Receptje... gewoon omdat het kan:
Benodigdheden:
- 1/2 pak groene lasagnebladeren (honig)
- 2 zalmmoten (ik neem altijd diepvries)
- 1 bak Boursin light
- Paneermeel
- 700 gram Frito (Heinz)
- 1 pakje verse basilicum
- olie
- ui
- knoflook
Hulpstukken:
- Keukenmachine (of iets anders om alles te malen)
- Pannen
- bakpapier
- ovenschaal
- oven
Bereiding:
- Ontdooi de zalm op tijd.
- Verwarm de oven voor op 180 oC
- Kook water (eventueel met zout). Voeg hierin de halve pak lasagnebladeren (15 bladeren) en kook het tot het soepel is. Niet te zacht koken, het gaart nog na in de oven.
- Vis de lasagnebladeren uit de pan en spreid deze over het bakpapier zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken. Leg eventueel een tweede stuk bakpapier op de eerste zodat je daar ook weer lasagnebladeren kunt leggen en je niet het hele aanrecht nodig hebt.
- Doe de zalm met de Boursin in de keukenmachine en maal het geheel tot een papje.
- Voeg paneermeel toe tot een dikte van gehakt. (En dat je er balletjes van kunt vormen)
- Pak kleine beetjes (je moet immers 15 lasagnebladeren vullen) zalmgehakt en rol er worstjes van. Deze worstjes zijn niet langer als de bladeren breed zijn. Maak je handen steeds nat, dan blijft het niet aan je handen plakken.
- Rol de zalmgehaktrolletjes in de lasagnebladeren (die nu voldoende is afgekoeld om te kunnen hanteren) zodat er gevulde kokertjes ontstaan.
- Vet de ovenschaal in en leg hier de kokertjes (cannelloni) in
- Snipper ui en knoflook en fruit dit in een pan met olie.
- Voeg de Frito toe en verwarm het geheel.
- Pluk de bladeren basilicum van de takjes en voeg deze toe aan de saus.
- Giet de saus over de cannelloni.
- Stop de schaal in de oven voor 30 minuten.
Eet smakelijk!
reacties (0)