Help! Iemand tips voor een vreselijke huishoudster? (Ikzelf)

Hoi allemaal

Heb echt even wat tips en advies nodig, hoe doen jullie het huishouden. En voornamelijk dan het schoonmaak gedeelte, de vaat en de was krijg ik allemaal voor elkaar maar ik heb nieuwe plantjes en wil ze neerzetten, even doekje over de vensterbank en jeepie mn hele doekje zwart van stof. Ja kan me ook niet herinneren wanneer ik dat voor de laatste keer gedaan heb, wat erg! Nog zo iets, ik zei tegen mn man dat ik dacht dat we een nieuwe koelkast moesten want in de diepvries zit zoveel ijs! Zegtie dat je dat 1x per jaar helemaal moet ontdooien en schoonmaken? Ik heb dat al die jaren niet gedaan, wel doekje erdoor, maar ontdooien nee. En hoe weet je dat zoiets moet? Heb het mijn moeder volgensmij ook nooit zien doen.
Ik ben echt wel van de hygiene als bed wassen, wc schoonhouden etc maar stoffen of iets als de wasmachine schoonmaken komt gewoon niet in me op..
We gaan straks verhuizen en wil gewoon dat k alles vanaf het begin bij ga houden.
Maar hoe doen jullie dat. Heb je een schema, 1 x per week dwijlen, 1 x per maand vaatwasser schoon of hoe! En de plinten dan, neem je die gelijk mee met stofzuigen altijd, en de lampenkappen?
En zijn er, naast dus de diepvries eens in het jaar ontdooien meer van zulke dingen die je maar net moet weten?

Ohh jongens wat schaam ik me hier eigenlijk voor
Bedankt voor jullie hulp

2388 x gelezen, 2

reacties (58)

1 2 • Maris2203

  Met een ragebol langs het plafond, de hoeken overal... dat vind ik zelf altijd zo vies als er bij mensen spinnenwebben hangen 😖

 • Punkaas

  Haha het is een stukje routine die je jezelf moet aanleren en ja ik ben ook weleens lui, zeker nu de kids alle tijd hier in huis hun gangetje gingen en álles wat ik deed overdag savonds nog even nogmaals moest doen om het er een beetje nog uit te laten zien. Maar we hebben een no Frost vriessysteem dus die taak heb ik al laten skippen haha en 1x per maand doe ik de wasmachine sowieso even geheel reinigen even die onderste draaiknop open bak eronder en met de hand reinigen, vind er altijd van alles tussen hier haren, tandenstokers en wattenstaafjes?! Draai het elke zondag al op de kook met soda erdoor of mik ik er een vaatwastablet door, de droger stofzuig ik eens per halfjaar maar echt uitgebreid uit want alle pluizen pak je standaard er al uit na elk gebruik. Maar heb niet echt een planning, wanneer ik het een beetje op zn beloop laat hier staat manlief met een schrobber de randjes van de badkamer tegels te doen dus soms wordt die Franse slag toch nog eens goed gedaan haha en heb dit echt moeten leren loslaten, met kids redt je gewoon niet alles. Ben idd al blij als ze elke week onder en op een schoon beddengoed liggen, elke dag schone kleding kunnen dragen én veilig over een schone vloer kunnen sjezen. Dat mijn ramen pas worden gedaan door mij wanneer het resultaat echt écht effect heeft tja jammer dan, heb wel verder alles zoals deuren, plinten en muren binnenshuis netjes bedenk ik me dan haha en we hadden pasgeleden nog een stroomuitval in de keuken, monteur kwam en ja de kooktoestel moest van kant.... toen schrok ik wel even van de verborgen vuil haha maar lag er niet wakker van, lekker genieten van je kids is het belangrijkste

 • Badeendje2018

  Routine, routine, routine.

  Ik maak de kinderen 1 voor 1 wakker. Pyjama in de wasmand en kleding aan. Terwijl kind 1 tandenpoetsen maak ik kind 2 wakker (en kind 3t/m6). Om en om poetsen ze tanden. Als laatste ga ik en pak meteen een doekje om de wastafel weer schoon te maken. Vaatwasser pak ik s avond uit nadat hij klaar is en hierdoor kan het ontbijtspul meteen in de vaatwasser. Doekje over tafel en klaar.

