Geplande keizersnede

Hoi Dames,

Ik ben opzoek naar verhalen die mij kunnen helpen met mijn keuze.
Ik heb een enorm traumatische 1e bevalling gehad.
Inleiding, ruggenprik die niet werkte, 48h weeën gehad,
Uiteindelijk 10 cm ontsluiting, 2 uur moeten persen waarvan 1 uur passief zonder hulp.
Om Uiteindelijk met spoed geopereerd te worden onder volledige narcose omdat de ruggenprik wederom niet werkte.
Nu ben ik inmiddels 11 weken in verwachting van mijn 2e kindje en heb ik de keuze om een geplande keizersnede in te plannen.
Ik ben benieuwd dames die een soort gelijk verhaal hebben en hoe die terugkijken op hun 2e geplande keizersnede.
Alvast super bedankt voor alle verhalen en tips.

Liefs Rosie

903 x gelezen, 2

reacties (13)


 • hope07

  1e ook spoed na een helse bevalling. 2e en ook 3e geplande keizersnee. 2e was fantastisch, zo'n rust. Echt prachtig om haar geboren zien worden, konden meekijken. Ook als optie om baby zelf aan te pakken maar dat durfde ik niet. Kan in steeds meer ziekenhuizen, misschien optie? Ze mocht meteen bij me liggen en voelde heel natuurlijk eigenlijk. 3e Wederom echter had ons zoontje meteen na de keizersnee complicaties waardoor de rust er helaas weer niet was. Maar de weg er naar toe was heel fijn, dat wel. Ook herstel bij mezelf was na de 2e en 3e stuk milder dan bij de 1e na een bevalling en dan nog een spoed keizersnee.

 • Tweede83

  Ik heb 3x een ks gehad waarvan de eerste spoed. De 2e had ik een geplande datum maar wanneer mijn lijf zelf de bevalling ging inzetten mocht ik het wel proberen.. maar dat gebeurde natuurlijk niet. De 3e ks heb ik onze dochter zelf uit de buik mogen tillen. Heel speciaal. Ik kijk op de laatste 2 bevallingen positief terug. Er was een relaxte en vriendelijke sfeer in de operatie kamer. Geen stress. Herstel was ook heel goed. En je kunt met andere kinderen ook van te voren oppas regelen, dat was heel praktisch. En de laatste x was ik er maar 2 nachten. Je mag ook eerder naar huid als het goed gaat.

 • Joep95

  Och man ik heb komende woensdag mijn geplande keizersnede na een eerdere spoedkeizersnede bij mijn dochtertje. Ik was wel bij toen, was semi spoed dus niet zo heftig als bij jou.

  Ik kijk er naar uit dat mijn kindje geboren wordt maar vind de keizersnede wel spannend.. 🤭

 • Rosie90

  Oh wat spannend inderdaad. Heel veel succes alvast! En vooral genieten van je kindje 🥰

 • Anna-76

  Mijn eerste bevalling eindigde ook in een spoedkeizersnee en vervolgens nog een spoedoperatie. Ik wilde dit niet nog eens. Tweede x voor een geplande keizersnee gegaan en heel relaxt. Alles ging volgens het boekje. Eerste x lukte de ruggenprik niet, maar bij 2e poging wel. Het herstel ging ook veel sneller dan bij de oudste

 • Rosie90

  Wat fijn om te horen! Dankjewel voor jouw verhaal. Fijn om positieve dingen te lezen over een geplande keizersnede 😊

 • Jacqii

  Hoi! Wat ontzettend vervelend voor je dat je eerste bevalling zo is gelopen. Mijn eerste bevalling was ook traumatisch, zwangerschapsvergiftiging, kindje zat vast, bevalling van weeen opwekkers tot kindje in handen 32 uur en daarna weken niet (goed) kunnen lopen door een beschadigde zenuw. Bij een volgende bevalling kan de schade opnieuw ontstaan en vaginaal bevallen kan dan voor mij betekenen dat ik een halfjaar in een rolstoel kom. Dus de 2e bevalling werd een geplande keizersnede. En ik vond het heel spannend. Maar ik heb van deze bevalling bijna alles meegekregen, ik zag haar ook geboren worden en kreeg haar meteen bij mij. Mijn man mocht 2 x de navelstreng doorknippen (1x door plastic direct bij het uit mijn buik halen en 2e x toen ze gecheckt werd). Ze werd ook meteen bij mij gelegd, daar had ik een speciaal operatieshirt voor aan gekregen, zodat ik kon buidelen. Als tips zou ik meegeven: vraag hoe het wordt gedaan en vraag vooral ook om slaap- en pijnmedicatie indien nodig. Na de keizersnede kan je best pijn hebben en ik wist niet wanneer ik pijnmedicatie kon vragen. Dus toen ik de morfine prikken niet kreeg na de operatie heeft mij dat veel energie gekost. En in combinatie met een nacht niet slapen (zenuwen voor de keizersnede) was mij dat wel veel. En vraag om hulp de weken er na :) dat had ik zelf ook meer willen/kunnen doen. Rusten, echt blijven liggen, 2 x per dag de trap op gaan en niet meer dan dat. Mijn kindje kwam op de neonatologie en heb toen al het lopen en staan zelf gedaan de eerste dagen. Het was beter geweest dat niet te doen. Al die leefregels kan je het best gewoon volgen de eerste week :)

