Pfff even lastig ermee. Peptalk nodig

Inmiddels is onze mooie zoon 8 wkn oud. (Bevallingsverhaal komt nog).
Maar voel me momenteel zo shit. Bah. Bijna tot walging aan toe als ik mezelf naakt zie staan. Laat staan seks met de lamp aan. De zwangerschapskilo s moet ik er nog 5 dus dat komt wel goed. Maar ik heb z'n lelijke buik.
Ik ben bevallen met een keizersnede. En dit had ik bij mijn 2 dochters niet waarvan ik vaginaal bevallen ben. Ik draag nog zwangerschapskleding en dat wil ik niet meer. Mijn spijkerbroeken passen wel dit maar dat ziet er niet uit en daarbij doet het zeer aan mijn onderbuik. Evenals een normale panty trouwens die drukken enorm. Draag ze wel want ik ben eigenwijs en moet en zal
Normale kleding dragen.

Vandaag kleding gepast die ik besteld had, en helaas weer dat buikje wat me enorm irriteerd en waarbij ik me afvraag of het überhaupt nog wel goed komt. Even voor jullie beeldvorming ik had een normaal
Postuur. Geen blokjes buik oid. Gewoon een gezonde vrouw. Ik vind het dus vreselijk mezelf zo te zien. En heb er echt last van. Ik eet keurig en ik het weekend wat lekkers. Oké ik mag wat meer water drinken red de 2 liter vaak net niet. Ik wandel graag we hebben een hond dus ik doe echt veel. Ben actief. Maar die buik 🤮. Kan het gewoon niet uitleggen hoe erg ik het vind. Ten eerste die deuk van het litteken en dan die bolle buik. Het word heeeeeeeeeeel iets minder maar als je me niet zou kennen denk je dat ik zwanger ben. Vreselijk dus. En tuurlijk mijn man en de gynaecoloog zeggen dat ik geduld moet hebben. En de lat niet te hoog moet leggen. Maar hoe doe ik dat. Hoe kan ik ervoor zorgen dat dat in balans komt. Dat ik het voor nu accepteer dat ik geduld moet hebben. En hoe verbloem ik dan mijn dikke pens?

Sorry voor me geklaag. Ik ben dol gelukkig met onze zoon na 2 gezonde meiden. Maar die buik ik voel me er gewoon zo rot bij. En dat is echt zacht uitgedrukt.

2241 x gelezen, 3

In Baby

reacties (45)

1 2 • Rosiemom3

  Het heeft tijd nodig, ik heb het er ook moeilijk mee voor mijn zwangerschap woog ik 50 kilo had ik broek maat 36 nu krijg ik hem niet eens aan! Heb nu maat 40 en een lelijke buik brr. Zo ken ik mijn lichaam niet de vorige 2 zwangerschappen was is gelijk weer dun. Maar je mag ook niet vergeten dat een zwangerschap heel wat is voor een lichaam.

 • Pcuk

  Klopt en ik snap zeker 9 mnd op 9 mnd af. En het is een belasting voor je lijf. Maar toch is die tijdelijke acceotatie zo onwijs moeilijk. Met mijn verstand weet ik het wel maar zodra ik in de spiegel kijk...

 • Peepah

  Ik heb alles geprobeerd na de bevalling, met 9 maanden had ik ze eindelijk geaccepteerd. Toen vielen de kilo's er spontaan af. Zorg goed voor jezelf, het wordt allemaal niet meer zo als voor je zwangerschap, maar het wordt zeker beter als je goed voor jezelf zorgt.

 • Pcuk

  Het hoeft ook niet per se als hiervoor te worden. Als ik maar weer lekker in me vel kom te zitten. En niet meer zwanger lijk😩

 • Tjoepie

  8 weken :)

  Gun jezelf de tijd. Ik heb ook nog een flapje en een litteken, bij mij is het 6 weken sinds de spoed ks.

  Ik sport ook veel, ook beroepsmatig en ik zie er ook niet meer uit als voor de zwangerschap. Mijn buik was echt HUGE dus mooi uitgelubberd... soit.

