Met caravan naar spanje baby 3 maand ja/nee?

Heeft iemand hier ervaring mee?
Wij zouden graag met de caravan naar Spanje gaan, zo'n 1400 km rijden. En hier 4/5 dagen over doen en dan op de campin 1/1,5 week en dan weer terug in een paar dagen.
Maar we willen dit niet ten koste doen van onze baby.
Heeft iemand ervaring met de reis en de warmte met zo'n kleintje?
Het lijkt mij erg behelpen maar wil vooral dat hij lekker in zn velletje zit.
Of blijven we dan beter thuis .
Ik geef borstvoeding dus dat is al makkelijk
Ben benieuwd!

1868 x gelezen, 3

reacties (46)

1 2 • Tjoepie

  hmm ja wij zijn met een uk van 10 weken naar Oostenrijk geweest, hebben 's nachts gereden en de kleine in de Jané reiswieg (past op veel wandelwagen-onderstellen en op de isofix).

  dus 's avonds laat een voeding en 's ochtends om 7 uur pas weer. Je moet sowieso de auto uit om te verschonen en heeeeeeel veel luiers meenemen.

  Ik denk dat je nu ook vooral even aan je eigen comfort moet denken... :) Het kan zeker, maar wil je het ;)

 • Sterree

  Ik zou gewoon lekker een plekje in Nederland opzoeken voor dit jaar, of het iets dichterbij zoeken, belgie misschien. Mits je echt een goede airco heb voor de kleine.

  Het is niet goed voor een kleintje om langer dan 2 uur achter elkaar in een maxi cosi te liggen. En hem continu wakker maken zit je ook niet op te wachten denk ik.

  In ieder geval een fijne vakantie :)

 • mijn~meisje

  dus 10 dagen in de auto zitten voor 7 a 10 dagen vakantie?? Klinkt voor mij alleen al als de horror

  Ik zou ook niet zo in de auto willen zitten met een baby van 3 maand. Vorig jaar was ik op vakantie op 25 minuten van huis en dat beviel heel goed!! Ik heb een hekel aan lang auto rijden

 • MemR

  Wij zijn ook altijd met onze kinderen naar het buitenland geweest, vanaf de geboorte nooit geen probleem geweest.

 • NewBaby2018

  Nee, geen ervaring mee. Maar zou sowieso niet voor zo’n verre vakantie kiezen met zo’n jong kind (in Corona tijd) Stel je kind krijgt koorts oid, warmte, uitdroging etc. Zulke jonge kinderen worden vaak nog laagdrempelig opgenomen. Wil je echt niet in een ZH in Spanje zitten. Maar misschien ben ik te bang aangelegd 😅

 • Nog-even!

  Ook mijn gedachte... Als je in Spanje in een ziekenhuis geweest bent, moet je in een Nederlands ziekenhuis in isolatie, wanneer je daar binnenkomt...

 • seonsyain

  Zelf geen ervaring mee, maar ik kan me nog wel goed herinneren dat we buren op de camping hadden in Duitsland die een baby hadden van ongeveer die leeftijd. Zij waren van ellende uit Italië vertrokken naar Duitsland dus, want hun baby trok de warmte niet. De dagen die ze in Italië waren hadden ze grotendeels rijdend in de auto met airco doorgebracht, omdat het anders niet te doen was voor het kleine ding.

  Succes met het maken van jullie keuze om wel of niet naar Spanje te gaan. Ik zou het niet zien zitten. Niet zozeer vanwege de reis, maar meer vanwege de warmte in Spanje zelf.

 • KS.14.

  Ik ben met 3 maanden niet in het buitenland geweest.

  Mijn zoon was 8 maanden toen wij naar het buitenland gingen met onze vouwwagen. Hij kon nog niet zitten dus heel lang in de maxi cosi zitten was voor hem geen gezonde optie ik heb toen een speciaal autostoeltje gehuurd waar hij veilig plat in kon liggen. Echt perfect was dat voor ons.

