebleken was dat er bij ons zoontje geen draaiing had plaats gevonden, was het volgens de professor onnuttig om deze vast te zetten.

  Over een teelbal protese hebben we het toen ook gehad. Echter was zijn ervaring dat heel wat mannen na de operatie terug kwamen om deze te laten verwijderen.

  Het zicht zou dan normaler zijn, maar het gevoel tegenover de echte zou dan weer een te sterk contrast zijn. Waardoor vele het er weer uit laten halen.

  Wij hebben toen ook besproken, wat hij later ook wil, we zullen hem steunen en helpen.

 • Salamandertje

  Natuurlijk heb je er niets aan kunnen doen

  Je hebt een sterk mannetje op de wereld gezet en met jullie kracht na de pittige start komt het ook echt goed