  Vind je het echt heel heel erg? Wat vindt je man? Je kinderen? De gynaecoloog? Net zo erg? Hoe belangrijk vind je het? Misschien valt het anderen niet eens op. Accentueer anders wat je wel mooi vindt aan jezelf :)

  Ik zie het bij mezelf maar als een aandenken. Ik ben gezond, Guus is mega gezond en ik ben blij dat ik de ks heb gehad. In een andere tijd en plaats hadden we het beiden niet overleefd. Dan maar een nieuw buikje.

 • Pcuk

  Ja ik vind het echt heel erg. En opsnor moment nog echt wel heel belangrijk. Mijn man niet die zegt wees niet zo streng. De gynaecoloog zegt dat dit erbij hoort en ik moet pas wat kan zeggen als het juli is. En ik de lat niet te hoog moet leggen dit is immers kindje nr 3 en me lijf verandert.

 • Tjoepie

  Oké. Gun jezelf wel de tijd, ga niet te snel lijnen maar zoek dan een goede diëtist die jou kan helpen realistische doelen te stellen. Misschien is je buik nog dik doordat je darmen ook een optater hebben gehad. Ook daar kan de diëtist bij helpen. En een sportschool met goede begeleiding.

  En ga dan alvast sparen; er zijn goede klinieken die je buik mooi kunnen maken als je er echt écht van af wil. Komt goed joh, als je jezelf de tijd gunt en niet te streng bent voor jezelf:)

  X

 • Pcuk

  Dank je wel. Gaan we zeker doen. Ik let al heel goed op mijn voeding. Mijn man is altijd mega slank en een gezonde eter dus samen komen we een heel eind. En verder de acupunctuur kan me helpen maar daar moet ik nog even mee wachten. Sporten word even een ding wat hoe wat wanneer geen idee. Maar daar vinden we wel ietsepietsie.

 • yvje1983

  Bij mijn eerste bevalling adviseerde ze me op pas na 6 weken langzaam terug te beginnen met sporten en in geval van keizersnede pas met 8 weken dus je bent nog veel te vroeg om al zo over je lichaam te oordelen je hebt wel een prestatie moeten leveren de afgelopen maanden dat is niet een twee drie weg.

  Als je gezond blijft eten (niet dieeten als je borstvoeding geeft) zal je uiteindelijk wel rond je vorige gewicht uitkomen, maar geef het tijd.

 • Pcuk

  Dank je wel

 • Nx4

  Mijn jongste is inmiddels net 2 jaar geworden en ik heb ook nig steeds een buik, heb dsn geen keizersnede gwhad dus weet niet of dsr verschil maakt, maar die buik krijg ik niet meer weg denk ik, ik was alrijd heel slank, woog maar 55 kilo, na de 4de blijf ik hangen op 65 waar ik heel blij mee ben, alleen die buik is indd vervelend, maar het zit mij niet zo erg in dr weg zoald jij het beschrijft, ik denk maar aan de 4 mooie kinderen die er in hebben gezeten, en denk dst mijn leeftijd ook een rol speelt hier in.

 • Pcuk

  Ja en dat laatste kan ik gewoon weg niet accepteren. 😩 misschien als het minder word wel geen idee

 • Mamsievan3

  Ik herken het wel hoor. Ik was heel veel afgevallen voor deze zwangerschap. Altijd dik geweest en na mijn 2e was ik er klaar mee..

  Wel 30 kilo afgevallen met weight Watchers en in nog geen 10 maand van maat 48 naar 38/40 gegaan. Vorig jaar zwanger geworden (hartstikke bewust) en ruim 22 kilo aangekomen.

  Nu 5 weken na de bevalling heb ik er nog 9 kg te veel maar pas mijn oude broeken dus echt niet.. Alles is dik geworden.. Putjes in mijn benen, vet op de heupen en die buik....

  Ben inmiddels alweer tijdje aan de Weight Watchers maar zet nog niet veel zoden aan de dijk.

  Ik heb nu uit frustratie maar skinny's besteld in maat 42... Met een mooie broek die goed past voel ik me vast alweer beter. Achja, ik heb als doel de zomervakantie weer op gewicht. Probeer het wat los te laten.. We hebben tenslotte 3 kids gebaard En die zijn het buikje waard.