  In de auto heb je airco dus dat zal het probleem niet zijn. In Spanje zelf kan het natuurlijk wel heel warm zijn (ook in de schaduw) jij moet dus echt heel veel gaan drinken zodat je je zoontje ook echt veel kan aanleggen.

  Spannend om te doen. Maar ook leuk.

  Mijn dochter is nu 5 weken en hebben we ook al mee genomen tijdens een paar dagen weg met de caravan (wel gewoon in Nederland maar toch)

 • Paperdoll

  Ik zou het zelf niet doen. Dan zou ik eerder het vliegtuig nemen en daar iets huren. Dan ben je daar op 2u vliegen en kan je lekker 3 weken genieten van je vakantie.

 • soccer-mom

  Dat de vluchttijd twee uur is, betekent niet dat je van deur tot deur met twee uur op plaats van bestemming bent.

 • Paperdoll

  Nee klopt, maar mss wel op 4-5u ipv 4-5 dagen..

 • soccer-mom

  Dat klopt maar zoals aangegeven, is de reis er naartoe ook al vakantie, alleen ze hoppen van de ene naar de andere camping. Zie het als een rondreis.

 • My-all

  Wij zijn met de auto gegaan naar Spanje toen de kleine 3 maanden was. We hebben er twee dagen over gereden. Aan het einde van dag 2 was de koek bij mijn baby wel een beetje op maar het prima te doen. Wij rijden nu elk jaar naar Spanje of italie met twee kinderen (oudste is ondertussen 4). Veel speelgoed achterin en wij vinden het allemaal één groot feest. De vakantie begint zodra we de straat uitrijden

 • Vicja

  Pfoe in 2 dagen?! Ik vind m zo sneu hangen alleen als die in het autostoeltje in slaap valt, dat vind ik nog wel een dingetje

 • Nog-even!

  Ze mogen ook niet lang in de maxicosi... Dan kun je beter een reiswieg huren die geschikt en veilig is...

 • My-all

  We nemen wel evenveel pauze als dat we rijden. Dus 2 uur rijden, 2 uur eruit. Met de baby hadden we speelkleed mee en kon hij even spelen en drinken bij mama. Nu de kinderen ouder zijn rijden

  we in dezelfde ratio. Alleen nu duiken de kinderen de speeltuin in bij een stop ;).

 • Casey34

  Zie jullie het zelf zitten ? Ik denk dat dat het belangrijkste is. Die kleine is nog jong en die zal er niet zoveel erg in hebben denk ik. Ik zou alle Corona regels wel even goed checken. Vorige week gooit Engeland Portugal op oranje nou dan kun je dus terug of in quarantaine dat zijn dingen waarom wij nu nog in nl blijven. En volgend jaar maar weer eens kijken naar het buitenland.

 • soccer-mom

  Spanje incl Balearen en Canarische eilanden staan in de UK nog steeds op oranje (aldaar 'amber') en ze gaat naar Spanje op vakantie, niet Portugal.

 • Casey34

  Zie jullie het zelf zitten ? Ik denk dat dat het belangrijkste is. Die kleine is nog jong en die zal er niet zoveel erg in hebben denk ik. Ik zou alle Corona regels wel even goed checken. Vorige week gooit Engeland Portugal op oranje nou dan kun je dus terug of in quarantaine dat zijn dingen waarom wij nu nog in nl blijven. En volgend jaar maar weer eens kijken naar het buitenland.

 • Maartje07

  Het is op zich wel te doen denk ik, maar zou zelf zo’n lange reis niet doen voor slechts 1 a 1,5 week.

 • Vicja

  Maar de reis zelf is ook vakantie :)

 • Maartje07

  Als dat voor jullie zo voelt, dan doen. Ik probeer t ook altijd als vakantie te zien, maar krijg pas écht het vakantiegevoel als ik minimaal 2 dagen op de plek zit.

