Yesssss (en hoi zenuwen)

En toen viel de vaccinatie-oproep op de deurmat.
Stad en land afgebelt om zo spoedig mogelijk te kunnen in verband met de aankomende operatie.
Data geprikt...en ziekenhuis gebelt, ziekenhuis wilde  toch liever eerder (gezien ze koorts moeten kunnen scheiden).
Terug gebelt en ik kon om 16:15 vandaag al terecht. Halsoverkop alles geregeld want ik moest wel naar Rijswijk toe (gelukkig wilde mijn zusje mij erna weer thuisbrengen).

Dus yes vanaf vandaag heb ik zelf ook 5G en een inwendige camera en 15 juni de volledige aansluiting *wink*
En op donderdag 24 juni vind dan ook echt de hysterectomie plaats en goed dit laatste...ik blijf het eng narcose.

Dus ik hoor graag ervaring met angst en narcose (liefst even geen drama trouwens haha)

1638 x gelezen, 3

reacties (33)


 • Forevermom

  Ik ben meerdere keren onder narcose geweest en op de een of andere manier alle keren doodsbang, ondanks dat ik wist hoe en wat. Maar eerlijk waar... Er is niks aan. Je bent echt zo weg.. En je bent voor je gevoel ook zo weer wakker hahaha. Je kan ook aangeven dat je het eng vindt, dan stellen ze je op je gemak. Ze zorgen echt goed voor je. De anasthesist houdt je constant in de gaten. Voor je het weet ben je er weer uit. Ik wacht nog steeds op mijn verwijdering, dus ik zit ook nog steeds in spanning.

 • Anna-76

  Ik had spanning elke keer... Mijn grootste angst ook steeds benoemd. Dat ze spierverslappers geven en met de operatie beginnen en ik alles meemaak en voel, maar dit niet aan kan geven. Ooit hier een documentaire van gezien. Gelukkig heb ik nooit iets gevoeld van de narcose. Wat ik sinds mijn eerste OK heb ervaren en ook altijd aangeef, is dat mijn darmen er lang over doen om weer op gang te komen. Daar heb ik veel ellende mee gehad. Nu vraag ik om laxantia van te voren en voor de eerste dagen na de operatie.

  Gaat vast helemaal goed komen Sharon🍀💪🏻. Je hebt jezelf vaker overwonnen. Je kunt dit.

  Ik heb meerdere zware operaties achter de rug en dan was ik extra lief voor mezelf. Verwen jezelf! Dat lekkere luchtje kopen wat je eigenlijk altijd te duur vindt , een ipod...dat soort dingen. Even jezelf opfleuren en -beuren ☺

 • MaaikeT2

  Weet je, de narcose zelf duurt voor je gevoel maar heel kort. In je eigen beleving val je in slaap en wordt je 5 tot 10 seconden later alweer wakker. Zodra ze beginnen met het toedienen van de narcose (dat spuiten ze in, in je infuus), zorgt het middel zelf dat je rustig wordt. Eventueel zou je, als je het heel eng vindt, kunnen overleggen met de anesthesioloog of je een kalmerend tabletje mag van te voren. Dat scheelt ook al een slok op een borrel.

  Ikzelf had de meeste last van de vreemde sfeer, koele ruimte en het wachten vanaf het moment dat ik de OK op ging totdat ik daadwerkelijk onder zeil ging. Ik lag daar maar op de tafel en had het koud, er liepen allemaal mensen in het groen met mondkapjes die zich aan het voorbereiden waren, ze praatten met elkaar, maar niemand praatte met mij, terwijl mijn maag steeds verder in de knoop zat van de spanning. Mijn advies is om dit bespreekbaar te maken met de anesthesioloog. Zodra hij door kreeg dat ik lag te trillen van de spanning, richtten zowel hij als de anesthesie-assistent zich volledig op mij. De anesthesist kwam bij mijn hoofdeinde zitten en praatte gezellig met mij en de anesthesie-assistent bereidde de narcose voor en blokkeerde mijn zicht op de rest van de OK en het OK personeel. In die veilige cocon kon ik me ontspannen en was ik zo onder zeil. En zoals gezegd, voor mijn gevoel binnen een paar seconden alweer wakker.

  Bij een andere operatie besloot ik om heel brutaal het gesprek aan te gaan met het OK personeel. Dat veranderde de sfeer meteen. Het werd gezellig, we lachten en maakten grapjes en ik vond het jammer dat ik moest gaan slapen en er niet bij kon blijven.

  Wat ook helpt is om een afspraak te maken met de anesthesioloog en om al je zorgen en angsten te bespreken. Ik weet nog een keer toen ik ernstig ziek en verzwakt was, toen was ik heel bang om niet meer bij te komen uit de narcose. Toen heb ik letterlijk aan de anesthesioloog gevraagd: “Je haalt me toch wel terug hè?” Je bent niet de eerste met deze angsten, het blijft ontzettend kwetsbaar om je - zonder dat je bij bewustzijn bent en zonder dat je controle hebt - over te geven aan wildvreemde mensen. Het hielp mij om te weten dat de anesthesioloog continu je vitale functies in de gaten houdt en de diepte van de narcose. Ook het personeel van de OK zorgt er samen voor dat het goed met je gaat.