  Huishouden inclusief afnemen kost hooguit een half uur per dag. Dweilen doe ik s avonds. Diepvries 1× in de 3 maanden voor de voorraadboodschappen. Koelkast elke week voor de weekboodschappen en de wasmachine elke maand een schoonmaakbeurt, tegelijkertijd met de filters vd stofzuiger en de afzuigkap.

 • SVH1994

  Om de zoveel tijd je wasmachine eens onderhouden😅 slangetje eruit en (vuil) water eruit laten lopen in een bakje en de filter ook eebs proper maken :p Maar ik herken mezelf wel in je uitleg! Ik ben net gaan samenwonen en ik en mijn vriend zijn ook nog vanalles aan het uitzoeken hoe, wat, wanneer,... maakt het ook wel wat “moeilijker” als je alletwee voltijds werkt (vind ik toch, kan voor andere fulltimers anders zijn) maar ook al zou lief halftijds werken, een was insteken of strijken is niks voor hem 😂 ik heb ook een schoonmoeder die zowat kuisziekte heeft dus dat zet wel ook een druk op mijn schouders als ze langs komt, zit ook in mijn familie (grootmoeder, tante,...) maarja we doen ons best, al doende leert men! 😊

 • Yvje1983

  Ik at de vriezer en koelkast altijd leeg met de vakantie dan kon die tijdens mijn verlof uit, scheelt ook energieverbruik.

 • Caroline27

  Ik en mij man doem het een beetje samen maar en word elke dag stofgezogen en om de dag word er gedweild maar we hebben 2 kinderen dan nog honden dan is bij ons 1x in week echt Weinig als kleine op bloten voeten zou lopen dan zouze van zwartepiet voeten hebbeb.

  En bank probeer ook wel 1x in week doek af doen wc ook en boven ook 1x in week stofzuigen ook 1x in week boven dweilen.

  Maar badkamer zou ook binnenkort moeten doen tegels schuren dat is echt nodig. En was doe ik meestal als kleine middag dutje aan doen is. Ik werk 3x in week dan kan echt huishouden niet doen dan doe mij man stofzuigen en dweilen, zou voor je zelf beetje inplannen gewoon elke dag klein beetje doen. En vriezer dat klopt moet je 1x in jaar ontdooien dat gebeurd ook niet bij ons altijd.

 • Annoniememama

  Ik ben totaal niet gestructureerd dus doe wat er op mijn pad komt maar probeer dan altijd wel zoveel mogelijk mee te pakken 😅 als ik stofzuig dan stofzuig ik ook altijd even de plinten, vensterbanken en open kasten. Als ik een doekje in mijn handen heb probeer ik zoveel mogelijk mee te pakken. Geen vast schema maar alles komt sowieso 1 keer per week aan de beurt en stofzuigen enzo doe ik vaker in de week

 • Hopefull2020

  Stofzuigen doe ik dagelijks, en neem 1 keer per week de plinten mee en de hoekjes. Dweilen 1 keer per week, stof af doen 2x per maand, tenzij ik het vroeger zie. Wasmachine kuis ik elke week zo de rubberband vanbinnen, daar blijft stof en vuil inzitten. Bij de vaatwasser doe ik het stukje waar de afvoer zit dagelijks eruit om eventuele etensresten weg te doen, 1x per maand schoonmaakbeurt. Droogkast ook 1 keer per maand de grote filter onderaan en vanbinnen onder de kleine stoffilter. De ramen doe ik niet genoeg.. Doe ik alleen als ik er niet meer door kan kijken bij wijze van spreken. Ik heb een koelkast met vriesvak, kuis ik 2x per maand en ontdooien 2x per jaar. Tussendoor krab ik wat ijs weg.

 • niobe

  misschien is er wel een app voor die je helpt herinneren welke klusjes je weer eens moet doen?? Net zoals een app voor de moestuin, daar zijn er talloze van

 • ProjectX

  Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk, koop bijvoorbeeld een no frost diepvries die hoef je niet te ontdooien, voor het ramen lappen zo’n raamzuiger etc.

