Mijn moeder maakt zich zorgen..

Zoals eerder vermeld heb ik sinds vorige week donderdag een onrustige buik, waarvoor controle in zkh.
Dit houdt voor mij in dat ik erg vaak harde buiken heb. Deze worden afgewisseld met sterke contracties.
Hierbij trekt de buik helemaal samen in een punt en moet ik ze weg zuchten.
Het houdt meer als een minuut aan. Dit heb ik dus al 10 dagen.
Harde buiken zeker 20 per dag. Contracties zeker 5.
Ik maak me hierover niet erg zorgen, maar mjjn moeder vind het niet normaal.
Met name hoe mijn buik eruit ziet tijdens een contractie en maakt zich zorgen over de baby.
Je ziet de contouren van de baby helemaal, de balachtige vorm is dan volledig uit mijn buik. Doordat mijn moeder aangeeft het niet normaal te vinden, ga ik me toch meer zorgen maken. Mijn moeder houdt dit altijd lang voor zich, dus dat ze zich er over uitlaat maakt me ongerust.
Ik ben nu 35.6 zwanger. Zijn er meer mama's dit langere tijd hebben gehad?

2319 x gelezen, 2

reacties (20)


 • Mandyxxxx

  Jaa ik met alles wat ik deed!! Je zag toen helemaal de vorm van het hoofd tijdens een contractie.. ik heb geplande keizersnee gehad, hij is gewoon blijven zitten. Kan ook zijn dat de baby veel beweegt en je daarom dit hebt.. iniedergeval veel rust nemen zoveel mogelijk lekker liggen, en je laten verwennen!

 • mama-van-E.J.M

  Ja hoor dit noem je voorweeen, dit is nog niet de daadwerkelijke bevalling maar het hellt wellicht altijd iets. Ik had dat bij alle 3 de kids bij de oudste 2 had ik het 14 dgn elke avond voordat ze geboren werden, ik beviel altijd heel snel of dit ermee te maken had geen idee, nooit gevraagd aan de vk. Nu zwanger van nr 4 en heel benieuwd of ik dit wr krijg en of de bevalling nog wr sneller gaat dan de vorige 3, het halveerde zo ong elke x qua tijd🙈 maar sneller dan 1u+40kan toch bijna niet😅

 • Raintje

  Sneller als 1u 40 lijkt me bizar. Dan ben je Guinness book of records waardig hahaha. Ja ik hoop dat het wat uithaald, vorige keer 6u weeen wegzuchten voor een vingertop opening was nogal teleurstellend. 😉

  We zullen zien. Gelukkig donderdag weer controle en dan zijn de dagen tot inleiding op 1 hand te tellen. Hoop dat deze bevalling ook wat sneller gaat, net zoals bij jou.. Fingers crossed

 • Nog-even!

  Ik was ook enigzins verbaasd Het ging heel relaxt en was goed te doen...dus ik had ineens een kind op mijn buik, zonder het gevoel te hebben hard gewerkt te hebben.... Mijn lijf was niet eens moe😬

 • Nog-even!

  1 uur en 15 minuten is mijn record van de derde Vanaf de eerste wee totdat ze er was... En ik had geen voorweeen gehad😬

 • Raintje

  😱 Ooh my.. Dat het kan zeg..

  Mind is blown

 • Raintje

  Ik mocht langskomen op controle, omdat ik de afgelopen 2 dagen ook de baby anders/minder voelde bewegen.

  De contracties waren volgens zkh normaal. Ligt aan de ligging van de baby en de buikspieren. Eenmaal aan ctg ging meneer helmaal los. Zul je net zien, dacht ik nog. Dus weer gerustgesteld naar huis.. Bedankt voor alle reacties.

 • Elien_

  Dat is vaak dat ze dan aan de ctg los gaan. De meeste baby's vinden het een heel vervelend ding 🙈 hebben ze je wel rust aangeraden? Want vanaf 35 weken houden ze het dan wel niet meer tegen maar toch zeker nog een weekje in mama's buik lijkt me niet slecht

 • Raintje

  Vorige week donderdag werd zoiets wel gezegd, maar toen klonk het meer als de dag van ontslag op de bank hangen en rusten. Heeft het niet benoemd als bedrust houden of echt bijna niets meer doen. Maar daarbij doe ik het al vanaf week 18 rustig aan. Man helpt bij huishouden en zorg peuter. Maar heb nog wel een stapje terug gedaan hoor.

