Mag ik weer even klagen asjeblieft.

WAAROM WAAROM OVERKOMT DIT MIJ?!

je zou je wel afvragen wat is er nu weer aan de hand en waar gaat ze nu weer drama over maken... nou voor de mensen die het nog niet weten ik werk nu ongeveer 3 weken halve dagen. 50% ziektewet omdat ik gewoon in de middag naar de klote ben en nu heerlijk 1 uur thuis ben, lekker ga lunchen en mijn bed in kruip van 14.30 tot 16.30 uur. In de avond maak ik meestal nog een korte wandeling met de hond en zo ziet mijn dag er nu uit. Niet veel bijzonders.

MAAAAR VANDAAG... kwam daar dus verandering in..

Ik zei tegen mijn vrouwelijke collega(de vrouw van de baas) om half 1, tot morgen! Zegt ze: heeft s. Het er al met je over gehad dat we willen dat je vandaag morgen om 10 uur begint tor 17.00 uur. (En even tot de goede orde ik werk nu van 08.00 uur tot 12.30 met daarin 15 min pauze. ) dus ik keek haar aan en zei: dit is mij nog niet gevraagd maar ik ga er over nadenken. Nog geen seconde later komt s. Mijn baas binnen en zijn vrouw zegt: ik zeg net tegen n. Dat ze vanaf morgen om 10 uur moet beginnen. Oh ja zegt s. Vergeten te vragen maar zou je dat willen(hij vroeg het wel maar kwam er gewoon uit van dat doe je). Dus ik stond met mijn mond vol tanden en heb gezegd als jullie dat willen. Toen ben ik naar huis gegaan. Nu zit ik mij al de hele middag te bdaarbedenet dit niet eerlijk is. Want de uren kloppen nu niet. Even een korte uitleg: 08.00 tot 12.30 -15 min pauze is 4uur en een kwartier wat ik nu werk. Van 10.00 uur tot 17.00 uur is 7 uur -45 min is 6 uur en een kwartier. Kunnen ze niet rekenen?

Wat is nou de hele cloe van dit verhaal zul je denken... nou dat ik heb aangegeven kapot te zijn na een ochtend werk dus dat ik in de middag wil bij slapen en dat ik in de ochtend werken niet erg vind want ik vind het niet erg om 6 uur op te staan want uitslapen is niet mijn ding. Dus of ik nu om 10 uur ga werken terwijl ik toch 7 uur of eerder me nest uit ben maakt geen verschil want dan ben ik in de middag net zo moe.

Nu vraag ik me af mag ik dit weigeren? Ik ga het morgen eerst aan zien maar stel ik vind het niets...

En ohja ik ga sws niet tot 17.00 uur door! Heb met uwv en alles afgesproken halve dagen te gaan werken en dat is 50 procent en geen 70 procent. (Dat is juist net 3 dagen allemaal geregeld) maar stel dat ik dus van 10.00 uur tot 15.00 uur ga, ga ik dat eerst even ondervinden maar mocht ik dit niet fijn vinden, mag ik dit voorstel dan afslaan?

En ohja ook niet heel onbelangrijk wat zij zei: in de middag is het zo hectisch dat wij het niet trekken. Dus dan denk ik heb ik de ziektewet voor jullie of voor mezelf aangevraagd...?

1581 x gelezen, 2

reacties (0)


 • GroeneParaplu

  Je werk(gever) mag herstel niet in de weg staan, evenals dat hun ‘eisen’ jouw klachten niet mogen verergeren.

  Ik ben vrijdag bij de bedrijfsarts geweest en vroeg hoe het zit, ik zit in een ongeveer soortgelijke situatie.

 • Trotsemama<3

  Waarom loop je nog niet bij de bedrijfsarts?

  Ik ben volledig in de ziektewet gezet en liep bij uwv.. maar ook bij bedrijfsarts.

  Dit omdat het uwv ook uiteindelijk wilt dat je idd asngeoast werk nof tijden wilt en dat de arboarts je in deze dingen dus advies kan geven en ook je werkgever zeg maar.

  Dat scheelt jou een hoop stress wsnt dit is niet te doen.