  Ik ben zelf ook een verschrikkelijke huishoudster dus huur er eentje in

 • Si78

  Mijn man en ik poetsen samen, dat vind ik echt geweldig! Hij doet boven en ik beneden. We poetsen 1 keer per week het hele huis dus zolder, slaapkamers, badkamer, gang, toilet, woonkamer, keuken etc. Stofzuigen doe ik twee keer per week, de was ook twee keer per week. Het aanrecht en de kookplaat doe ik wel elke avond even. Ons huis is schoon, niet spik en span want ik wil geen slaaf van het huishouden zijn.

  Maar onze routine is dus elke week en dat is lekker overzichtelijk en dat zou ik je wel aanraden, een routine. Dan onthou je het makkelijker. Of je hangt een whiteboard op waarop je aangeeft wat je gaat doen. Zet hem op x

 • Girly.momx3

  ik heb zelf smet dus alles moet schoon zijn, 's morgens ga ik als eerst de wc's schoonmaken.. daarna alles stoffen, afnemen (van zolder naar beneden) vaatwasser uitpakken, wasmachine aan..

  Dan ga ik als de baby slaapt de badkamer even schoonmaken en stofzuigen en dweilen boven van zolder weer naar beneden. Daarna ga ik de ramen (van de deuren) allemaal even schoonmaken.. 1 keer in de week alle ramen buiten en binnen lappen. 2 keer in de week koelkast schoonmaken.

  En 's avonds wanneer de kinderen slapen de vloer beneden weer schoonmaken, de tafels en de keuken .. als het niet gebeurt word ik gek en geïrriteerd in mijn hoofd en kan ik alleen maar denken aan wat er vies is voor mijn gevoel..

 • Si78

  Wat lijkt het me moeilijk om smetvrees te hebben. Ik lees met open mond je dagelijkse routine... Ben je niet heel erg moe elke dag meid?

 • MNAZ

  Ik hou ook ervan om alles schoon te hebben maar zóveel elke dag doen hou je bijna geen tijd over voor leuke dingen (met de kids knutselen/?spelen.wandelen,sporten of winkelen/boodschappen doen)

 • Tubs

  Hier precies hetzelfde 😹😭

  Behalve ramen lappen van buiten die doet de ramenwasser! 🥵🤪

 • Singlemomm

  Werk je dan niet?

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Troost je, ik ben precies zo. Ik doe de vaste dingen wel. Maar de periodieke doe ik als ik zie dat het vies is, of denk laat ik eens afstoffen (1x per 2 jaar). Ik ben niet zo'n poetsmiep...

 • Mar550

  Alles elke keer schoonhouden dan ga je je irriteren als het niet schoon is. Tenminste dat is de enige manier voor mij

 • B756

  Dat soort klussen doe ik als ik er tegenaan loop. Een vlek op de deur die opvalt, dan krijgen de deuren een beurt. Een lekker zonnetje en hoppa, alle ramen lijken vies dus dan krijgen die een beurt. De vaatwasser ruikt muf, oh ja, ff een goede beurt geven. Etc. Niks gepland of georganiseerd hier, die dingen gebeuren zo weinig dat ik het vaak ook vergeet. Zo ook de tuin, de wasmachine, de koelkast, etc. Vriezer ontdooien doe ik ook nooit, maar heb ook geen ijs 🤔

  Ik heb 1 dag in de week dat ik schoonmaak en dan dweil ik, stof ik alles en doe ik de badkamer. Door de week elke avond even de stofzuiger (vanwege de hond) en de wc (vanwege de kinderen) en de keuken. De was komt de hele week door voorbij.

 • Ryder85

  Heerlijk dit, het is alsof ik mezelf lees 😂 De vaste dingen zijn geen probleem, die doe ik dagelijks. Maar dat afstoffen bijv inderdaad, pff dat vind ik zo’n gedoe en doe ik dan ook echt niet zo vaak. Ik vraag me af of de mensen die dat dagelijks doen dat dan nat doen of met een soort plumeau of iets dergelijks.

