Spanning na positieve test

Hoihoi,
Ik wilde even van me af schrijven, zo zenuwachtig ben ik....
Vandaag weet ik precies 3 dagen dat ik zwanger ben van ons tweede kindje.
In augustus dit jaar was ik ook zwanger, maar het vruchtje bleek met 10 weken overleden en moest met 13 weken worden opgewekt.
Dit was voor ons ontzettend verdrietig, maar we zijn ik de tweede ronde erna weer zwanger geworden.
Maar wat ben ik ontzettend zenuwachtig!!!!
Ik twijfel of ik om een vroege afspraak bij de vk moet vragen, of just heel laat.
Het is echt vreselijk om eerst een hartje te horen kloppen en daarna stilte. Ik weet niet of ik dat nog een keer aan kan.
Maar aan de andere kant ben ik zo vreselijk zenuwachtig dat ik me af vraag of dat wel gezond is....
Ik probeer afleiding te zoeken maar het lukt me meestal niet om echt rustig te worden.
Ik hoop zo dat het deze keer wel goed gaat....
Pfft

678 x gelezen, 2

reacties (0)


 • wishforanewbaby

  Allereerst gefeliciteerd!❤️

  Probeer te kiezen wat voor jou goed voelt, er is geen beste keuze...

  Ik begrijp zo goed jouw onzekerheid en angst, zelf drie miskramen achter elkaar gehad.

  Nu ook zwanger, 5+6.

  Maar probeer te vertrouwen op je lichaam en heb hoop en geloof!🍀

 • PeetjeM

  Beide beslissingen zullen niks veranderen aan je zwangerschap. Dus het maakt niet uit wat je kiest. Probeer iniedergeval voorzichtig te genieten en wees trots op je lichaam.

 • Lama94

  Gefeliciteerd!

  Moeilijk die angst. Afleiding zoeken hielp bij mij ook niet echt. Praten met mijn man en met een goede vriendin die ook een miskraam heeft gehad hielp mij wel. Dan kon ik mijn angst uitspreken in plaats van opproppen.

  Een vroege echo, een termijnecho. Wat je ook kiest, het is allebei goed. Ik sluit me erbij aan dat je je gevoel moet volgen.

  De eerste miskraam had ik al met 5 weken. De tweede miskraam met 8 weken. Ik vind het zelf fijn dat ik in ieder geval nog een echo foto heb, al is er nog maar weinig op te zien op dat termijn.

  De verloskundige zei toen ze het hartje zag kloppen dat de kans klein was dat het nog mis zou gaan, helaas ging het wel mis. Mijn derde zwangerschap konden ze me niet meer geruststellen. Mijn zoon van 10 weken ligt nu lekker tegen me aan te slapen. Ik blijf het een wonder vinden dat hij gezond geboren is.

  Ik hoop dat deze zwangerschap goed mag verlopen voor je.

 • JustAMom

  Gefeliciteerd!! Hierin moet je echt je eigen gevoel volgen. Ik heb nooit lang kunnen wachten op een echo (eerste twee zwangerschappen werden ook mk) dus de eerste met 6 weken gehad, was allemaal prima, kloppend hartje e.d. Bij de tweede de eerste echo met 7.0. Ook mooi kloppend hartje en alles in verhouding, maar werd best flink teruggezet (naar 5.5) en het hartje klopte nog maar nét. Dat gaf wel weer wat spanning, maar de echoscopiste zei wel dat het er gewoon perfect uit zag

 • Vlindermoeder

  Allereerst gefeliciteerd. Ik zou geen vroege echo plannen. Dan is de kans groot dat je nog te vroeg bent voor een kloppend hartje. Het blijft spannend tot je de termijn van de vorige keer voorbij bent. En zelfs daarna blijft het misschien nog spannend