  Vins het ook erg naar hoe ze dit met je doen en zou er sws op terug gaan komen en aangeven dat dat gewoon niet fijn is en jij beter presteert in de ochtend omdat je er dus zo vroeg uit bent en zodra je pas om 10 begint al half op bent.

  Sterkte

 • Nicx

  Heb toen aangegeven dat ik best naar de bedrijfsarts wil want ik moest van het UWV een verklaring hebben dus ben naar de huisarts gegaan en naar de verloskundige en zei toen ook waarschijnlijk moet ik naar de bedrijfsarts. Maar dat is er nooit van gekomen.

  Ja ik ga straks naar het werk en ga het ze vertellen, zie mijn reactie bij Chudo. Dat is mijn plan. De een zegt dat dat goed is en heb het net besproken met mijn vriend en die zegt weer dat ik ook niet te bot moet zijn maar aan de andere kant ze hebben al zoveel geflikt bij mij. Ben het zat en ik zei ook deze stress is zo niet goed. Vanaf 6 uur in de ochtend wakker en de kleine in mijn buik is flink aan het bewegen. Ik voel me verdrietig, boos en teleurgesteld en vooral niet begrepen. Alsof ik aan het falen ben.

  Ik houd jullie op de hoogte.

 • Trotsemama<3

  Heel goed hoe je het wilt gaan doen!

  Hoop dst het allemaal goed voor je uitpakt meis.

  Snap heel goed dat je je zo voelt.

  Take care

 • MamaJL

  Als het niet via de arboarts / ziektewet geregeld is dan kun je dat eigenlijk niet weigeren. Wat je dan wel kunt doen is: naar je werk gaan. Netjes 4-5 uur werken en je vervolgens ziek melden. Is dit eenmalig, of willen ze dit blijvend? Zou voor mij ook wel een verschil maken denk ik.

 • Nicx

  Ik krijg 50 procent van het UWV dus ziektewet is geregeld. Maar geen bedrijfsarts. Maar daar ga ik vandaag heen bellen als ik het nummer van ze ontvang.

  Als ze hiermee niet akkoord gaan dan zin ze erg respectloos. Zie mijn reactie op Chudo wat ik ga doen straks.

 • Mamavnmj

  Ik denk dat zolang ze bij jou de ruimte voelen dat ze je over kunnen halen je tijden aan te passen dat ze dit keer op keer zullen proberen. En als jij daar mee instemt (en de volgende dag toch ineens weer niet) dan wordt het er niet duidelijker op. Misschien vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen als je met zo een vraag overvallen wordt, bedenk iig gewoon alvast een antwoord voor de volgende keer; ‘nee ik werk van 8:00-12:30 zoals afgesproken’.

 • Nicx

  Ja dat dus.. Ik werd overvallen en ik weet van mezelf dat ik erg invloedbaar ben. Ik wil het voor iedereen goed doen en schijnbaar maak ik dan deze keuzes als het moeilijk word. Ik kan moeilijk mijn grens aangeven en wil daar altijd eerst goed over nagedacht hebben en voor mezelf alles weten. Ik stond gewoon met een bek vol tanden.

 • MamaJL

  Maar nu moet je geen keuze meer maken alleen voor jezelf, maar ook een keuze voor dat kleintje die het zelf nog niet kan.

 • B756

  Regel dit soort dingen officieel, zwart op wit, via de procedure zoals die bij je werkgever hoort. Waarschijnlijk via de arbo arts. Als je dat gedaan hebt, en dit verzoek strookt niet met de afspraken, dan kun je het weigeren. En bij de arbo aangeven dat je werkgever de afspraken niet naleeft.

  Los van het feit dat ik je baas ook heel stom vind hoor, maar wat je nu doet is niet handig. Je baas vraagt iets, jij zegt toe maar gaat vervolgens morgen zeggen dat je het toch niet doet (tot 17:00 blijven). Dat kan niet, want nu heb je al toegezegd voor morgen en als je pas morgen aangeeft dat je het toch niet doet, dan kan je baas niets anders meer regelen. Ik snap dat het lastig kan zijn om voor jezelf op te komen, maar op deze manier creëer je alleen maar ingewikkeldere situaties.