 • Djae

  Als we naar de wc zijn geweest, gelijk schoonmaken. Als ik bezoek heb gehad of mijn kids in de tuin hebben gespeeld bijv en met vieze voeten naar de wc gaan, doe ik als ze binnen komen en gedoucht zijn, gelijk de hele wc. Muren, tegels, deur etc. Want dan zitten er allemaal zwarte vlekken op. Deurklinken neem ik beneden ook wel elke dag af, boven misschien 1/2 keer in de week. Badkamer doe ik 1 keer in de week grondig. De wc wel elke dag in de badkamer. Voor de rest stofzuig ik elke dag en dweilen als ze in de tuin hebben gespeeld en sowieso 2 keer in de week. Kids spelen ook soms op de vloer, dus dat hoort gewoon schoon te zijn vind ik hihi. Wasmachine laat ik geregeld op 95 draaien. En de ijskast had ik laatst toevallig ontdooit omdat er overal ijs zat😂

 • MontBlanc

  Dingen die ik wel wil vergeten: trapleuning, deuren buiten de deurklinken (het randje bovenop de deur bijvoorbeeld!), filter van de afzuigkap, wassen van de gordijnen. Man, wat bleken die gordijnen vies te zijn...

  Verder is een beetje vies juist goed voor de weerstand en zullen je kinderen later niet met plezier terugdenken aan hun schone huis. Dus ik laat de boel ook een beetje de boel.

 • Julia1989

  Ik ging tijdens mijn nesteldrang de bovenkant van de deuren schoonmaken. Eerste keer sinds ik daar woon, 5 jaar ervoor ingetrokken. Ik gok dat de bewoners voor me het ook niet deden... gadzie gadzie. Sindsdien neem ik ze wel regelmatig mee.

 • MNAZ

  Hier doe ik elke dag keuken/ Wc schoonmaken,vaatwasser vullen en legen, was draaien en vouwen,bedden opmaken en stofzuigen.

  1×per week:

  Hele huis afstoffen,deuren en klinken met een doekje overheen,badkamer schoonmaken,strijken en dweilen. Bedden verschonen.

  .

  Voor de rest 1keer per 3 maanden ongeveer..

  Ramen lappen,vaatwasser en wasmachine reinigen,kleding en speelgoed sorteren.

 • Gertjuh

  Je kunt hier ook op google veel informatie en schema's vinden over schoonmaken. Ook de extra dingen die 1 x per maand/kwartaal/jaar moeten staan er vaak gewoon bij. Misschien handig, heb je gelijk een compleet schema. Kun je hem altijd nog aanpassen naar hoe jij het fijn vindt.

  Ikzelf doe elke week: stoffen, meubels nat afnemen, keukenblad + gootsteen grondig, gootsteen in wc en badkamer grondig, wc's goed schoonmaken, badkuip helemaal schoonmaken, spiegel badkamer en wandje van badkuip schoon. Stofzuigen elke week grondig (ook onder de meubels en de bank helemaal) en dweilen (ene week beneden, andere boven).

  Ramen zemen probeer ik wel elke 3 maanden te doen en koelkast elk half jaar. De kledingkasten elk half jaar uitruimen en schoonmaken. De lampen neem ik eens in de zoveel tijd mee.

  De rest doe ik als ik me eraan stoor. En wc's en keuken doe ik dus 1 x per week, bevalve als ik echt bezoek ofzo krijg, dan doe ik het een keer extra. Keuken hou ik wel het blad en de gootsteen schoon elke dag hoor. En pannen was ik elke dag af, de rest gaat in de vaatwasser (direct erin en niet vaat opstapelen op de aanrecht)

  Veel mensen zullen vinden dat ik weinig stofzuig en de wc te weinig doe, maar ik vind het prima zo. Nog wel, ben nu hoogzwanger en binnenkort met 2 kindjes zal ik wel vaker moeten stofzuigen. Maar zo met ons 2en is het gewoon niet nodig, als het een keer toch echt vies is pak ik ff een bezem of stofzuig ik beneden ff snel. Maar vaak is 1 x per week genoeg.

  Dusja het is ook maar net wat je zelf 'schoon' vind en wat ook voor je vol te houden is in combinatie met werk/gezin.

  Oh, laatste maanden is hier wel minder vaak (lees: niet) gedweild maar ik ben zwanger van een tweeling en kan dat niet meer en mijn man vind het niet zo nodig haha dus tis nu ff wat minder schoon dan naar mijn zin.

  Alhoewel ik zelf wel mee vindt vallen hoe schoon ik ben (niet dat ik vies ben, maar ben ook echt niet elke dag aan het schoonmaken), vinden anderen altijd dat het bij mij erg netjes en schoon is🤷🏼‍♀️ tis bij mij wel altijd opgeruimd en overzichtelijk, dat scheelt misschien ook haha.

