Even korte update

Hier gaat alles gelukkig allemaal goed. Kleintjes worden groot!
Oudste zit alweer in groep 7 en de jongste is 15 maanden.
Het is lang niet allemaal en altijd pais en vree, maar over het algemeen met ik niet klagen met 6 kids onder de 12.
De kinderen met autisme krijgen hun speciale begeleiding en ook zij doen het goed.
De school is tot veel bereid om ze te helpen. Zo heeft m'n dochtertje een speciaal plekje in de kamer van de intern begeleider waar ze zich mag terugtrekken.
De juf vroeg begin dit jaar ook ' hoe kunnen we haar helpen' en ik dacht;' hehe..eindelijk' . In haar dossier stond namelijk dat ze gestimuleerd moet worden tot spel, wat op zich nuttig is, maar niet altijd.
Als ze rust zoekt, laat haar dan ook met rust. Goed bedoelde opmerkingen als ' kom joh, ga gezellig spelen ' kun je dan beter achterwege laten.
Voor m'n oudste zoon vind ik het spannend dat de middelbare school periode voor de deur staat aangezien ik z'n veters nog moet strikken bij een vol hoofd .. en z'n jas aantrekken. Ik zie het nog niet helemaal voor me.. en de dichtstbijzijnde cluster4 school is echt wel een poosje rijden.
Maar goed, hij is al ver gekomen, wie weet groeit hij nog heel wat dit en volgend jaar.
Mn oudste dochter zit op turnen en paardrijden ( die heb ik samen met m'n moeder en zusje om kosten en zorg te delen)
ze is gelukkig niet eenzaam meer! Ze heeft weer volop vriendinnen en voelt zich weer helemaal op haar plekje.
Mn derde is echt een chaoot 🤣, beetje slordig met z'n werk maar oh zo'n lief joch. Vooral met z'n kleinste zusjes kan hij goed spelen en zorgtaken neemt hij automatisch op zich. Echt een zorger.
Spelletjes doen is een beetje z'n favoriete bezigheid 🎮 en met mate mag hij dat. Vooral Roblox hoor ik en dat is ook de enige activiteit die hij samen met z'n broer kan doen( die kan hem anders slecht verdragen ... heel jammer maar m'n derde is tegengestelde van m'n oudste )
De auties zijn de oudste en vierde voor je denkt dat ik er nu eentje oversla.
De vijfde is zo'n vrolijkerd! Heel slim ook. Ze kan heerlijk spelen en vindt eigenlijk alles leuk om te doen. Ze is ook wel een boefje . Ze is sociaal vaardiger dan m'n vierde dus dat zet ze dan ook weleens in 🤭.
En dan de jongste ; echt een rustig kindje. Snachts spookt ze nog weleens , ze krijgt nog altijd borstvoeding 🤱🏻. Het is zo geinig dat als ze ouder worden dan ze zelf om de melk komen ' vragen'. Ik dacht eerst dat dat vet awkward zou zijn, maar dat. Valt reuze mee.

Enn de konijnen 🐇 😂 verassing . Een van de konijnen was ontsnapt en was onderweg 'Getrouwd'.
Het zijn er 7 waarvan ik er 2 met de hand bijvoer . Speciale spuitjes en speentjes , konijnenmelk en hoppa .
Best nog wel een gefriemel maar ik ben er ondertussen wel handig mee. Het is zo schattig ! De meeste wegen nu rond de 80gram. Maar die twee kleine bleven achter met 47 en 52 gram.
Maja wat doe ik met ze.. de ren is groot zat want het is nog net geen weide en het hok is een kleine hooiberg dus dat is ook niet te klein voor 11 konijnen.: Maja 11 konijnen 😅 en als er een aantal mannetjes bijzitten moeten die ff langs de DA ✂️ ✂️.... 💰 💰.
Ik ben gewoon bang dat als ik ze weg doe ze ergens in zo'n klein hokje achterin een tegel tuin komen.. mistroostig waar niemand langskomt als het koud en vies weer wordt anders dan voor brokjes en water ...
ik denk dat ik maar gewoon ga sparen voor desnoods 7 castraties 🤣🤣

1000 x gelezen, 5

reacties (5)


 • M1518

  Meid, wat een drukke boel en vrolijke blogs. Ik wou dat je mijn buurvrouw was, kwam ik geregeld bij je op de koffie en tips vragen. Respect hoe je het allemaal doet.

 • Shrimp

  😂weet je het zeker, wij zijn drukke buren hoor haha!

 • M1518

  😂😂

 • Scheirischa

  Wat fijn om een update te lezen. Ik begrijp nog steeds niet hoe relaxed jij blijft met 6 kindjes en 11 konijnen, en nog eens bijvoederen en al! Je lijjkt me steeds een vrolijke bezige bij, hehe.

  Wat fijn dat de kinderen het zo goed stellen! Hoe gaat het trouwens met de allergieën/intoleranties van je jongste? Tarwe en melk was het toch he?

 • Shrimp

  😁 . Ja klopt! Tarwe gaat goed nu gelukkig. Melk nog niet.