 • Nicx

  Ja ik stond op dat moment met mijn jas aan en alles om naar huis te gaan, het kwam rou op mijn dak. Ze vroeg het wel maar het was meer een mededeling. Ik was gewoon in chock en omdat ik geen flapuit ben naar mijn baas toe wil ik er juist eerst over nadenken voordat ik allemaal dingen ga zeggen. Ja ik heb misschien toegezegd maar niet op zo'n stellige manier. Ik zei eerst nog tegen haar dat ik hierover zou nadenken en daarna gooit zij hier een schepje boven op om mij voor het blok te zetten. Wie ben ik dan om hier tegen in te gaan. Ik wilde eerst gewoon alles even op een rijtje hebben en nadenken. En dat heb ik de hele middag gedaan.

  Ze hebben dit al eens eerder gevraagd en heb toen aangegeven dat ik dat niet wil. Dus in principe weten ze het.

  Ik weet ook wel dat ik duidelijk moet zijn maar ik heb voor nu het idee dat ik dat dus elke dag moet zeggen. Het is echt niet zo dat ik nooit de grens heb aangegeven want dat is wel zo. En voor nu kwam het gewoon uit het niets en stond ik even stil en vast.

 • B756

  Snap dat je het moment lastig vond hoor! Zulke dingen gebeuren vaak voor je er erg in hebt. Maar je werkgever is er alleen eentje die gebruik van je maakt, een gehaaide, en dan moet je zelf ook gehaaid zijn. Want wat er nu gebeurt, is dat je werkgever kan zeggen: ze komt de afspraken niet na, want ze zegt toe en zo laat pas af dat ik niets anders meer kan regelen. Dat jouw argument dan is dat je niet het gevoel had dat je nee kon zeggen of te snel hebt toegezegd, weegt daar dan niet echt tegenop. Pas op dat ze op deze manier geen dossieropbouw tegen je gaan doen. Wees er op voorbereid dat ze proberen van die rottige dingen uit te halen en geef geen cm toe. Gewoon netjes en beleefd blijven, maar geen cm toegeven. En dat kan als je alle afspraken daadwerkelijk vastlegt, dus als dat nog niet is gebeurd, zsm doen. En dan na je verlof snel op zoek naar een fijnere werkgever!

 • Love2019

  Er duidelijk over zijn dat het niet gaat!

  Gesprek met arbo-arts erbij en zo nodig de vakbond inschakelen!

  Zorg goed voor jezelf en je kindje!

  En bedenk, jij ben de enigste die voor je kindje kan zorgen op dit moment! Je kun het niet even aan een oppas geven oid. Dus alles voor de kleine!

 • Nicx

  Dankje meid. Doet me goed.

 • Mamavan.Liv

  Uhm het zou kunnen vallen onder werk weigering.. Al eerder aangegeven en meerdere met mij, plan een afspraak in met je bedrijfsarts. Het is een terug komend probleem, dus ipv je druk maken zorg dat je zelf stappen onderneemt. Dus nogmaals geef aan aan je baas dat je zelf een gesprek wilt met je bedrijfsarts probleem opgelost. Wat hij of zij bepaald is bindend, daarnaast vind ik je werkgever/bedrijf echt onprofessioneel dat ter zijde. Als mijn werkgever dit op deze manier zou doen ondanks er afspraken zijn en er een issue van wordt gemaakt, volledig de ziektewet in gaan. Dus denk wel dat je weet wat je nu te doen staat

 • Nicx

  Ja ik heb vorige week nog een lijst ingevuld via het UWV. Met duidelijk mijn punten etc. Daarin. Ik zou gebeld worden of door middel van een brief op de hoogte gesteld worden. Je raad het al het is via een brief gegaan.

  Ik had verwacht dat het nu allemaal wel geregeld zou zijn. Daarom dat ik de bedrijfsarts achterwegen liet en ook omdat ik al naar de huisarts was gegaan, de verloskundige en fysio.

  Ja ik vind het respectloos en gewoon jammer dat ze niet even zeggen dat we eerst gaan overleggen ofiets. Waarom gelijk zo recht door zee...

  Ik zie het morgen. Dankjewel voor je tip! Echt bedankt

 • Mamavan.Liv

  Ik zou niet afwachten, gewoon je baas vragen om de gegevens van de arbo arts. Ergens snap ik wel dat het allemaal zo onduidelijk blijft, je geeft ook niet echt aan wat je denkt en voelt.

