Wat een spanning er ontstaat na contact met Denemarken

Een snelle update na de vorige, maar ik moet even iets kwijt. We zijn de afgelopen dagen bezig geweest met het bestellen van donorzaad van de nieuw gekozen donor. Omdat ik het echt heel erg veel geld vindt, wil ik zo min mogelijk 'verspil' hebben en dus waren we nog niet echt helemaal uit een logische hoeveelheid wat we wilden bestellen en naar Nederland willen laten komen. Na een eventueel mislukte behandeling wil ik niet nog een grote voorraad overhouden, want voor bijna 800 euro per poging zouden we ook andere dingen voor onze baby kunnen aanschaffen. Dus we waren nog aan het heen en weer mailen met Denemarken over opslag daar of hier, mogelijkheden en de tactische, praktische en financiele afwegingen aan het overleggen. In de laatste mail nog maar eens benadrukt dat dit onze tweede donor wordt, en of het inderdaad zo is dat - volgens de laatste berichten - er geen voorraad meer is van onze eerste donor omdat daar onze voorkeur uiteraard blijft (en ik toch merk dat het een drempel is die ik nu over moet). En hoe vaker je die vraag stelt, des te meer informatie je uiteindelijk krijgt. We werden vanmorgen verrast met een zeer uitgebreide reactie. Dat het inderdaad zo is dat onze eerste donor niet meer actief is en dat er geen voorraad meer is. Ze vertelde ook dat wij de enige zijn op de wachtlijst mochten er units vrijkomen van een andere cliënte. Nou vertelde ze vervolgens dat een cliënte met voorraad een aflopend contract heeft voor de opslag. Ze moet voor eind oktober dus laten weten wat ze daarmee gaat doen, en er is dus de mogelijkheid dat ze het vrijgeven. Misschien maar een kleine kans, maar de kans is er wel! Dus we gaan weer even in de wacht, die paar maanden wachten kunnen er nog wel bij. We bestellen wel al een 'pregnancy slot' voor de andere, uitgekozen donor. Zodat we wel zekerheid hebben dat we deze kunnen gebruiken mochten er toch geen units vrij gaan komen. De nieuw uitgekozen donor zit namelijk bijna op zijn limiet van het aantal vrouwen uit Nederland die aan hem gekoppeld mogen worden. Enorm spannend allemaal! Voor november hopen we te weten of er toch nog mogelijkheden zijn met onze eerste donor! WOW!

1383 x gelezen, 7

reacties (15)


 • Nora91

  Wauw wat ontzettend spannend en bijzonder dat er toch nog een unit is! Wat zou dat speciaal zijn zeg als jullie toch nog van de eerste donor kunnen krijgen. En fijn dat jullie in ieder geval weten dat mocht dat er niet zijn dat jullie een unit van de andere donor kunnen gebruiken.

 • Taartje

  Jeetje wat spannend voor jullie. Daar ging je toch al niet meer vanuit.. Ik hoop voor jullie dat jullie het zaad van dezelfde donor kunnen gebruiken! Heeeeel veel succes en sterkte weer met wachten!!

 • Girlsmommy84

  Finger crossed!! Zo spannend allemaal!!

 • yvje1977

 • Chantal_

  Wat spannend allemaal. Nog even geduld hebben dus. Ga voor jullie duimen.

 • keizerswensje

  ik hoop zo hard mee dat jullie nog een 'volbloed' broertje of zus mogen krijgen

 • Sammy3

  Pffff blijft echt spannend!!!!!

 • Bali

  Oh spannend!

 • LittlePea

  Oh jeetje!!!! Dat is wel oef!! Wat spannend!!! Aanhouder wint kennelijk toch, hopelijk!!

 • Rupsie

  Ik hoop het zo! Onze nieuw gekozen donor voelt goed, heeft veel overeenkomsten. Maar dit zou veel beter voelen!

 • Deniesjeee

  Wat spannend! Ik ga hard duimen dat de units van ‘jullie’ donor vrijkomen!

 • Rupsie

  dank je wel!! hopelijk krijgen we straks heel erg positief nieuws!

 • Deniesjeee

  Ik hoop het heel erg voor jullie😍 wat kan 1.5 maand dan opeens lang duren..

 • Boterbloempje29

  Wat onwijs spannend! Ik ben er jaren terug ook mee bezig geweest vanuit denemarken. Maar vond het nog al gecompliceerd. En duur inderdaad! Honderen euros voor 5 ml en dan hopen dat die keer ook lukt.. wel een avontuur hoor! Ik duim voor je!

 • Rupsie

  de prijs is meer dan verdubbeld, echt zo bizar! Maar je krijgt wel meer gegevens nu van de donor, dat is ook wat waard. maar het is een hersenbreker, want je wil vooral niet teveel in voorraad overhouden. zeker omdat we weten dat dit de laatste keer zou zijn. dankjewel!