 • Knuffeltjes87

  Ik zou die huishoudster ontslaan en een nieuwe aannemen😜.

  Maar ik ben er ook niet zo goed hoor. Misschien wel een goede tip voor de verhuizing. Deze vriezer weg doen en een nieuwe kopen. Wat is dat nu voor tip zal je denken.

  Nou 1 hij zal zuiniger zijn. En 2 er zijn vriezers die zelf ontdooien zijn, dus das dan een taak minder om te doen.

 • Mamac3

  Hahaha ik ben dus juist echt het tegenovergestelde.. ben altijd aan het poetsen.. heb eigenlijk nooit echt volle wasmanden of een vieze vloer ondanks 3 kinderen.. tips? Regelmatigheid.. dus ook al denk je misschien geen zin/kan nog wel ff.. toch doen. En altijd eerst het een afmaken voordat je ergens anders aan gaat beginnen. Dus niet gaan douchen en aankleden voordat beneden opgeruimd en netjes is. Zo loop je nooit achter de feiten aan. Ik ga nooit slapen voordat de woonkamer netjes is, zo kom je smorgens beneden in een netjes huis en begin je de dag “fris”. Als ik uit m’n bed stap, maak ik hem meteen op, wek de kinderen om de beurt en maak ook meteen hun bed op. Ik douche als eerst, zodat ik daarna klaar ben om alles achter hun op te ruimen en we dus allemaal beneden komen in een opgeruimde boven en benedenverdieping.. klinkt als een regime als ik het zo lees, maar het gaat bij mij nu Zo op routine dat het me weinig tijd en moeite kost. Verder af en toe kasten uitspitten en een grote tip: weggooien! Bakken met stickers erop wat erin zit.. ook de koelkast is altijd fris, voordat ik grote boodschappen doe haal ik even een lapje erdoor zodat de nieuwe boodschappen in een nette koelkast gezet worden.. dat soort dingen. Toilet etc doe ik dagelijks net als zuigen en dweilen. Naja zo dus 😀

 • Vlinder2020

  Oké hoe dan... Ik heb add(en erg flink) ik kan dit totaal niet. Ik kan geen routine aanhouden al doe ik nog zo mijn best. En hoe heb je hier de tijd en energie voor! Wil ik dit doen moet ik stoppen met werken en dan zou t me nog niet lukken xD.

  Ik vind t knap! Zou willen dat ik dit kon

 • Mamac3

  Hahaha ja weet niet, heb t vanuit huis meegekregen, mijn moeder was eigenlijk nog netter.. m’n man zegt ook wel laat het toch, maar dat kan ik gewoon niet 🤣, ik werk nu 2 dagen, maar toch is het altijd netjes, want ook voordat ik moet werken doe ik dit allemaal.. misschien ben ik daarom soms zo moe 😜😜

 • Djae

  Same here hihi!

 • Amatullaah

  Ik doe dingen die hoognodig zijn zoals bedden en stoffen (zoon is allergisch) elke week, vaat en was doe ik als het nodig is. En de rest eigenlijk als het nodig is.. Ik heb een wasmachine nog nooit schoongemaakt, vaatwasser ook niet..

 • Jojo91

  Herkenbaar hoor. Ik heb wel hetzelfde. De was, vaat en bedden lopen op rolletjes maar de rest heb ik geen vaste momenten voor dus dat gebeurd wanneer het me stoort.

 • MienB

  Maak een schoonmaakrooster voor jezelf, zodat het zich niet blijft opstapelen. Je geeft jezelf dus iedere dag wat taakjes, elke week op vaste dagen hetzelfde, zodat het hele huis zo op orde blijft en dat in minder tijd.

 • Knuffeltjes87

  Ik zou die huishoudster ontslaan en een nieuwe aannemen😜.

  Maar ik ben er ook niet zo goed hoor. Misschien wel een goede tip voor de verhuizing. Deze vriezer weg doen en een nieuwe kopen. Wat is dat nu voor tip zal je denken.

  Nou 1 hij zal zuiniger zijn. En 2 er zijn vriezers die zelf ontdooien zijn, dus das dan een taak minder om te doen.

