Verbouw vraag

Wij hebben een huis gevonden. Maar die mist een verdieping. Verder is die helemaal wat we willen. Alleen de bouwkosten tja geen idee. De opbouw mag erop dat hebben meerdere huizen gedaan dus dat zal geen probleem zijn. Echter heeft iedereen het erover dat de bouw kosten enorm zijn. Er moet een trap na boven en er komt 25 vierkante meter als verdieping op. Gewoon recht dus echt een blok. Ik ben benieuwd of iemand een soort van idee kan geven waar we aan zouden moeten denken. Want als het echt een ton zou zijn dan word het niets. Een bouwbedrijf bellen al gedaan en die zeggen ja we moeten langs komen. Wat ik best begrijp maar het huis is nog helemaal niet van ons. En we zoeken vooral een ongeveer prijs. Maar we tasten dus compleet in het duister.

954 x gelezen, 1

reacties (25)


 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Wij hebben vorig jaar een nokverhoging met 3 dakkapellen gedaan. Waar een vliering was is nu een complete zolder met vaste trap.

  Dit hebben we samen met de beide buren gedaan, dus het hele blok.

  Dat heeft ons 60.000 gekost. Maar de materiaal kosten lopen op.

  Mijn broertje gaat hun boven verdieping uitbreiden op hun keuken, dus een flinke kamer eraan en op. Hij heeft 2 offertes gehad; 80.000 en 60.000.

 • Dromer87

  Als wij alleen voor een dakkapel al 16 a 17 duizend euro kwijt zouden zijn, denk ik dat dit voor een hele verdieping zeker een ton of meer gaat zijn.

 • Pindakaasappel

  Trap koste hier 2000 a 2400. Een dak verhoging kost volgens mij nogal wat. Kan je geen indicaties vinden op internet?

 • laravt

  Misschien kan je het eens navragen aan mensen in de straat of bij de makelaar of die weet wat andere kopers in de straat kwijt waren aan een bouwdepot, reken daar paar 10 duizenden euro's bij omdat alles belachelijk duur is nu.

  Zou sowieso bij de hypotheker even navragen tot hoever je een bouwdepot kan nemen bovenop je hypotheek voor die woning als dat tot max 50k is bv is het niet heel realistisch denk ik. En of je de maandlasten van een hypotheek en bouwdepot samen wel ziet zitten

 • Pcuk

  Ik heb na veeel bellen er eentje gevonden die gaf aan tussen de 70 en 100.000 😱

 • laravt

  Ja dat is enorm veel en het is niet zo dat je woning ook daadwerkelijk het bedrag van de verbouwing meer waard word dus denk even goed overwegen voor jullie of het toch de juiste keuze is binnen 2 jaar gaan de huisprijzen ook weer wat stabieler worden of zelfs licht zakken afhankelijk van de regio en mocht je om wat voor reden dan ook toch weer verhuizen eerder dan verwacht zou je eventueel ook qua hypotheek onder water komen te staan met de prijzen en rente van tegen die tijd. Zit veel onzekerheid in momenteel zo grootte verbouwing.

  Misschien is een uitbouw en daar boven op een opbouw dus uitbouw van de 1e verdieping realistischer en dan heb je ook meer woonruimte. En je kan het eventueel verdelen/verspreiden en niet al gelijk doen

 • Pcuk

  Ja op de uitbouw mag niet gebouwd worden helaas. Anders was dat zeker nog een optie. We hebben gisteren goed gepraat. Want beide huizen hebben voor en “nadelen”. Maar een verdieping erop kost gewoon te veeel in het gehele plaatje.

 • Tweede83

  Oh joh reken maar dat er een huis overheen komt. Bouwmaterialen, werkuren, inrichting, isolatie en dan nog verhuizen op zich. Wij verbouwen al 12 jaar in etappes en op dit moment is het gewoon niet leuk. We zijn ook eerst maar gestopt (wel bijna klaar hoor) maar ik had het niet gedaan.

 • Pcuk

  Ja ben er bang voor helaas

 • Tweede83

  Je kunt beter een huis kopen waar je niet meer aan hoeft te verbouwen denk ik en een leuk behangetje of blik verf voldoende is. Waar je eigenlijk zo in kan. Maar vind die maar eens..

 • Momoftwokids

  Ik denk echt dat dit wel (meer dan) een ton kost.

 • Pcuk

  Bovenop de hoge prijzen is dat niet te doen

 • trotsemoeder123

  Gaan hier grootse verbouwing in. Een ton ben je echt wel kwijt in deze tijden. En dan zit er nog niks in. Moet je nog vloer afwerken etc ..

 • Pandabeertjes

  Ik denk dat je een ton zo kwijt bent. Mijn man is zzper in de bouw en ik help mee in het bedrijf. Maar de prijzen zijn zo onzeker dat bouwbedrijven ook meer risico incalculeren. Alleen al alle vertragingen in leveringen.

  En verder zeggen wij altijd: je kunt het zo duur maken als je wilt, maar goedkoper is eigenlijk altijd kwaliteitverlies en dat wil je vast niet.

 • Happypregnantmom

  Mijn man heeft de opbouw zelf gedaan en we waren ook ruim 70.000 kwijt. Alles is peperduur!

 • Pcuk

  Pffff verder kijken dus 🤦‍♀️

 • Mela2020

  Heel toevallig wilde vrienden van ons dit ook dit zou in totaal eerst 50.000 extra zijn maar dat werd toch opeens 80.000 dus 30.000 extra ik zou het als je het wilt wel echt even heel goed laten berekenen.

  ( wellicht kun je de mensen er naast vragen bij wie ze dit hebben laten doen?

 • Pcuk

  Ja het zijn enkelen die het gedaan hebben niemand recent helaas.

  Gelukkig hoeft er geen badkamer in. Maar ben bang dat het toch veeeelsge duur gaat worden.

 • Mela2020

  Ja die wilde er dus wel een badkamer in omdat dan iedereen van de fam ze eigen verdieping had ouders en 2 zoons haha

  Maar ja tegenwoordig is dat echt niet meer te betalen jo!

  Het is echt erg gewoon.

 • Lady-Whistledown

  Onze opbouw kostte € 60.000,-. (incl. aftimmeren). Offerte voorjaar 2021 was voor € 53.000,-.. overige kosten zijn kosten die wij hebben gemaakt. Dit is geen realistische prijs meer aangezien de aannemer amper winst heeft kunnen genereren vanwege de hoge materiaalkosten.

 • Pcuk

  Oooo jemig dus toch wel rond die ton. Mmmm

 • Lady-Whistledown

  Heb mijn antwoord iets aangepast maar ik weet dat mijn overburen € 90.000 kwijt waren (incl. badkamer). Wij hebben echt mazzel gehad. Vrees dat je wel aan een ton moet denken ja.

 • Y1607

  Als een bouwbedrijf al geen indicatie kan geven. Dan kunnen wij als leek dat helemaal niet😉 daarbij is t materiaal zo gestegen in prijs dat je er niets aan hebt wat iemand er 2jr geleden voor heeft betaald

 • Pcuk

  Het was vooral dat ze dat niet wilde doen. Ze hebben echt wel een idee wat het momenteel moet kosten per vierkante meter. Daar kan je dan iets mee. Maar dat wilde ze niet doen. Want stel dat ik daar rechten aan ontlenen. Ondanks mijn uitleg van evt kopen van een huis.

 • Mommiebakster

  Heel logisch, als aannemer moet je op je hoede zijn!