 • Pcuk

  Ooo wow wat goed van je zeg! Ik heb dus maar 38/40 maar nu maat 42 heb toevallig een broek gekocht van die maat anders zit het niet. Morgen nog na een winkel want met de uitverkoop durf ik nog wel iets te halen. En dan inderdaad hopelijk rond de zomer weer wat beter in me lijf. Wat voor shirts draag je dan op je skinny?

  Werkt weight watchers echt of is het meer een stok achter de deur om nette en gezonder te eten? Wellicht voor mij ook het proberen waard.

  Lastig hè dat loslaten. En tuurlijk is dat buikje het waard maar ik denk dan weer goh nodig is het niet net als dat mensen zeggen wees trots op je striae, dan denk ik ook hoezo? Zonder striae was ik ook trots.

 • *mamaDebby*

  Heel herkenbaar. Ik heb jarenlang op hoog niveau gefitnest. Altijd een mooi strak figuur gehad en na mn 1e kindje ook weer 30 kilo afgevallen en gesport .Maar na mn 2e kind kreeg ik meer pijn door mn endometriose , waardoor ik niet meer volledig kon sporten. Ik woog dus uiteindelijk 93 kilo. Dus ik weet hoe je je voelt.

  Maar jij bent nog maar 8 weken geleden bevallen . Een keizersnede is een operatie . Waarbij alles ook van binnen ook moet herstellen en genezen . Zwellingen moeten afnemen en dat gaat niet binnen een dag of 2 ,of na een paar keer knipperen met je ogen . Strakkere broeken of pantys dragen bevorderen dat al helemaal niet. Ik heb een keizersnede gehad en ik weet uit ervaring wat eigenwijsheid kan aanrichten . Slechte genezing en overmatig littekenvorming van binnenuit. Wat juist een NOG dikkere buik geeft dan normaal.

  Geef je lijf de tijd om te ontzwangeren en vooral om te herstellen . Het is geen pakje boter wat je bij de winkel hebt gekocht en waarbij je eventjes op je snufferd bent gegaan .

 • Pcuk

  Het doet me zoveel dat het herkenbaar is. Ik had het idee dat het vooral aan mij lag het gevoel van 🤮.

  Wat heftig ik ben er dus ook zo eentje. Stront eigenwijs. Ik dacht er juist aan wat van die strakke hogere onderbroeken te halen in de hoop dat het minder zou worden. Maar niet doen begrijp ik?

  Hoe ben je van je buik afgekomen. Ik merk namelijk ook dat als ik te veel doe wat ik denk dat lukt me wel. Ik in de avond zo en zo pijn heb van binnen. Maar ook een dikkere buik heb.


 • *mamaDebby*

  Ik heb mijn buik nog steeds . Ik heb ernstige endometriose ( niet door keizersnede ) maar wel ernstige verklevingen waarvan ik denk dat het komt door mn eigenwijsheid. Geen rust geven aan herstel waardoor mn lijf extra zn best moest doen om te genezen en dus overmatig littekenweefsel aanging maken. Dit in combinatie met endometriose en vleesbomen geeft een best buikje . Ik doe nu sinds 6 januari aan intermittend fasting in combinatie met koolhydraat arm eten en ben al 7 kilo kwijt . Mn gezicht benen en billen zijn al aanzienlijk minder en zelfs mn lovehandels. Mn buik helaas nog niet. Ik krijg binnenkort weer een operatie dus hier leg ik dan ook mn focus nog niet.

  Ik denk dat jij echt nog even los moet laten en jezelf moet vertellen dat 8 weken echt nog niet lang is na een keizersnede . Het lijkt alsof je niet beseft hoe zwaar een keizersnede is voor je lijf , wat er precies wordt gedaan met je lijf. Je buikspieren worden doorgesneden, er worden klemmen gezet om je buik open te houden, missxhien even een filmpje opzoeken zodat je ziet wat ze doen , dat het bij je binnen komt. Zelfs na een blinde darm operatie staat enig herstel periode .