 • Lena87

  Ik zou het zelf niet kunnen.Maar ik hou van regelmaat controle.Maar als je rustige manneke hebt kan je het proberen.

 • Nog-even!

  Ik zou zelf met zo'n jonge baby niet naar de hitte gaan... 40 graden is echt niet fijn voor een baby...

 • Rozenstruik

  In die hitte wonen toch ook mensen met kinderen? Kan geen kwaad joh, gewoon goed drinken!

 • Nog-even!

  Waarom zou je het willen? Natuurlijk overleeft de baby het... Maar overleven, lijkt me niet get doel van vakantie

 • Ilsje85

  In de hitte wonen ook mensen met kinderen. Klopt. Maar die mensen en die kinderen zijn gewend aan die hoge temperaturen😃

  Aan TO zou ik meegeven; doen waar jullie je goed bij voelen. Al denk ik persoonlijk dat zo'n kleintje niets heeft aan zo'n wereldreis voor 1 à 1,5 week in hoge temperaturen en hoge zonkracht

 • Tweede83

  Gaan. Met een baby is de ervaring erg fijn en makkelijk. Wij gingen met de vouwwagen. Nu de kids groter zijn gaan we met een kamper. Fijne vakantie!

 • Bammiemammie

  Lijkt me net heel doenbaar met caravan! Dan kunnen jullie lekker op eigen tempo gaan, hebben jullie langere stop nodig dan doe je dat gewoon.

  Wij probeerden bij lange autoreizen altijd zoveel mogelijk op slaaptijden te rijden en dan lange lunchpauze, lang vieruurtje... En gaat gewoon heel goed.

  Warmte hangt er van af, als je de caravan redelijk koel kan houden en je ook zwembadje of zo in de buurt hebt (of opblaasbadje meeneemt) lijkt me dat ook geen probleem.

  Ik heb twee kinderen die echt niet tegen de warmte kunnen, maar met regelmatig badje en zo is ook dat gewoon echt doenbaar. Alleen slapen is niet altijd fijn, maar dan waren ze wat langer wakker en als het wat ging koelen in bed.

 • OemSaifeddin

  Wij gaan meestal altijd met de auto naar Marokko en je hebt echt een luxe als je met de caravan gaat hoor haha. Maar het is een leuke onderneming en de baby is nog klein dat maakt het juist makkelijk. Uiteraard stop je vaak onderweg aangezien je er 4 a 5 dagen over wilt doen. Ik zeg doen!

 • soccer-mom

  Met een baby is het toch uitermate makkelijk om deze reis te maken. Je hebt alles bij de hand, je kan relaxt onderweg stoppen/rusten en met vier/vijf dagen reistijd, valt het aantal kilometers op een dag ook mee. Ik zeg doen. Gaat het toch niet, kan je altijd weer terug naar huis rijden.

  Er zit wel 1 addertje onder het gras en dat zijn de nu geldende coronamaatregelen in Spanje. Je dient te beschikken over een vaccinatiebewijs/negatieve PCR-test of een bewijs dat je Covid hebt doorgemaakt. De PCR-test mag niet ouder zijn dan 48 uur dus als je meerdere dagen in Frankrijk blijft, heb je om van Frankrijk naar Spanje te reizen, weer een nieuwe PCR-test nodig. Daarbij staat het vaste land van Spanje nog steeds op oranje: alleen noodzakelijke reizen. Frankrijk en België staan ook nog op oranje. Wanneer wil je gaan eigenlijk?

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/covid-maatregelen

 • OemSaifeddin

  Dat is een goede, wij doen er altijd 2 dagen over naar Spanje maar dat betekend minder stoppen en korte pauzes. Maar ze hebben een caravan dus je hebt nog echt wel de ruimte neem ik aan. Als je moet verschonen of voeden dan haal je de kleine eruit

 • Y1607

  Ik zou denken waarom niet? Wij reizen met de kids al vanaf ze 4 maanden zijn richting zuid Frankrijk. Nooit geen problemen. Ik zou alleen niet die moeite nemen voor een week of 1.5week

 • mama-van-5-wondertjes

  Op eigen tempo zou het vast kunnen.Ik had het zelf niet gedaan hier Dochter als ik de hoek om ben wil ze al uit de stoel.