  Ik hoop dat je een fijne bevalling meemaakt deze keer! En als je andere vragen hebt, stel ze vooral. Ik vond het ook heel spannend, maar de bevalling zelf viel mij mee met het scenario wat ik in mijn hoofd had. Ik had overigens ook "toekomst emdr" gehad, waarbij je emdr krijgt op je grootste angst. Dat heeft ook heel erg geholpen

 • Rosie90

  Dankjewel voor jouw verhaal.

  En dankjewel voor de tips. Daar heb ik zeker iets aan. Hoe spannend het ook is. Ik ga denk ik toch voor de geplande keizersnede. Een bevalling ingaan is voor mij momenteel geen optie. Hiervoor zit het trauma van toen te diep.

  Dankjewel voor je lieve woorden. Ik hoop het ook 🥰 zou fijn zijn om een prettige bevalling te hebben. Zeker ook omdat dit mijn laatste zwangerschap gaat zijn.

 • Rozenstruik

  Mijn eerste was ook een spoedkeizersnede. De tweede was gepland en echt heel fijn. Je gaat rustig naar het ziekenhuis, daar bereiden ze je voor op de operatie..

  als de baby eruit is dan hoeft deze niet mee naar een andere ruimte zoals bij de spoedkeizersnede maar blijft gewoon in dezelfde kamer als ze zijn checks doen. Bij ons werd door het personeel ook foto’s gemaakt en m’n man vond het vooral fijn dat hij niet met de baby mee moest en mij op die tafel achter moest laten. Dus het is sowieso - ondanks toch alle spanning- een fijnere situatie dan een spoedkeizersnede. Ik denk jouw geval sowieso fijn, aangezien je onder narcose bent gebracht.

  Het herstel is er trouwens even erg 😂

 • Rosie90

  Dankjewel voor jouw bericht en voor je verhaal. Fijn om te horen dat je de 2e keizersnede als prettig hebt ervaren.

  Ik had gehoopt dat het herstel dan ook minder pittig zou zijn maar het is en blijft natuurlijk een flinke buikoperatie.

 • Rozenstruik

  Ja precies. ze zeggen in het ziekenhuis dat je 6 weken lang niks mag, maar dat valt uiteindelijk wel mee. De eerste week veel pijn en daarna kon ik steeds meer.

 • Hallobaby

  Mijn eerste bevalling eindigde ook in een spoedkeizersnede onder volledige narcose. Ik vond het heel naar dat ik de hele geboorte had gemist, jij ook? Ik werd wakker op de OK en herinner me de paniek nog, ik had het zo koud, had zo veel pijn en mijn buik was leeg en mijn man en dochter waren er niet..

  Tijdens mijn tweede zwangerschap tijdje getwijfeld tussen vaginale bevalling of een geplande keizersnede en heel blij met keuze voor geplande keizersnede. Gepland is echt een wereld van verschil met spoed. Iedereen was super lief en relaxt op de ok, ik kreeg ons kindje gelijk bij me en de ruggenprik werkte nog een paar uur na waardoor ik echt heb kunnen genieten van de eerste uurtjes met ons tweede kindje. Ik vond de geplande keizersnede heel spannend en was echt zenuwachtig maar was achteraf echt niet nodig.

  Als je specifieke vragen hebt vooral vragen hoor

 • Rosie90

  Heel erg bedankt voor het delen van jouw verhaal. Ik heb dat ook als heel naar ervaren. Het niet geboren zien worden van mijn zoontje terwijl ik tot de volledige 10 cm ontsluiting ben gekomen( met heel veel moeite). Het voelde als falen. Ik heb daar lange tijd moeite mee gehad, vond het bijvoorbeeld heel lastig om mijn zoontje uit handen te geven.

  Om even terug te komen op de keizersnede.. ik neig momenteel ook heel erg naar een geplande keizersnede omdat ik voor mijn gevoel dan meer rust in mijn hoofd kan hebben en meer kan genieten van de zwangerschap ipv constant met de bevalling bezig zijn.

  Hoe heb jij het herstel ervaren tov de spoedkeizersnede? Ik kon echt 6 weken lang bijna niks.. daar ben ik nu weer een beetje bang voor. En nu ik een dreumes rond heb lopen zou ik dat heel vervelend vinden.