Urban arrow bakfiets ervaringen

De titel zegt het eigenlijk al ik ben op zoek naar ervaringen. Wij hebben een vogel bakfiets gehad en weg gedaan omdat onze zoon van toen nog geen 4 met z'n hoofd tegen de huif kwam.
Inmiddels is hij 4 en hebben we in texel op een urban arrow gereden waar zelfs z'n zus van 11 nog in past en haar hoofd niet stoot.

Maar goed goedkoop zijn ze niet. Dus ik ben benieuwd tot wanneer jullie kindje er nog in ging en ook wilde. Onze zoon fietst nog met zij wieltjes is nog steeds liever lui dan moe.

786 x gelezen, 1

reacties (7)


 • Mama~linda~

  Ik zou met 4 jaar nooit meer zo’n grote uitgave doen. Hier zijn ze 3 en 5 en gaat de bakfiets weer weg. Oudste kan zelf fietsen (afstanden tot 6 km en weer terug) en de jongste zit achterop een gewone fiets. Als we verder gaan voor een uitje is mijn man mee en hebben we beide 1 kind achterop. Spullen in de mand en op de voordrager.

 • Pcuk

  Die mand heb ik ook nu maar vind dat niet prettig als die vol zit en me zoon achterop. Ik zie onze zoon met 5 ook nog niet die afstand fietsen. Hij lijkt op z'n zus die is 11 en zit nog het liefste achterop.

 • Mama~linda~

  Ik dat geval, en ik lees dat je hem ook voor werk wilt gebruiken, is het natuurlijk een prachtige fiets. En voordeliger dan een auto.

 • Pcuk

  Ja werk in het ideaalste geval.

 • Beukenblaadje

  Wij hebben er een, tijdens mn eerste zwangerschap aangeschaft (via marktplaats). Kinderen zijn nu 4 en 2 en ik gebruik m vrijwel dagelijks, vind het echt ideaal. Mijn nichtjes van 7+ gaan er ook wel eens in mee en dat gaat ook prima. Denk dat het nog lang handig blijft, ook om vriendjes/vriendinnetjes mee te nemen, voor langere afstanden, als je veel zooi mee moet nemen. En ik doe er ook de week boodschappen mee.

  Vind ze ruim, maar soepel en behendig fietsen, accu heeft een prima levensduur. Het is idd niet goedkoop, maar wij hebben geen auto en een energie positief huis, dus dan zijn we alsnog voordeliger uit! En ook de accessoires (regenhuif, extra bankje, etc) zijn altijd wel via marktplaats te vinden.

 • Pcuk

  Wat fijn zeg. Nou die meiden lopen ook folders dus dan kan de bakfiets makkelijk mee. Ik ben pedicure en hoop dat dan ook .eer op de fiets te doen.

 • Baka1985

  Wij hebben ook een urban arrow (.aangekocht toen ze 6 en 4 waren). Ze zijn ondertussen 8 en 6 en zitten er beide nog steeds graag in. De oudste fiets ook graag zelf, maar zit er vaak genoeg ook in als het serieus regent. De jongste is ook liever lui dan moe en fiets gewoon niet 😅 een derde kindje is onderweg, dus we gaan er nog lang van kunnen genieten denk ik.

  Ikzelf vind het een super fijne bakfiets!