  Je had vandaag kunnen zeggen, nee ben het hier niet mee eens punt. Zouden ze een reden vragen zou je kunnen zeggen, dat je het niet vind kunnen dat zonder overleg gaat en je je totaal niet serieus genomen voelt. Je draait er na mijn mening om heen en dus kan je ergens hen ook niet kwalijk nemen.

  Daarnaast is de drukte niet jouw probleem.

  Zou niet afwachten maar direct stappen onder nemen mbt je bedrijfsarts die kan dit direct oplossen, want lukt op deze manier niet.

 • Nicx

  Ik was niet duidelijk naar hun toe omdat ik wilde gaan en dit niet zag aankomen. Ik stond daar met verschillende collega's en dan word ik gewoon onzeker om te schakelen en antwoord te geven. Ik gaf aan haar aan om hier over na te denken alleen walst zij over mij heen om het ook gelijk tegen haar man te zeggen en dat die het er nog even in wrijft. Ik blijf mezelf aan het verdediging en zeggen hoe en wat. Ze weten donders goed wat er met me aan de hand is. Dat hoef ik dan toch niet elke dag te vermelden?

 • Mamavan.Liv

  Ergens is er qau communicatie geen duidelijkheid. Of dit nu van uit jouw kant komt of dat zij het niet begrijpen maakt niet uit.

  Ik zou morgen op werk direct je baas apart nemen. Direct duidelijk zeggen dat je niet gecharmeerd bent wat er vandaag gebeurde. Dat je je niet serieus genomen voelt en dat er duidelijke afspraken waren. Meer hoef je niet te zeggen dit is duidelijker en direct snap dat het lastig is maar in jullie communicatie na elkaar gaat een hoop mis.

  En geef direct aan door dit alles je een afspraak wil maken met de arbo arts, waarom omdat zei je niet serieus nemen en zij de gemaakte afspraken niet nakomen en of wijzigen zonder akkoord. Als je dit zo kan brengen zou je je zelf niet meer hoeven verdedigen waarschijnlijk wordt er nu vanuit te veel om heen gedraaid en hun maken er misbruik van. Komen ze er weer op terug verwijs je naar jullie gesprek punt en loopt weg. Maar zorg dat als ze je voor het blok zetten je ze direct apart neemt ipv zeggen denk er over na, je wekt het idee er over na te denken. Terwijl je eigenlijk het niet wilt dus denk dat er vanuit jou een hoop voorkomen kan worden (no offense)

  Denk als je dus meer voor je zelf op komt en duidelijkheid schept wat jij wil zonder uwv, zijn vrouw etc.

  Het gaat om je gezondheid

 • Nicx

  Heel erg bedankt voor je duidelijke uitleg want hier heb ik wat aan.

  Ik ga gelijk morgen om 10 uur naar hem toe en ga het hem zeggen. Ja de communicatie is zeer onder de maat bij ons. Niet alleen in dit maar ook in als je vraagt om hulp met werkzaamheden of iets.

  Evht super bedankt. Dit geeft me meer hoop en vertrouwen. Ik ben hierin gewoon erg onzeker en wil iedereen met de neus de zelfde kant op willen. Dus hun zijn met zijn 2e en die denken links en ik in mijn eentje dus dan ga ik ook maar links denken.. snapje.

  Wilde vanmiddag ook bellen maar bellen vind ik zo onpersoonlijk. Dus wilde wel meteen actie ondernemen maar morgen.. dan gaan we er weet tegen aan.

 • Mamavan.Liv

  Bellen is idd niet slim, snap dat het lastig is alleen je bent nu zwanger van een onschuldig hummeltje. We willen te graag dat er begrip is voor de situatie, maar dat is er niet altijd helaas. Als je je daar bij neer legt maakt het het miss al makkelijker. Zorg alleen dat je zelf er niet om heen draait, als ze je iets vragen zeg niet misschien of denk er over na, als je het antwoord al weet. Gewoon ja of nee vaak bedenk je je vtv hoe een gesprek zou verlopen. Begin met het negatief en sluit positief af. Val direct met de deur in huis en probeer niet te denken wat ze zouden vinden, niet belangrijk.