Wat helpt tegen een klimmende dreumes?

Het is gewoon niet te geloven en ik weet niet wat ik mee maak! Onze Joël, nu 14 maanden klimt echt óveral op. Op het tv meubel, op de tafel, op de bank...niets is meer veilig! En hij heeft ook al uitgevonden dat speelgoed ook als handig opstapje gebruikt kan worden. UIteraard luistert hij voor geen meter, wat verwacht je ook van een kind van 14 maanden, maar het is gewoon bijna niet te doen. Hij is ook enorm driftig, mag hij iets niet? Dan gooit ie zich gewoon zo achterover en is het nog een hele kunst om hem dan optijd op te vangen..


Van mij zou hij best op de bank mogen klimmen, ware het niet dat naast de bank een terrarium staat waar hij niet aan mag komen en zeker niet bovenop mag klimmen. Ten eerste omdat de bewoner van dat terrarium daar nou niet bepaald vrolijk van wordt, en ten tweede, minstens zo belangrijk als het eerste, omdat de boven kant van gaas is en dat gewicht niet houdt.  Maar ja, we kunnen onmogelijk hele dagen zelf op de bank gaan zitten en zorgen dat ie er niet op klimt om vervolgens boven op het terrarium te klimmen. En iedere keer als we hem eraf halen is het een gegil en gehuil want meneer zal en moet toch echt op de bank! Hoe pak je dat in hemels naam aan? 


Van Levi kennen we dit echt niet. Die heeft nog nooit ergens boven op geklommen en driftig en gillen al evenmin. Luisterde ook heel goed. Nou, Joël weet soms al heel goed dat hij iets doet wat niet mag maar begint dan te lachen en kijkt je dan zo ondeugend aan en doet het dan mooi toch, en grijp je dan in, wordt het gillen. 


Ik snap ook dat klimmen bij ontdekken hoort, maar ja bij sommige dingen kunnen nu eenmaal echt niet, hoe doen andere ouders dat met een kindje dat ook zo op ontdekkingspad is? 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

1039 x gelezen, 6

reacties (36)


 • Jjma

  Ik moet er om lachen omdat ik het zo herken in mijn eigen klimbaby van 14 maanden. Die vN mij blijft gelukkig nog wel in debox maar daarbuiten is alles onveilig. Suc6 ermee.

 • Labello

  Kan je hem niet zo’n verantwoord klimrekje kopen waar hij zich op kan uitleven? Ben de naam even kwijt maar het is van hout en het is van een bekende vrouwelijke onderzoeker oid geloof ik (sorry goed verhaal😂)

 • My-two-Pride-and-Joys

  Nou idd, heel goed verhaal 😂 Ik denk dat ik weet waar je het over hebt, de Pikler driehoek? Als het dat niet is, dan weet ik ook niet haha 😅 Had er nog nooit van gehoord maar iemand hieronder had het daar over, vandaar deze heldere ingeving anders had ik geen idee waar je het over hebt😛

 • Labello

  Ja dat is hem idd!😅

 • Liselott

  Hier ook een klimmer..

  Hebben zelfs een foto dat hij op een ladder geklommen is, stonden we wel bij hoor, even kijken hoe ver ie zou komen. Nou gewoon bovenaan.. 1,5 meter hoog! Trots!

  Wat wij gedaan hebben is ladder weg (duh) en verder vooral leren hoe hij er veilig vanaf moet komen..

  Ien hij draait zich nu altijd keurig om van bedden, banken, stoelen etc..

  Territorium weet ik zo gwen oplossing voor

 • Duivelse-badeend

  En daarom had ik de box gewoon nog staan met 14 maanden..... tot en met ruim 2 zelfs bij alle 4 de kids.....

  4 klimmers dat ding was m’n redding, anders had ik nooit normaal kunnen plassen of koken..

 • My-two-Pride-and-Joys

  De box staat hier ook nog gewoon hoor. Maar meneer kan eruit klimmen dus veel helpt het niet zeg maar

 • Duivelse-badeend

  Is je kindje al zo lang?? Ik had m’n box vrij staan zonder speelgoed erin waar op geklommen kon worden 🙂 handig stond de box niet zo los van alle meubels maar het hielp wel tegen het klimmen. (En ik had ukkies dat geef ik toe). Sorry voor mijn oordeel. ik kom hier zo vaak topics tegen dat de box met 9 maanden of zo weg wordt gedaan waarbij ik vaak denk dan ga je hem pas gebruiken? Dat ik idd te snel geoordeeld heb. Excuses 🙂

 • Caroline27

  Hier gaat dochter van 2 jaar nog in🤣 vooral in ochtend als ze om 6 uur wakker is

 • My-two-Pride-and-Joys

  Geeft niet hoor. Vind idd dat sommigen ook vrij vlot de box weg doen en juist nu is het handig als ze er niet uit klimmen haha. Hij is niet lang maar is gewoon echt sterk in de armen dus hij trekt zichzelf gewoon over de rand..ja vraag me niet hoe

 • Duivelse-badeend

  Hou je hart maar vast dan.... ik heb d’r eentje gehad die zichzelf met slaapzak en af uit het ledikant werkte, de deur met omhoogstaande klink opende, over 2 traphekjes klom (lees alles met slaapzak) en midden in de nacht op zolder (waar we sliepen) de droger aanzette 🙄 zelfs met 37 weken zwangerschap zit je dan rechtop in je bed..... ik voel je wat dat betreft.... enige wat ik kan zeggen is ooit gaat het voorbij 😉

 • Barbamammie79

  Herkenbaar.... hier ook wel wat klimmers gehad... niet allemaal trouwens.