  Nog 10 dagen en dan wordt de kleine baas gehaald.

 • Charliecharlie

  Jaaaaaa! Bij m’n zoon! Zeker die vorm van mijn buik zeeeer herkenbaar. Je zag dan echt aan een kant z’n billen helemaal zitten, totaal asymmetrisch. Had ook zeker 20 harde buiken per dag en soms van die stevige. Ik ben niet te vroeg bevallen, ingeleid met 39 weken en 3 dagen en bevallen 2 dagen later.

  Het hele extreme vake begon ook rond de 35 weken. Gelukkig toen bijna verlof. Ik was erg eigenwijs en heb geen rust genomen.

 • Soccer-Mom

  Bij veel harde buiken en voorweeën is het algemeen advies om (bed)rust te houden. Bel vooral je verloskundige voor advies.

 • Girly.momx3

  Ben je erg mager? Dit zou ook een oorzaak kunnen zijn bij mijn oudste dochter ook gehad namelijk en was toen echt erg mager. Mijn gynaecoloog heeft die tijd meerdere malen per week haar hartje en bewegingen in de gaten gehouden. Zag er allemaal goed uit.

  Maar als je mager bent of niet ik zou voor de zekerheid wel contact opnemen voor advies. Alleen al om je zelf en moeder gerust te stellen!

 • boterbloemen

  Bel je verloskundige en vraag haar om advies

 • Mommyx3

  Dit

 • Palmpje12

  Ben hier niet bekend mee. Maar zou het eens (laten) filmen hoe het uitziet en dit aan je vk of gyn of dokter ofzo laten zien

 • Hopefull2020

  Ik heb al sinds 33 weken harde buiken/voorweeën. Had er ook medicatie voor gekregen maar dat hielp niet veel. De harde buiken (die heb ik minimaal 3x per uur) kan ik goed verdragen, de voorweeën (paar keer per dag) stralen helemaal door naar m'n rug. En dan kan je ook de billen, knieën en voetjes vd baby duidelijk zien. Of als ik van positie verander in bed dan is m'n buik ook niet meer bol. Maar bij ongerustheid altijd bellen of extra controle vragen

 • Myrtheflower

  Mij is het niet bekend, wel voorweeen, maar niet op deze manier. Ik begrijp dat je al bij het ziekenhuis loopt en dat zij het ook gezien hebben dat je contracties hebt? Ze hebben ook gekeken of je al ontsluiting hebt?

 • Raintje

  Ja vorige week donderdag. Ze contractie kwamen toen om de 2 tot 5 minuten. Duidelijk te zien op ctg. Bij de eerste controle alles potdicht, bij de tweede controle een kleine opening te voelen van een vingertopje. Maar omdat ze het hoofdje niet voelde werd het geen echte ontsluiting genoemd. Na nacht observatie naar huis en sinds die tijd is het blijven rommelen. Maar blijkbaar kan dat dus geen kwaad😉 dus we kunnen er nog even tegen aan.

 • LeliePelie

  Wat zegt het ziekenhuis erover? Wat was hun advies over wat te doen als dit en dat etc? Als je dat niet duidelijk is, moet je nu even bellen en het voorleggen.

  Kan voorweeen zijn. Of indalingsweeen. Maar dat weet je nooit helemaal zeker, gelukkig ben je al ver genoeg in principe maar gewoon even vanavond navragen over wat er gebeurt met je buik verantwoord is.

 • Raintje

  Blijkbaar ligt het aan de ligging van de baby en mijn buikspieren hoe je buik eruit gaat zien bij contractie. Ze zagen er geen onheil in. Zelfs niet toen ik de baby helemaal kon zien liggen. Ze zei dat het verschilt per keer omdat de kracht van samentrekken ook wisselt. Maar de baby zou er geen last van hebben gelukkig.