 • Slear91

  Hahaha zo herkenbaar, ik had het zo kunnen schrijven! 🙈😂

 • Ryder85

  Heerlijk dit, het is alsof ik mezelf lees 😂 De vaste dingen zijn geen probleem, die doe ik dagelijks. Maar dat afstoffen bijv inderdaad, pff dat vind ik zo’n gedoe en doe ik dan ook echt niet zo vaak. Ik vraag me af of de mensen die dat dagelijks doen dat dan nat doen of met een soort plumeau of iets dergelijks.

 • Cinnastix

  Bij mij was t nog erger. We ruimde de vaatwasser niet uit en zetten de vieze vaat op t aanrecht totdat t echt moest. Maja veelste veel werken allebei en gewoon geen fut meer hebben. Nu is t gelukkig anders haha, kan dat me echt niet meer Voorstellen nu.

 • Guppi

  Tip er zijn heerlijke apps voor. Die je af kunt vinken. Kun je zelf kiezen of je een actief schema doet of af en toe poetst. Zoek maar eens.

 • Sharon

  Ik heb een dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse...en zoveel maandelijkse lijst 🙈

  Stoffen is toch wel iets dagelijks...anders is stofzuigen in mijn opinie nutteloos.

 • Vlindermoeder

  Ik heb hardop zitten lachen (omdat ik het gewoon leuk geschreven vind). Dit is zo anders dan ik ben hihi!

  In jouw geval zou ik zeggen dat je de deurklinken en de afstandsbedieningen ook schoon moet maken. Filter en bakje van de wasmachine schoonmaken. Hetzelfde geldt voor de droger. Af en toe een was op 90 graden draaien. Vergeet ook niet bovenop je kasten schoon te maken! 2x per jaar je kledingkasten uitzoeken en uitmesten. Vergeet de verwarming niet.

  Je kunt voor jezelf een schema maken wat per week moet. Dat is in ieder geval:

  - keuken schoonmaken + koelkast;

  - stoffen;

  - alle contactpunten met een natte doek;

  - stofzuigen en dweilen van boven naar beneden;

  - wc's schoonmaken;

  - wassen en strijken;

  - bedden verschonen;

  - slaapkamers op zijn minst stoffen

  Hoe vaak je alles doet moet te zelf invullen, maar dit is toch wel het minimale

 • Labello

  Je zóú een nieuwe koel-vriescombinatie kunnen kopen met no frost. Dan krijg je nooit een aanvrieslaag erop! Ja heel handig hoor, ik spreek uit ervaring want ben zelf ook niet een geboren huishoudster 😂

 • Mykha

  Het is alsof ik mijzelf hoor praten! Ik doe ook alleen de standaard dingen zoals wassen, vaatwasser, stofzuigen.. maar wanneer ik de boekenkast voor het laatst heb leeggehaald, geeeeen idee. Ik ben er zó slecht in😫 Wij ook deze zomer verhuizen en dan wil ik het ook allemaal goed doen. Ik lees hier dus even mee!

 • MDA2016

  😂😂 herkenbaar, vooral nu met twee kleine kinderen!

  Voordat ik kinderen had, deed ik elke dag poetsen, zelfs na het werk.

  Met kinderen vind ik dat gewoon niet te doen...

  Maar hier hebben we de taken goed verdeeld (man en ik) weekend doen we de grote schoonmaak zoals badkamer elke week, keuken 1x per maand (kastjes van binnen en koelkast), bedden 1x per week overtrekken, bovenverdiepingen stofzuigen en dweilen, ramen 1x per 2 maanden (maar vergeet ik vaak 🙈).

  Elke dag stofzuigen, vaak 2x ivm hond.

  2/3x per week dweilen, stoffen. Wc’s om de dag helemaal. Vaatwasser van binnen doe ik met machinereiniger eens in de 3/4 maanden. Diepvries is een taak voor mijn man, want die staat in de garage 😂

  Als ik alleen ben en mijn man is werken en ik wil poetsen, dan breng ik de kids naar mijn moeder of zus. Of zij komen hierheen.

  Ohja en ik doe elke dag 2/3 wasmachines laten lopen. Was vouwen en strijken probeer ik elke keer nadat de was droog is te doen, anders stapelt dat zo op. Wasmachine reinigen heb ik ook nog nooit gedaan 🙈 bedankt voor je tip!