  Ik als iemand die al haar hele leven met haar gewicht bezig is ( geobsedeerd ) begrijpt echt hoe je je voelt , maar ik weet na een keizersnede dus ook echt dat je rustig aan moet doen. Ik ben 10 jaar verder en heb nog 5 operaties extra gehad om verklevingen te verwijderen en heb nog steeds pijn . Dus neem mn raad aan en probeer nog even te accepteren dat je nog steeds een kraamvrouw bent

 • TRL

  Pfft herken me hier volledig in. Al hoewel het voor mij al 6 maand geleden is. Ik moet nog 2,7 kilo. Maar de buik blijft slap bij mij na de keizersnede en vind al mijn bestelde kleding niet mooi vallen en gaat dus elke keer weer terug. Die buik zit me gewoon dwars en in de weg. Maar moet wel zeggen toen ik weer mocht beginnen met buikspieroefeningen is het wel een heel stuk minder en beter geworden. Maar doe daar wel heel voorzichtig mee. Want wil de spieren ook niet overbelasten na de keizersneden. Maar blij ben ik absoluut niet. Maar weet ook niet wat eraan te doen. Mijn man zegt dat het gewoon tijd nodig heeft en dat ik me niet moet vergelijken met meiden van 18 jaar. Maar toch, in mijn hoofd wil dat gewoon niet. Het was mooi en nu gewoon niet met een vreselijk afdakje, en die wil ik gewoon graag kwijt. Maar geen idee hoe.

 • Pcuk

  Precies helemaal wat je beschrijft. Ik wil me ook niet vergelijken met een 18 jarige. Maar het is gewoon lelijk. Echt wat jij schrijft zo is het precies. Ik heb alleen echt een opgezette buik. Hard ofzo. Durf er geen foto van te maken.

 • TRL

  Dat heb ik de eerste 3 maand heel erg gehad. Daarna nam dat gelukkig af. Maar dat kwam meer omdat ik braaf elke avond begonnen ben na die tijd met buikspieroefeningen. Snap zelf ook wel dat ik geen 18 meer ben. Maar zo ben ik zo niet blij. Het afdakje stoort mij enorm. En als ik ongesteld moet worden word het alleen maar erger. Las laatst hier ook een blog en zei iemand na 10 jaar zit dat afdakje er nog. Ik hoop echt dat dat weg gaat trekken. Want aan de kilo’s ligt het niet meer.

 • Trotsemama<3

  Ik wil heel graag een stukje plaatsen wat je even moet lezen. En ik hoop dan dat je wat liever voor jezelf wordt. 8 weken lieve mama... ben niet zo streng.. dat komt echt goed en zo niet... je hebt 3 prachtige kinderen op de wereld gezet.

  Ik hoop dat ik hst stukje hieronder dalijk kan plaatsen. Zo niet stuur nik het je prive.❤

 • Pcuk

  Gelezen meid dank je wel 🙏

 • Trotsemama<3

  Hoop dat je er wat aan hebt❤

 • MamaJL

  Het duurt bij mij na iedere zwangerschap weer langer om terug te komen naar wat ik vandaan kwam. Probeer te zien waardoor het komt zo cliché, maar dat lichaam heeft iets heel bijzonders gedaan. Probeer daarnaast kleine overwinningen te vieren. Want er komt een dag dat je die panty wel weer ok zal vinden zitten, en er komt een dag dat je weer graag naar 't zwembad gaat, of dat nou in bikini of in badpak is, het zijn wel kleine overwinningen. Dat kan alleen allemaal wel even duren, en ook langer dan je gewend bent van je vorige bevallingen. En ondertussen: vier het leven, en geniet van elkaar.

 • Pcuk

  Zeker vier het leven. Ik moet me er ook eigenlijk helemaal niet druk om maken. Kom op mensen hebben kanker en gaan dood waar zeur ik over. En toch is dat juist zo lastig. Het dik zijn gevoel ik vind het vreselijk. Ik ga morgen de acupuncturist bellen en vragen of ze wat kan betekenen mbt mijn mindset.

