Ervaring infuus prikken bij een kind met valium

Onze zoon heeft een nare ervaring gehad eind vorig jaar met bloedprikken. Vreselijk 3 keer moeten prikken huilen krijsen. Daarna zou die elke dag geprikt moeten worden maar meteen paniek als het woord alleen al gezegd werd dus kon het via een vingerwerk.

Maar helaas d'r laatste bloeduitslagen daarvan waren niet goed. Gevolg een ijzerinfuus en meteen bloedprikken. Nu zeiden ze een roesje. Dus ik dacht dan slaapt hij maar her schijnt een drankje valium te zijn zodat hij rustiger word. Plus ze zetten pedagogische medewerker in met een bril die heb wat afleiden zodat ze het infuus kunnen prikken.
Heeft iemand ervaring met z'n drankje? Onze zoon is 4 en donderdag moet hij al hebben we net gehoord.

957 x gelezen, 2

reacties (16)


 • Jeppie

  Hoe is het gegaan?

 • Pcuk

  Wat lief dat je her vraagt. Enorm goed. Totaal nier verwacht maar wat een verschil zeg op deze manier. De verdoving (gebeurd niet bij bloedprikken) drankje gehad werkte nier echt na mijn idee maar die vr bril en de rust van de kinderarts zo fijn. Hij riep wel een moment auw want ja je voelt het wel maar meteen afgeleid met alles wat jij zag. Echt super

 • Mamaskleintje

  Vraag of ze een emla pleister willen plakken. Dit moet een uur inwerken, maar dan is die plek ook veel minder gevoelig. Snap niet dat ze dit nog niet hebben gedaan!

  Mijn zoontje, nu anderhalf is al heel erg vaak geprikt en nu mag hij niet meer geprikt worden zonder die emla van de verpleegkundigen. Het duurt dan even voor ze leren dat het dan niet/veel minder pijn doet.

  Sterkte!

 • Nog-even!

  Bij onze zoon prikten ze een infuus, waarmee ze bloed aftapten en daar gingen ook meteen de medicijnen door... Dus ze hoefden maar 1 keer te prikken...

 • Pcuk

  Dat is hier ook. 1 infuus daar word bloed van getapt en gaat hij aan de ijzer

 • Chudo

  Wat vervelend zeg! Heeft het met de itp te maken no😔

 • Pcuk

  Eigenlijk is dat helemaal weg. Hij heeft itp gekregen door het epstein barr virus. Maar z'n hb stijgt maar enorm weinig en hij heeft een vitamine b 12 te kort en ijzer. Day willen ze toch verder onderzoeken.

 • Chudo

  Nahh wat vreemd he zo tekorten bij zo jong kind.

  Waar denken ze aan?

 • Scheirischa

  Ik weet het door mijn zus, zij heeft coeliaki. Die waarden staan dan vaak heel laag. Kunnen ze dit bijprikken? Is een bepaalde waarde (weer de naam niet meer). Ze heeft dan een darmbiopt gekregen waarin het bevestigd werd.

 • Pcuk

  Geen idee. Ze zijn er niet helemaal duidelijk in. En denken dat het komt door het epstein barr virus. Maar zeker weten is het ook niet

 • Anna-76

  Geen ervaring, maar met valium, een pedagogisch medewerker en VR-bril hoop ik dat hij deze keer veel minder stress ervaart. Voor hem en ook voor jullie als ouders.

 • Pcuk

  Dat hoop ik ook zo erg. Zie er voor hem en mezelf een beetje tegen op. Maar probeer zo luchtig mogelijk te doe .

 • Anna-76

  Snap ik🤞🏻🍀

 • Pcuk

  Dat hoop ik ook zo erg. Zie er voor hem en mezelf een beetje tegen op. Maar probeer zo luchtig mogelijk te doe .

 • MaaikeT2

  Valium mag alleen onder medisch toezicht aan kinderen worden gegeven, omdat sommige kinderen er een ademstilstand van kunnen krijgen. (Ik ben geen arts, dit is me verteld door een kinderpsychiater in een periode waarin mijn zoontje psychoses had en gekalmeerd werd met een middel dat is afgeleid van ‘valium’, wat tegenwoordig bekend staat als diazepam.)

  Vroeger werd valium vaker aan kinderen gegeven, ik heb het als kind ook gehad omdat ik panisch was voor de tandarts en er toch echt meerdere kiezen getrokken moesten worden. Je wordt er suf van en de dingen waar je anders bang voor bent, interesseren je niet meer zo. Het hielp wel echt tegen de angst, maar hou je zoon daarna in de gaten zodat hij niet tegen een deur oploopt of van een trap af valt. Ik weet nog dat ik onder invloed van valium dacht dat ik midden door het gat van de deur liep, en toch knalde ik tegen de zijkant van de openstaande deur aan.

 • Pcuk

  Hij moet tot 16 uur zo en zo blijven wegens een ijzerinfuus. Dus we zitten wel op een veilige plek. De kinderarts is er bij die geeft het inderdaad.