  Als je bijkomt, kan je nog flink groggy zijn. Of juist niet. Het ene moment ben je klaarwakker en denk je ‘breng mij maar terug naar de zaal het gaat alweer’, en letterlijk drie tellen later val je weer in slaap. Ik heb een keer na een operatie enkele vrienden opgebeld en de grootste onzin uitgekraamd.

  Het komt wel goed, lieverd. Leg je erbij neer dat je angst en spanning voelt. Dat heeft bijna iedereen. Geef je er aan over. Bedenk, dit is niet de eerste keer dat je angst voelt. Je hebt vaker gedeald met angst, jij kunt dit. Een paar uurtjes spanning en angst voelen vooraf is niet prettig, maar ook dat overleef je wel. Mij helpt het om te denken hoe het zal zijn na de operatie, als het achter de rug is, maar daar heeft denk ik iedereen zijn eigen trucjes voor.

  Ik las over een moeder die de lievelingsknuffel van haar zoon mee kreeg van haar kind. Die mocht mee tot in de OK en werd pas opzij gelegd toen ze al onder narcose was. Toen ze bijkwam lag de knuffel weer tegen haar wang aan. De geur van haar kind zat aan die knuffel en deed haar aan hem denken. Dat had haar enorm geholpen. (Onderschat het effect van geur op onze psyche niet!) Misschien kan je overleggen of zoiets voor jou ook mogelijk is?

  Ik stuur je een hele dikke knuffel. Het komt echt goed. ❤️❤️❤️❤️

 • chantal

  Jeetje, Sharon! Heftige ingreep. Ik wens je heel veel sterkte en komt vast allemaal goed En fijn dat je zo snel je vaccinatie hebt kunnen regelen! We houden contact!

  Grtjs!

 • Ashleyjessy

  Mediteren schijnt veel mensen te helpen?

  Ik ben zelf echt 0,0 bang dus geen ervaring mee maar heb er goeie dingen over gehoord. Er staan mediteer podcasts op internet van 15 tm 2 uur ongeveer . Je kan het !! 😘

 • Sharon

  Dat zou ik dan vtv eens moeten proberen, want concentratie is echt niet oke.

 • Flamingootje

  💪🏼 Die is maar binnen

 • Sharon

  Nou maar echt..en mag het voelen ook.

 • mamavananouk

  Ik heb eerste vaccin moderna gehad en kon mijn arm de dag na prik niet eens meer optillen .

 • Je_evi89

  Ik zou vragen of je iets rustgevends kan krijgen. Gespannen een narcose ingaan, is er ook gespannen uitkomen (mijn ervaring). Laatste x heb ik iets gekregen om rustiger te blijven en kwam er veel beter uit. Succes!

 • Sharon

  Ik krijg temazepam, maar ik hou ook niet zo van pammetjes :P dus yes leuk,

 • Anna-76

  Ze geven van te voren ook vaak dormicum/ midazolam

 • La_Luz

  Goed geregeld, die heb je mooi binnen! Ik ben een keer geopereerd aan m'n vagina en toen wilde ik persé een ruggenprik omdat ik ze niet hun gang wilde laten gaan terwijl ik lag te slapen, ik wilde weten wat ze te zeggen hadden.

  Maar bij een operatie daarna, aan m'n keel, kon ik helaas geen ruggenprik kiezen en moest ik mij daaraan over geven. Ik heb het benaderd als een heerlijke slaap en een paar dagen waarop ik in de watten gelegd zou worden ipv voor iedereen zorgen. De narcose ging heel goed, het voelde echt als een diepe slaap. Ik zou het zo weer doen! Je kunt het 💪🏼

 • Sharon

  Kijk dat klinkt positief dankjewel

 • Nog-even!

  Ik ben zo trots op jou! Het komt echt goed! De drempel over is het engst...maar je kunt het!!💪

 • Sharon

  Nou echt hoor..maar dit zit erop. (met bijwerkingen it is maar goed)

 • Bigbangtheory

  Een narcose is l, als je erover nadenkt, fantastisch. Bij sommige ingrepen wil je niet bij zijn. Probeer jezelf te kalmeren met ademhalingsoefeningen, leuke herinneringen, want het allerbelangrijkste is dat je er rustig ingaat. Dan kom je er ook rustig uit. Hier geen enge verhalen. Ik wist precies waar ik was, werd rustig wakker, niks geks alleen wat langer vermoeid en 1e paar dagen wat moeite met mijn geheugen maar er was ook veel gebeurd in korte tijd!

 • Duck204

  Ik heb meer narcoses gehad ! Je voelt je warm en alsof je gaat slapen, deel je angst met de anesthesist , die zal gaan vragen bijvoorbeeld of je je kan inbeelden dAt je vakantie gaat, en voor je het weet zit je vakantie op de Maldiven erop!