 • MamaJL

  Dat ben ik het niet helemaal met je eens. Iedereen heeft zijn eigen problemen. En jouw grootste probleem is voor jou hèt grootste probleem. Dat mag er best zijn. Maar je gaat hier doorheen komen. Tot die tijd mag je best klagen als dat je een beter gevoel geeft.

 • Latercera

  na Mijn derde zwangerschap deed mijn buik er ook veel langer over voordat die terug bij af was (geen ks). Heeft wel iets van 8 maanden geduurd, terwijl na nr 1 ik in 6 weken er weer strak uitzag (wel met te krappe positiebroek). Nu is de buik wel min of meer plat, maar de huid is wat slapper. Loop tegen de veertig jaar, vrees dat dat er ook mee te maken heeft.

  Heb vertrouwen in dat het weer goed komt en geef het de tijd. 8 weken is echt nog vroeg, zeker bij nr 3.

 • Pcuk

  Het hoeft van mij zeker ook niet strak dat was het ook niet voorheen ja voordat ik überhaupt ooit zwanger raakte 😬🤣. Maar die dikke bol als die maar weg is. Ik ga proberen vertrouwen te krijgen. Valt helaas niet mee.

 • Linde-1

  Hele dikke knuffel😘

  Ik heb na beide zwangerschappen nog een paar keer de cursus doorgezet waarmee ik tijdens zwangerschap deed.

  Zwangerfit/mamafit en zwangerschapspilates.

  Wellicht kan je een mama cursus doen, al is het maar voor een paar keer. Ik vond het erg prettig even met andere mamas wat te doen. Het is niet echt om af te vallen maar even wat afleiding en toch iets bezig zijn met beweging waardoor je wel beter kan gaan voelen

  Ik hoop dat je snel beter in je vel gaat voelen ❤️.

 • Pcuk

  Klinkt wel lekker z’n cursus. Enige nadeel is ik en mijn man werken onregelmatig dus ik kan nooit op een vaste dag. Heb nog wel gekeken na een cursus die je samen met je baby kan doen maar die worden hier niet gegeven helaas.

 • Aapjeguppie

  Wat ontzettend naar dat je je zo voelt. Je kleine man is nog maar 8 weekjes. En een keizersnede heeft best een impact op je lijf. Je buikspieren moeten weer even bedenken wat ze ook al weer mogen doen. En je hebt nog een paar kilo om terug op je gewicht te komen zeg je, nou dat is echt knap zeg. Ik heb een zoon van 11 maanden en zit ook nog 5 kilo van m'n gewicht af. En mijn buik... gatver de gatver... dus ik snap wat je bedoelt. Alleen ik heb er pas de laatste paar weken iets mee gedaan (en langzaam aan met effect gelukkig) dus gun jezelf tijd want er komt een dag dat je weer tevreden kan zijn met jezelf.

 • Pcuk

  Met mijn verstand weet ik het wel maar mijn gevoel..... ik ga echt proberen het mezelf te gunnen. Ga deze week maar eens de zonnebank opzoeken om gewoon ook daarmee lekkerder in me vel te komen. Hopelijk schelen die dingen ook wat.

 • Pindakaasappel

  Je bent pas 8 weken geleden bevallen. Geen zorgen Plus je zit 5 kilo s van je gewicht af en past in je oude broeken. Ik pas na 5 maand nog steeds niet in mijn broeken hoor!

 • Pcuk

  Hahahaha nou je wil me niet zien in me broek dat kan gewoon niet dus ik draag ze niet. Wil me wel fijn voelen in me kleding. Dat scheelt denk ik al de helft.

