Besluit nemen voor mezelf

Sinds de eerste lockdown ben ik 24/7 thuis bij mn kindje, bovendien ben ik zelfstandig fotografe.
Al een tijdje ben ik uitgekeken op de job, haal er weinig plezier meer uit en altijd thuis zitten begint me ook tegen te steken.
Logischerwijze tijd voor een nieuwe job dus

Het plan was echter altijd het op deze manier te doen tot onze 2e 2.5 jaar zou zijn (nu net 4 weken zwanger). Maar dat gaat mij echt niet lukken

Mijn man zegt het op zn minst te doen tot de 2e 1 jaar is, maar zelfs dat vind ik nog veel te lang.

Zijn reden? Ideaal voor de kindjes altijd thuis en zeker financieel slimmer ivm kdv.

Voor mezelf wil ik dit nog volhouden tot ik beval (nog 8 maanden dus) en daarna even 6 maanden genieten van de 2e in alle rust, zonder werkstress erbij. Daarna weer een job gaan zoeken

Onze 1e was een huilbaby, en vanaf 10 dagen na de bevalling was ik alweer aan het werk, ik wil dat niet nog een keer.

Nu nog mijn man overtuigen 😅

1788 x gelezen, 4

reacties (31)


 • Nicolette87

  Als jij wilt gaan werken, moet je dat lekker doen. Wie is je man om je daarin tegen te houden? Je hebt groot gelijk, goed voor je eigen ontwikkeling en leven.

 • Jeppie

  Ik neem aan dat jouw man niet alleen het beste wil voor jullie kindjes maar ook voor jou. En dat is dus dat jij 6 maanden na de bevalling buitenshuis aan het werk gaat voor maximaal 3 dagen.

  Het duurt nog 14 maanden voor het zover is. Meer dan genoeg tijd voor je man om aan het idee te wennen. En ook genoeg tijd voor jullie beiden om uit te werken hoe je dat praktisch doet, een fulltime werkende vader en een parttime werkende moeder.

  Overigens vind ik het argument dat kdv geld kost echt een non-argument. Er is kinderopvangtoeslag maar bovenal brengt werk jou levensgeluk - dat is niet in geld te vangen! En niet te vergeten pensioen (prettig voor later) en het gemak van de verzekeringen die een werknemer heeft ( ziekte en ontslag).

 • Bosco

  Ik zou lekker kijken wat je leuk lijkt, hoeveel uren daar bij horen en welke verwachtingen je partner kan invullen. Ik zou thuis blijven voor de kinderen. Na 9 maanden stond ik te springen voor een baan. Hij neemt een papadag. Uiteindelijk nog een dag en een avond er bij gaan werken. Hij was dus 2 dagen alleen met de baby en een avond(maar dan slapen ze toch). We hadden 1 dag samen. Hij vond het heerlijk om alleen te zijn met de kids en dat heeft hun band echt goed gedaan. Hij vind het nog fijn als ik niet altijd thuis ben. Nu volg ik een studie en straks ga ik zeker weer 2 dagen werken :)

 • 10048Female

  Je kan ook de boel omgooien en zeggen dat jij volledig gaat werken en dat hij voorlopig thuis blijft om voor de kinderen te zorgen om de kosten te drukken. Ook al zou het alleen maar zijn om zijn reactie te zien. En je punt te maken. Succes!

 • Lindaaaaaaaa

  Had ik idd ook gedaan

 • Niempje92

  Financieel gezien is dat niet haalbaar, zijn loon is 3x het mijne maar snap je punt 😅

 • 10048Female

  Heb je geen familie in de buurt die een dag zou op willen passen? Of dat je een baan zoekt waarbij je in de avond als je man thuis is een paar uur zou kunnen werken?

 • trotsemoeder123

  Oh en ik weet niet of je getrouwd bent in gemeenschap van goederen en wanneer maar zorg dat je het financieel dicht ook als jij 3 dagen werkt en hij 5. Je bouwt namelijk minder pensioen op etc etc. Als je ooit gaat scheiden ben jij anders het haasje ..

 • Lady-Whistledown

  Hoezo moet jij je man overtuigen? Hij is jouw man, niet jouw baas. Als jij weer wilt werken, ga je weer werken. Trouwens, altijd gewerkt en de kosten kdv waren stukken lager dan mijn maandsalaris. Werken kan dus wel degelijk lonen.

 • Scheirischa

  Persoonlijk zou ik tekenen voor dit, thuis met je kindjes. Ik ben net weer aan de slag gegaan na 10 maanden en ik mis ze zo! Maar elk moet doen wat fijn voelt. Het is 2j van je leven natuurlijk..

  Wil je een job buitenshuis of is een andere thuiswerkjob ook goed? Wil je fulltime of parttime? Misschien 2j parttime? Scheelt in opvang en je hebt weer dat deeltje van jezelf terug die je nu lijkt te missen?

  Kan je man verlof nemen?

 • Niempje92

  Ik wil graag weer buitenshuis.

  Zeker niet fulltime. Max 3d per week.

  Mijn man neemt geen vrij, wil ook niet minder werken.

 • Dromer87

  Wel bijzonder dat je man dat dus niet ook maar 1 dag minder wilt werken, maar wel van jou verwacht dat je maar helemaal thuis gaat zitten totdat ze minimaal 2.5 zijn.

  Neem aan dat jullie allebei voor deze kindjes gekozen hebben, dan zul je er ook allebei dingen voor moeten laten/opgeven.