 • Labello

  Waar woon jij? Als je je verveelt mag je wel bij mij langskomen hahaha 😂😂 Wauw petje af voor dit schema hoor! 😃

 • MDA2016

  😂😂 hahaha dankje, helemaal in het zuiden😉

  Ik kan niet tegen rotzooi en dan met name die ellendige hondenharen! Ik kan echt gefrustreerd raken als het niet schoon is.

  Ik moet wel zeggen dat ik echt heel veel hulp van mijn man heb! We zijn beiden opgeruimd en als de een geen zin heeft, dan heeft de ander wel zin...

  Maar we zijn echt niet extreem. Door de week doe ik alleen wat nodig is en wat ik kan met twee kids. Want die vragen nu continu aandacht (ene van bijna 2 en ene van 3 weken oud)

 • babyeend

  Kijk eens op slimhuishouden.nl, daar hebben ze verschillende schema's, afhankelijk van hoe intensief je schoon wil maken en dan heb je gewoon elke week een schema met de standaard dingen en komen vanzelf de andere dingen die je moet doen er bij zodat je alles 1 keer per jaar of maand doet wat er verder nog gebeuren moet..

 • Dazielle13

  Ieder dag
  Stofzuigen
  Stoffen
  Wc
  Was
  aanrecht

  1 keer per week:
  Dweilen
  Handcontactpunten(deurklinken, knoppen enz, eigenlijk algehele schoonmaakbeurt)
  Bedden

  1x in de maand
  Wasmachine op 90 graden
  Stoffen uitgebreid(dan komen ook de modelauto's van mijn man en alles van hun plek en word ook dat schoongemaakt
  Onder de bank enz schoonmaken en speelgoed wegplukken🙊

  Kastjes en deuren afnemen

  1x in de 3 maanden of nog minder vaak
  Ramen(binnen en buiten)
  Koelkast schoonmaken
  Speelgoed controleren, schoonmaken, wegdoen enz.
  Diepvries ontdooien(1× in het half jaar)
  Onder de koelkast, diepvries, vaatwasser, wasmachine(1x per jaar)

  Verder eigenlijk geen idee wat ik nog meer doe. Van alles eigenlijk. Is niet perse een schema maar gewoon ongeveer.

 • Zeldawarrior

  Je bent niet de enige hoor! En al doende leert men. 😊 Ik vind stofzuigen en afstoffen vervelend, dus dat schiet er wel eens bij in. Het belangrijkst zijn je toilet en aanrechtblad en de kranen in huis. Verder zou je een schema kunnen maken waarin je iedere ruimte in huis periodiek schoonmaakt zodat je niet steeds alles in één keer hoeft te doen. En sommige klussen, zoals de koelkast/ vriezer, magnetron, ramen zemen, ventilatiesysteem, diepe filters van de droger, afzuigkap etcetera, hoeven echt niet iedere week. Verdeel de taken eerlijk binnen het gezin en zet een lekker muziekje op terwijl je bezig bent, dan kom je er wel. Succes!

 • Lissje28

  Hier word alles elke dag af gedaan met sopje vaatwasser 1 x per week reinigen

  Boven doe ik om de dag je moet gewoon even je draai erin vinden en anders maak je een schema voor jezelf

  1 dag woonkamer keuken wc

  2e dag badkamer slaapkamers

  En gewoon zo zelf in vullen

  En dweilen zou ik elke dag doen

  Wij hebben zelf een grind vloer dus wij moeten om de 3 a 4 maanden even alles goed schrobben gewoon doen wat jezelf goed vind en je koelkast elke week of om de week even alles eruit na kijken en poetsen.. en de ramen om de 4 weken wassen wat jezelf fijn vind natuurlijk hihi en stofzuigen elke dag want wij hebben een hond hahaha

 • Lama94

  Ach, sommige dingen moet je gewoon leren. Je kunt het niet uit het niets weten.

  Ons bed ging de ochtend dat ik naar het ziekenhuis moest pas op klossen. Stofbende eronder! Ik moest nog een nachtje in het ziekenhuis blijven, dus mijn moeder gebeld of ze dat kon stofzuigen. Kwamen we thuis, hing de was al aan de lijn en het huis blonk. Ideaal. Niet dat het verder echt vies was, maar we moeten nogal snel ineens vertrekken.


1 2