  Volhouden... de tijd is je vriend. Gewoon nee zeggen... hem er weer af halen.

  Hier hielp het wel dat hij bepaalde dingen wel mocht... ik weet dat sommigen dit hier echt niet goed vinden... maar op de salon tafel mocht hij klimmen .. en ook op de rugleuning van de bank... die is altijd leeg en is stevig... daar klom hij dan soms op en weer af.

  En ja... hij is nu 3 en dat is weer makkelijk afgeleerd haha

  Dus tja.. lang verhaal kort: 14 mnd kan een hele bewerkelijke leeftijd zijn... ze kunnen veel.. snappen niet alles.. en dat is lastig. Maar het is een fase. Gewoon doorgaan met corrigeren...en vervolgens afleiden met iets anders.

  Succes

 • Mama-Manda

  “ Nou, Joël weet soms al heel goed dat hij iets doet wat niet mag maar begint dan te lachen en kijkt je dan zo ondeugend aan en doet het dan mooi toch, en grijp je dan in, wordt het gillen.”

  OMG zo herkenbaar 🤪

  Mijn kleine word volgende werk 1 en is precies zo! 🤣

 • My-two-Pride-and-Joys

  Hahaha, ja echt he. 😂 Hier wacht hij dan ook echt totdat hij gezien heeft dat wij hem zien zeg maar... en dan dat gezichtje! Vaak is het grappig maar soms dus ook niet 😅

 • Dazielle13

  Blijven herhalen en eraf blijven halen en tot de tijd dat hij het door heeft de boel zo veilig mogelijk maken door bijv. Dingen waar hij echt niet op mag komen, onbereikbaar te maken.

  Wij hadden toen die twee van ons kleiner waren een aquarium recht achter de bank waar ze niet op mochten(dan zouden ze er dnek ik ook door heen zakken). Hebben het aquarium toen verhuisd naar de muur op de andere kant en bank gewoon weer tegen de muur zodat hij er niet via de bank op kon komen. Zodra we merkten dat ze weer wat beter luisterden als we zeiden dat ze ergens niet op mochten klimmen, zette we het terug en bleven we herhalen dat ze er niet aan mochten komen. Aangezien ze weer wat beter luisterden ging dat beter. Toen ze ouder waren(ouder dan 2) gingen ze gewoon op de trap als ze niet luisterden. Toen wisten ze het prima. Maar zo jong deden we dat niet en was het dus aanpassen tot het luisteren wat beter ging.

 • My-two-Pride-and-Joys

  Ja punt is dat we het terrarium nergens anders kwijt kunnen. Wij zitten echt vast aan een vaste kamerindeling. Vandaag ging het al beter. We zullen zien hoe het gaat en hopelijk gaat het snel beter haha.

 • dennenboom

  Ik zou toch liever ervoor kiezen om het veilig te maken dan om dat de hele te moeten agenten. Hier nog zo'n aapje trouwens, heb je al eens naar een Pikler driehoek gekeken? Hier kon ze vanaf 7 maanden al lekker daar een deel klimwoede op uiten.

 • My-two-Pride-and-Joys

  Nog nooit van gehoord? Maar ga meteen kijken!

 • Mommyx3

  Op de leeftijd moet je duizend keer herhalen en herhalen. Steeds weer mag niet of nee zeggen en hem weghalen

 • MamaItalia

  Herkenbaar onze dochter (bijna 19 maanden) is ook zo. Hoe meer aandacht ik eraan schonk hoe erger ze het deed. Nu luistert ze beter en is de ontdekkingsfase anders geworden. Ze is nog steeds ondeugend maar doet minder vaak gevaarlijke dingen. Ik zat gewoon constante achter haar aan en corrigeren. Het wordt beter voor. Vermoeiend is het zeker (ze heeft me al tientallen keren bijna een hartaanval bezorgd )

 • Nog-even!

  Duct tape

  Grenzen aangeven, veel naar buiten en geregeld in de box laten spelen...

 • -F-U-

  Lastig he! En zo vermoeiend!

  Wij lieten haar gewoon gaan (alles onder toezicht dan he, voordat ik straks de mama mafia achter me aan heb).

  Vanaf 8 maand de trap op, 14 maand vensterbank in.

  Cb en ha gaven aan dat je er niks aan kunt doen. Te jong voor het begrijpen e.d.

  Wij hebben haar dus heel bewust leren terug klimmen en veilig neerkomen enzo. Dit door zelf te laten doen.