 • MienB

  Probeer het te bekijken uit een andere hoek. Ikzelf ben moslim ende zwangerschap + het krijgen van een kind wordt in mijn geloof gezien als hetzelfde als wanneer een persoon met gevaar voor eigen leven zijn volk en land beschermd tegen overvallers en gevaar, in tijden van oorlog. Daarnaast wordt er gezegd: '''Het paradijs is onder de voeten van de moeder''. Weet dat die buik, striemen en al het ongemak symbool staan voor jouw strijd VOOR jouw kind en gezin. Wees er trots op, want dit alles heb je maar wel mooi even gedaan. Je bent nu dus mooier dan ooit, met de kracht, zelfopoffering en vastberadenheid die je uitstraalt. Je mag er zijn en je bent prachtig. Sinds wanneer moet schoonheid symbool staan voor een strak lijf? Schoonheid zit m vooral in wat je allemaal doet en wat je daarmee uitstraalt. Leer te houden van jezelf en straal dat uit. Zo ben je vanzelf onweerstaanbaar ;)

  Daarnaast komt het met de overtollige kilootjes echt wel goed als je een middenweg in je beweging en voeding hebt. Draag verder gewoon wat goed zit, een comfortabele legging met hoge, brede band bij de buik (je hebt ze ook met jeanslook) bijvoorbeeld met een midijurk erop (h&m!!) Zo lijk je automatisch slanker en langer, wat mooi oogt. Wees niet zo hard voor jezelf❤

 • Pcuk

  Wat lief dank je wel. Ik ben helaas wel altijd hard voor mezelf en dat werkt me nu echt keihard tegen. Ik vind het wel mooi omschreven van je geloof. Ik moet even een andere mindset krijgen en me tijdelijk accepteren zoals ik nu ben.

 • MienB

  Ja dat is het. Je kunt op dit moment even niks aan de situatie doen, behalve het te bekijken vanuit een positieve hoek en die is er zeker, want je krijgt er mooie dingen voor terug. Doe dat zoiezo in elke situatie, zodat je elk probleem aankunt. Ik wens je alle succes toe ;)

 • Zeldawarrior

  Ik hoop dat ik je een klein beetje kan geruststellen: het duurt echt nog wel een aantal weken, maar wanneer je voldoende beweegt en gezond eet, gaat alles nog een heel eind terugveren. Houd moed! Het is heel normaal dat je een moeilijk moment hebt, je zit nog midden in de heftige periode na de bevalling en dat is erg zwaar. Let wat minder op je uiterlijk, het is winter dus trek vooral lekkere warme en comfortabele kleding aan en geniet ervan dat de zomerjurkjes en badkleding nog een aantal maanden in de kast mogen blijven. Kijk of je een manier kunt vinden om meer te ontspannen, dat is gezond voor lichaam en geest. Geniet van je prachtige gezin! De kinderen herinneren zich later niet hoe zwaar of licht je was of dat je misschien geen strakke buik had. Ze herinneren zich de liefde en aandacht die jullie voor elkaar hadden en de pret die jullie hadden als gezin.❤

 • Pcuk

  Wow wat omschrijf je dat mooi😢. Emotioneert me vooral denk juist de combi van de algehele narcose en dan een lijf die me niet aan staat. Maar je hebt helemaal gelijk. Kinderen zien dat niet.

 • Zeldawarrior

  Ik heb zelf in 2009 een keizersnede gehad (nummer 2 wou er echt niet zelf uit komen) en ik weet nog maar al te goed hoe het voelde. Maar het kwam goed! Dus... dikke knuffel en houd de moed erin. 🤗

 • My.love.my.life

  Mijn buik, na keizersnede, bleef ook veel en veel langer blubbig. Alsof ik nog keihard zwanger was (ik heb ook daadwerkelijk wel wat rot opmerkingen gehad). Je buikspieren zijn nu gewoon naar de knoppen en moeten herstellen, echt met de tijd wordt het beter. Als je groen licht hebt om je buikspieren weer rustig te trainen daar voorzichtig mee beginnen. Ook je litteken wordt minder..

 • Pcuk

  Nee de gyn zei dat ik moest wachten tot onze zoon 12 wkn was en dan voorzichtig op geleiden van kunnen wat gaan doen.

  Bij jou is het dus goed gekomen gelukkig. Dat geeft moed.

 • Chudo

  Een hele dikke knuffel voor jou! Heb met je te doen

  Ik hoop dat je letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel gaat zitten!

 • Pcuk

  Wat lief dank je wel. 😊 Alleen dit helpt al.

 • Lindaaaaaaaa

  Ben er ook niet mooier op geworden hihi


1 2