 • Sandujour

  Hahaha ik moet lachen om je opmerking 🤣 hier toevallig ook vandaag de halve aansluiting en 15 juni volledig 😂

  Ik wens je heel veel succes met de operatie, geen ervaring maar vast een spoedig herstel gewenst!

 • Baby.wens

  Wel kregen ze mij moeilijk wakker en stonden ze opdenduur met 3 mensen aan mijn bed mij te schudden en schreeuwen. Oeps 🙈.

 • Baby.wens

  Ik heb 1 keer narcose gehad. Vond het dood eng toen ik op die tafel lag.. 🥴 Ze bleven maar praten en praten dus opdenduur zei ik "Kunnen jullie stoppen en mij gewoon in slaap brengen? Anders sta ik op en loop ik de kamer uit". Ik moest van 5 naar 0 tellen, maar heb de 3 niet eens gehaald zo snel viel ik in slaap.. En echt, het was heerlijk! Was helemaal chagrijnig toen ze me wakker maakten 😂🤭

  Het was erg raar. Want voor mijn gevoel had ik maar 5 minuten geslapen, terwijl ik toen al een uur op de uitslaapkamer lag.

 • Y1607

  Oh wat ontzettend fijn voor je!! Ik wist niet dat je al een een datum had voor je operatie.. komt helemaal goed❤

 • Sharon

  Ja alleen de datum was nog niet 100 % ivm de vaccinaties..maar yes nu wel.

 • Dibbus

  Wat fijn dat het zo snel gelukt is! Lijkt me een heel prettig gevoel :)

  Ik ben nu 1x over narcose geweest vanwege bbz en verwijderen van de eileider daardoor. Ik vond het super spannend (beetje controle behoeftig haha) maar dat heb ik ook gewoon duidelijk aangegeven. Het inslapen ging super snel en rustig. Wakker worden was een beetje lastiger, als in, ik wilde steeds weer gaan slapen :D

  Ik blijk wel vrij gevoelig voor de narcose, net als voor zeeziekte en wagenziekte enzo. Dit hangt kennelijk samen, hoorde ik helaas pas achteraf. Toen gaven ze aan: bij een volgende narcose moet je dat gewoon even aangeven hoor, daar kan de anesthesist rekening mee houden.... Ja dat wist ik dus niet 🤣

  Nu helaas wel 1,5 week last van gehad: misselijk en duizelig, maar goed daarna trok het allemaal weer weg gelukkig.

  Veel succes!! Hoop niet dat je dit een horror verhaal vond 😅

 • Vlindermoeder

  Fijn dat het zo snel gelukt is!

  Ik heb een angststoornis en ben tijdens mijn eerste bevalling en na mijn tweede bevalling onder volledige narcose geweest. Ik heb overal aangegeven dat ik bang was en iedereen was super lief voor me. Ik sliep beide keren snel, maar volgens de artsen met veel verzet en de tweede keer wilde ik blijkbaar van de tafel stappen 🙈 Daar weet ik niets meer van. Beide keren werd ik goed wakker. Het belangrijkste is dat je goed adem blijft halen en je angsten uitspreekt.

  Krijg je een vaginale hysterectomie? Kun je dan geen ruggenprik krijgen?

  Succes alvast!

 • Sharon

  Ja superblij mee! Wel een hyperventilatie aanval maar toch I did it

  En ze zeiden al je krijgt gewoon een temazapammetje vtv dan ben je ontspannen, neem je muziek mee om te luisteren tijdens dan komt het heel goed.

  maar ik ben doodsbang voor controleverlies.

  Nee is niet mogelijk helaas. Ruggenprik lijkt mij al helemaal hel.

  Dankjewel :D

 • Vlindermoeder

  Ik herken het zo! Ik begrijp helemaal wat je bedoelt.

  Je hebt dit mooi wél gedaan! 💪🏻 Heb je tijdens therapie ooit het G-schema besproken? Probeer dat eens voor de operatie.

 • Sharon

  Ja superblij mee! Wel een hyperventilatie aanval maar toch I did it

  En ze zeiden al je krijgt gewoon een temazapammetje vtv dan ben je ontspannen, neem je muziek mee om te luisteren tijdens dan komt het heel goed.

  maar ik ben doodsbang voor controleverlies.

  Nee is niet mogelijk helaas. Ruggenprik lijkt mij al helemaal hel.

  Dankjewel :D

 • Yune

  Zo, dat is rap

 • Sharon

  yes het was eigenlijk zaterdag, maar dat zou ivm tweede datum niet uitkomen, dus dit gewoon bam kunnen regelen omdat er een plek uitviel

 • Yune

  Dat is hartstikke goed, dat heb je toch maar geflikt!

 • Sharon

  Zo maar echt..kostte mij uiteindelijk twee keer hyperventileren maar goed hij zit er in.

  Zo maar lekker op bed want ik voel mij compleet wattig.

 • mamavananouk

  Wel super fijn dat je opeens vandaag kon. Scheelt weer een paar dagen zenuwen ;-). Ik ben ook zo’n controle freak. Narcoses vielen bij mij wel mee .

  Vaccin zetten viel me ook 100 procent mee . Voor volgende keer geen zenuwen meer voor mij .