  Verder alles uber babyproducten gemaakt. Dus veel weggehaald, kasten leeggeroofd, overal slotjes op enzovoorts.

  We kochten al snel een trampoline en klimspeelgoed zodat ze daar op kon focussen. Oh en met 14 mnd sliep ze al in een groot bed omdat ze uit haar ledikant klom. Doodeng vond ik dat! Dus snel verveiligd zegmaar. Traphekjes ook weggedaan aant ook daar klom ze over. Ze had dus ook vrijwel altijd toezicht daarom. Gelukkig hebben we tussen de hal met de trap en de woonkamer ook een deur, dat scheelde heel veel!

  Doodmoe werd ik er van, maar ze kan nu veilig klimmen, gymen, fietsen als de beste met 30mnd.

  En ze is met alles echt super voorzichtig inmiddels!

 • My-two-Pride-and-Joys

  Ja wij hebben ook maar besloten om hem zijn gang te laten gaan onder toezicht. Wil hem ook niet alles verbieden. Op de tafel klimmen mag ie doen. Hij kan ook al heel goed zelf weer van de bank komen, het is ook een echte snelle met z'n ontwikkeling.

 • Lindaaaaaaaa

  Hier ook een terror van 14 maand. Gooit met van alles door de kamer, de deuken komen al langzaam in de vloer haha . Rustig zitten is er ook niet bij. Is van smorgens vroeg tot savonds in de weer !

 • boterbloemen

  Tot in den treure corrigeren. En sommige dingen hebben we echt wel weggezet, hoger of verder weg of zelfs in een andere kamer. Zeker bij een volgend kindje is het gewoon niet te doen om ze de hele dag in de gaten te houden. En vaker de box gebruikt als ik even naar boven moest of een pakketje aannemen ofzo

  In jullie geval zou ik het terrarium dus zeker verplaatsen.

 • My-two-Pride-and-Joys

  Dat terrarium kan niet ergens anders staan. Dat is het em nou ook juist. Die had ik anders allang ergens anders gezet.

 • boterbloemen

  En hoge plank verticaal tussen de bank en het terrarium schuiven zodat er op/in klimmen onmogelijk wordt?

 • Mommyx3

  Op de leeftijd moet je duizend keer herhalen en herhalen. Steeds weer mag niet of nee zeggen en hem weghalen

 • Druif89

  Ik denk consequent blijven herhalen en zoveel mogelijk wegzetten...

 • Ylva

  Vastbinden..

  Een kind van die leeftijd kan wel ‘weten’ dat iets niet mag, maar heeft geen controle over impulsen. Dat duurt nog een paar jaar. Ik ben bang dat je dus niets kan dan het terrarium verplaatsen/ erop klimmen onmogelijk maken en blijven herhalen.

 • My-two-Pride-and-Joys

  Nee dat snap ik, maar het terrarium verplaatsen kan niet, anders hadden we dat echt al wel gedaan...

 • 2019mama

  Hier ook een enorme klauteraar. Heel eerlijk, om mezelf energie te besparen heb ik alle waardevolle spullen hoog gezet. Ze moet het ook leren natuurlijk, maar ik heb niet 24/7 ogen op haar. Dit scheelde me enorm veel energie. Nu is ze bijna 2 en houdt nog steeds van klimmen, maar luistert wat beter naar me. Dus de spulletjes staan weer op hun plek en daar blijft ze doorgaans vanaf. Maar tussen 1 en 2 jaar heb ik het mezelf makkelijk gemaakt 😅

 • My-two-Pride-and-Joys

  Hahaha ja hier ook hoor, alles uit de kastjes en lades van de tv meubel, lades en kastjes waar hij niet in mag en de we niet leeg kunnen ruimen, daar zit een slot op. Maar ja er blijven altijd dingen die we niet weg kunnen zetten helaas. Maar ja, het is een fase he zullen we maar zeggen.

 • Caroline27

  Nou hier peuter van 2 jaar ik wil niet dat ze op bank gaat springen en niet op tafel gaat zitten maar als wat van zeg blijf ze op bank springen nou na zo veel waarschuwen zet haar echt mooi in box dan ga na poosje wel weer goed.

  Maar wat je zou kunnen doen als hij niet luistert even in box zetten? Of ze die link al begrijpen geen idee😂 ik vergeet dat altijd zo snel rond die tijd mij dochter ook echt van klimmen en klauteren ze is zo keer van bank afgevallen over leuning je kan ze niet altijd in gaten houden denk dat bij leeftijd hoor lekker alles ontdekken wat niet mag is natuurlijk harstikke leuk🤣

 • My-two-Pride-and-Joys

  Ja maar jouw dochter is al een stuk ouder. Zet ik hem in de box en haal ik em er weer uit loopt ie regelrecht naar de bank dus dat helpt nog niet echt vrees ik 😅

 • Caroline27

  Ja dat is zeker waar maar heb voor je zelf even rust als nee zeg dat begrijp hij denk ik wel is gewoon heel lastig op die leeftijd is ook een fase waar je doorheen moet denk ik😂