 • Lindaaaaaaaa

  Dan dus kdv kosten. Klaar

 • Beukenblaadje

  Als je man het belangrijk vindt, kan hij ook thuisblijven... Ik snap dat dat geen optie is, maar stel het toch maar voor. Alle argumenten die hij aanvoert waarom dat geen goede optie is, daarvan kan je zeggen: "Precies, en daarom trek ik het dus ook niet". Daarna kan je om de tafel om goede afspraken te maken - wie gaat hoeveel werken, hoe doe je het met opvang, etc. Er is per 1 augustus een nieuwe regeling die het voor moeders én vaders financieel voordeliger maakt om ouderschapsverlof op te nemen, daar kunnen jullie beiden naar kijken. Lijkt me ook een goede periode nu om een nieuwe baan te zoeken, hangt een beetje van de sector af, maar er is vraag zat! Kan wel aanraden om zsm te zoeken naar kinderopvang, want in ieder geval in de grote steden is dat een drama. Ken mensen die een jaar vruchteloos op verschillende wachtlijsten staan, of bij wie het contract is opgezegd. Dus beter te vroeg ingeschreven dan te laat!

 • Nog-even!

  Je hoeft hem niet te overtuigen. Je hoeft alleen maar te vertellen dat je het zo gaat doen

 • Guusjegeluk

  Hier sluit ik me volledig bij aan!

 • Vlindermoeder

  Precies! Zou een mooie boel worden als mijn man toestemming zou moeten geven

 • Lindaaaaaaaa

  Laat m lekker zelf thuis zitten op de kosten te onderdrukken. Ik ben elke dinsdag en vrijdag vrij en m'n man elke woensdag. Ik werk dan ook nog om het weekend en dat heeft hij ze dus ook. Maandag en donderdag kdv

 • Sandujour

 • Jvb

  Ik vind dit wel iets dat je samen besluit, het gaat naast haar ook om de kinderen en hoe zij die willen opvoeden, dus wel iets waar je samen iets over te zeggen hebt. Hij niks verbieden en zij niks aankondigen, maar gewoon samen naar een goede oplossing zoeken.

 • Sharon

  Je besluit het inderdaad samen, maar dit betekend wel dat hij niet per direct nee kan zeggen en zijn wil een beetje erin wil houden. Dat lees ik hier namelijk uit.

 • Mommyx3

  Eens!! Zou andersom ook zo zijn, ik ga niet bepalen dat hij bij zijn huidige baan moet blijven als hij daar niet blij mee is

 • RiNk78

  Ja precies. Hij neemt niet een dag vrij hoewel dat met de nieuwe regels super goed te doen is?! Dan mag hij kdv betalen.

 • Lindaaaaaaaa

  Kies voor jezelf. Gaat je man maar minder werken 😀

 • Jvb

  Het is financieel altijd slimmer om te werken. Je verdient namelijk altijd meer dan je aan het kdv betaalt en je bouwt ook nog pensioen op. Dus als dat zijn argument is, kan het zo van tafel. Maar dit soort keuzes maak je niet alleen op basis van geld.

  Als jullie beiden vinden dat het belangrijk is dat je kind de eerste zoveel jaar geen opvang heeft, dan zorg je daar ook samen voor. Ga beiden parttime werken, of hij fulltime thuis, waarom moet jij dit al die jaren opvangen? Ouderschapsverlof is ook een serieuze optie voor hem.

  Daarnaast moet je niet alleen naar de kinderen kijken maar ook naar de ouders. Waar worden jullie gelukkig van? Als voor jou dat betekent dat je weer gaat werken, dan zou je partner je moeten steunen en niet overtuigd moeten worden.

  Ik vind dat je als ouders/partners een team en samen zoekt naar de beste weg voor het hele gezin. Voor ons is dat beiden parttime werken (ik 3, hij 4) en 2 dagen opvang voor de kinderen. Zo hebben we beiden tijd met de kinderen, tijd voor elkaar en een baan. En hebben de kinderen maar 2 dagen opvang wat wij wel genoeg vinden, maar toch opvang, wat we eigenlijk ook wel belangrijk vinden omdat ze daar toch dingen meemaken en leren die ze bij ons thuis echt niet meekrijgen.

  Ik ben tussendoor vanwege verhuizingen ed ook een tijd thuis geweest. Vond het begin heerlijk en na een jaar keek ik echt uit naar weer gaan werken. Ik vond dat met thuis zijn mijn wereld heel snel heel klein werd en dat voelde voor mij niet fijn. Ik ondernam genoeg, maar werkelijk alles stond in teken van de kinderen. Ik voelde me alleen maar moeder. Ik heb genoten en toch werd ik er niet gelukkig van. Ik ben toen weer gaan werken en mijn man is een dag minder gaan werken.

 • Dame68

  Helemaal mee eens.

 • Sharon

  Ik zou in dit geval toch echt kiezen voor jezelf, dit om niet mentaal tegen een muur aan te lopen.

  Dit zou ik ook gewoon zeggen tegen je partner, je bent namelijk niet enkel moeder, ook hij kan uren inleveren waar nodig.

 • trotsemoeder123

  Bij respect voor elkaar in een relatie zou je hem niet moeten overtuigen maar kan je het over gevoelens hebben en accepteer je daarin het een en ander van elkaar. Als mijn vent zou zeggen dat hij wil dat ik langer thuis blijf omdat kdv geld kost mag hij minder gaan werken. Doe waar je gelukkig van wordt! Je bent niet alleen mama en partner van ..