Help, ik krijg niks binnen (9 weken zwanger)

Ik ben nu 9 weken zwanger en voel me ziek, zwak en misselijk. Voor mijn zwangerschap was ik nooit ziek, dus dit is even wennen. Het probleem waar ik nu dus mee zit is dat ik niks naar binnen krijg. Ik heb wel honger, maar als ik al aan eten denk dan ga ik al bijna over m'n nek. Kent iemand dit en wat valt er aan te doen? Zelfs drinken komt er 2x zo hard weer uit.. ik voel me hierdoor steeds suffer en schuldig want het kind moet natuurlijk ook wat binnen krijgen. Iemand hier ervaring mee? Ik hoor heel graag jullie tips! Dank je wel 🙏🏼!

585 x gelezen, 1

reacties (9)


 • mamavananouk

  Huisarts vragen om primperan

 • Elien_

  Bel je verloskundige en vraag iets tegen de misselijkheid. Als je het te ver laat komen ben je nog verder van huis.

 • SarahRobin

  Dank voor alle reacties! Ik neem alle tips mee en het is geruststellend te weten dat de reserves naar de baby gaan. Dan zal ik het eerst zo proberen en mocht ik me verder zorgen gaan maken dan bel ik de VK. Nogmaals dank!

 • dennenboom

  Baby pakt jou reserves, dus het is meer vervelend voor jou en eventuele tekorten op langere termijn. Bij sommige helpt het om vaker te eten, dus nu gewoon 1 keer een paar hapjes (met de kans dat je het weer uitspuugt) en dan een half uur later weer. Water proberen binnen te krijgen via ijsblokjes of 1 slokje cola per keer. Als je ergens trek in hebt, al is het maar voor een kwartiertje of iets ongezonds, stuurde ik partner meteen om iets te halen. Soms bleef dat dan wel (eventjes) binnen. Hopelijk is het snel voorbij!

 • Afwachten0

  Precies met 9 weken ben ik voor de eerste keer opgenomen geweest ivm uitdroging. Ik had precies jouw klachten ik was op dat moment 7kg afgevallen en zwak. Moest vaak overgeven en was 24uur misselijk. Heb toen huilend mijn huisarts gebeld en die keek mijn urine na. Ik had ketonen in mijn urine en moest opgenomen worden.

  Je moet nu Jouw verloskundige bellen. Zijn kijkt jouw urine na en dan kijken ze of opname nodig is.

  Voel je je aub niet schuldig over jouw baby. Die krijgt alles wat die nodig hebt. Alle reserves die jij al die jaren heb opgeslagen gaan nu naar ja baby. Dus die komt niks te kort. En daarom ga jij afvallen. Het is heftig en ellendig maar het komt goed. Ik ben nu 27 weken en gebruik nog steeds Emesafene. Ik kan niet zonder. Want dan droog ik uit. Emesafene geeft mij eetlust. Zo krijg ik nog wat eten binnen. Maar ik blijf wel eke dag misselijk. Ik heb primperaan maar die is voor zonodig. Succes Meid. Het gaat wel over. Hou vol.

 • Lien-

  Ik heb er ook heel erg last van gehad. Week 9 en 10 wat bij mij het ergst. Ik heb via de huisarts Emesafene gekregen. Dit slikte is 2x per dag en zorgde er bij mij voor dat ik in ieder geval drinken en een droge cracker binnen kon houden.

 • Assiral

  Je kunt medicijnen vragen bij de huisarts tegen de misselijkheid.

  Je kleintje neemt wel van jou dus daar zou ik me niet al te druk om maken. Zou me wel druk maken om jezelf en dat je niet uitdroogt.

  Slik je vitamine pillen? Ik slikte de Orthica Prena Fem voor alle vitamines in de zwangerschap.

  Kun je iets vinden wat je wel kunt eten? Al is het iets ongezonds?

  Het enige dat ik kon verdragen was ongezond, ik at veel pizza, patat, kroketten, croissantjes, pastas, lasagne etc.

  Rond 16 weken ging het weer beter en at ik weer normaal.

 • Mommytobe2014

  Even met je vk of huisarts overleggen anders droog je nog uit.. je hebt hier medicijnen voor die het mischien iets kunnen verlichten!

 • MaaikeT2

  Hier sluit ik me bij aan. Voeding, zuurstof en vocht gaan nu eerst naar de baby en dan pas naar jou; maar het moet niet te erg worden. Probeer om de 5 minuten een theelepeltje water, eventueel ORS (hoewel ik daar ook van over mijn nek ging). De huisarts heeft medicijnen die kunnen helpen tegen het overgeven. Gaviscon is geloof ik zelfs vrij verkrijgbaar bij de drogist. Stap 1 is overleggen met je vk of huisarts.