 • Rozenstruik

  Kan prima.. lekker voeden wanneer het nodig is, onderweg goed jullie rust nemen en lekker genieten.. wij zijn geweest toen mijn kleine 4 maanden was.. heerlijk was het! Ze is nu 3, ik zou het nu niet zo snel doen 😂

 • flierefluiter

  Ik ben alleen met baby van 10 weken naar Frankrijk gereden (10 uur rijden, in 1 dag gedaan). Ik had me van tevoren nergens op ingesteld. Indien nodig had ik onderweg gewoon een hotel gepakt. Gestopt om te bewegen en te voeden. En weer door haha. Vond het echt een mega chille reis. Maar mijn uk heeft nooit iets tegen autorijden gehad

 • boterbloemen

  Warmte zou ik geen issue vinden. In warme landen wonen ook babies, dat gaat gewoon hoor. Ik heb daar nooit last van gehad ofzo.

  Ik zou zelf minder ver gaan omdat ik niet graag zo veel dagen achter elkaar in de auto zitten met een baby. Maar als je baby het goed volhoudt in de auto kan kan dat natuurlijk prima. Dat is alleen lastig voorspellen 😅

 • Nog-even!

  In warme landen zijn de huizen koeler dan een caravan... En in de plaatsen waar geen koele huizen zijn, is de babysterfte hoger... Dus geen goed vergelijk, vrees ik...

 • boterbloemen

  Een paar dagen in een caravan kan prima. Ik vind dit echt overdreven.

  Hoge babysterfte in landen zonder koele huizen, is natuurlijk niet te vergelijken met een weekje caravan. Dan heb je het over armoede, met heel veel andere factoren van invloed.

 • soccer-mom

  korle hiizen? Wat is dat? En verder leven er in Spanje inderdaad genoeg baby's, ook zonder goed gekoelde huizen. Een mensenlijf - ook zo jong - kan best wel wat hebben hoor.

 • Lehaison

  Ik denkt dat het ook wel een beetje afhangt van hoe jij bent en je kindje, ben je zelf een beetje makkelijk en je kindje, dat scheelt een stuk. Desondanks is het wel een hele onderneming om zo lang op weg te zijn, ook al verdeel je het over 5 dagen, je kleintje zit wel veel in de auto. Ik zou het zelf niet aandurven, maar ik ben dan ook een klein beetje een controlfreak.

 • Paprikaplantje

  Nee ik zou het niet doen. Ligt een. Beetje aan het karakter van je baby, maar de lang in de auto is niet in het belang van de baby. Ook als het snikheet wordt daar, wat ga je dan de hele dag doen?

  Ik kolf zelf alles dus dat is voor mij ook een no-go.

  Ben je al eens in de auto geweest voor een lang stuk met je baby? Onze baby van 5 maanden heeft de hele autorit naar een dorpje in Duitsland gehuild in de Maxi-Cosi, ze vond dat achteruitrijden echt niks. Was blij dat we relatief dichtbij waren.

  Maargoed de ene baby is de andere niet, zou het zelf nooit doen, gewoon lekker en huisje binnen een straal van max 3-5u rijden.

 • Vicja

  Hij vind autorijden fantastisch, maar idd een paar uur achtereen is andere koek. Daarom kijken we ook echt naar zijn tempo, desnoods doen we er een week over of blijven dichterbij huis steken. Zitten er wel makkelijk in wat dat betreft, maar als mensen ervaring hebben en het was een draaaama, dan bedank ik ervoor en vier ik thuis vakantie haha

 • Paperdoll

  Als je er meerdere dagen over doet moet je wel opletten als je erna weer een grens over gaat. Je moet dan opnieuw een PCR test laten doen.


1 2