Moe, is dit normaal?

Hoi meiden,

Ondertussen ben ik 15 weken zwanger.
Het overgeven is gelukkig gestopt. De misselijkheid is eigenlijk de gehele dag wel aanwezig, maar met 3 maal daags emesafene wel te doen.
Vorige week proberen te stoppen met emesafene met als gevolg dat ik direct weer moest overgeven. Zoals je dus begrijpt ben ik daar dus maar snel weer mee begonnen.
Sinds een weekje/anderhalf probeer ik ook steeds weer iets meer te doen (boodschappen, even de stad in, 2 uurtjes op visite) etc.
Nu waren we vandaag op visite en daar vroegen ze natuurlijk hoe het met me ging. Verhaal een beetje uitgelegd en aangegeven dat ik vaak nog wel erg moe ben (ik kan makkelijk tot 11 uur 's ochtends slapen, van 16:00 tot 18:00 uur weer om vervolgens rond 23:00 uur weer te gaan slapen).
Zij gaven aan dat ik echt ritme moet gaan opbouwen en de wekker om 08:30 moet gaan zetten, omdat m'n lichaam anders nooit energie gaat krijgen en ik lichamelijk hierdoor ook steeds meer ongemakken ga krijgen (ik heb nu al behoorlijk last van mn staartbotje en de plekken daaromheen met lopen).

Ik ben zelf echt bang dat ik dit niet trek, 08:30 uur opstaan om vervolgens pas om 22:00 uur 's avonds te gaan slapen. Ik ben ook erg bang dat de misselijkheid daardoor weer erger wordt.
Zij denken dat ik de misselijkheid ook in stand houd door niet 6 keer per dag wat te eten, maar pas wanneer mijn lichaam hier om vraagt en dat ik dan niet goed zit met de suikerspiegel, waardoor ik ook weer extra moe kan worden.

Wat is jullie ervaring hierin qua eten en slaapritme? Nog tips en/of adviezen?

Ik hoor het graag.

1178 x gelezen, 1

reacties (8)


  • Laurine

    Weet je dat de bijwerking van Emesafene is dat je er suf en slaperig van wordt?

  • Hopefull1

    Ik zou gewoon toegeven aan de vermoeidheid.. Je lichaam is hard aan het werk ! Met de klachten omtrent je staartbotje, zou ik even langs een bekkentherapeut gaan. Ik had hier ook last van, in begin dacht ik dat nog rustiger aan moest doen, of andere houding moet aannemen. Bleek mijn staartbotje niet goed te staan, en dat ik een te strakke bekkenbodem had. Mijn staartbotje hebben ze aantal keren gestabiliseerd( geen pretje overigens🙈) maar het was goed dat ik tijdens de zwangerschap was gegaan.. Verder heb ik mijn bekkenbodem leren ontspannen. Zodra ik ben bevallen moet ik nog eens langs gaan.. Om te kijken of hij goed staat of wederom weer gestabiliseerd moet worden.

  • Ukje.93

    Wat een onzin!

    Bij mijn eerste zwangerschap ben ik al heel snel maar halve dagen gaan werken omdat ik het gewoon niet trok en smiddags veel sliep, als ik vrij was kwam ik er ook nog laat uit.

    Aan het einde van mijn zwangerschap draaide dit allemaal bij en werd ik zelfs elke dag rond 7 uur wakker dat ik eruit wilde. Nu inmiddels 20 wkn zwanger en ook HEEL moe! Lage bloeddruk (ben ik bekend mee) en als mijn kleine meid naar bed gaat ga ik ook lekker liggen🙈

    Komt allemaal goed!

  • Mykha

    Ik had dit ook en had toen een extreem lage bloeddruk en een ijzer tekort. Heb je je bloed al laten prikken? En van 8:30 tot 22:00 zou ik niet redden hoor tijdens mn zwangerschap! Als je de mogelijkheid hebt zou ik lekker veel gaan slapen, straks heb je die luxe niet meer! Ik slaap nogsteeds mee met mn baby’s eerste ochtend slaapje... hij is al 7 maanden en slaapt al heel lang de nachten door, maar ik blijf moe en heb die extra slaap met hem nodig. Soms voel ik me daardoor zwak, maar ik geniet er maar van nu het nog kan. Met 2 of meer kids gaat het niet meer🤭

  • Lady-Whistledown

    Wat een onzin. Gewoon je rust pakken wanneer jij vindt dat je dit nodig hebt. Ook aangaande je suikerspiegel hoef je echt niet zes keer per dag te eten. Ik ben zelf diabeet en ik eet juist niets tussendoor zodat mijn glucosewaarden goed blijven.

  • Vlindermoeder

    Lekker toegeven aan je vermoeidheid. Ik stond wel met mijn man samen op en 's middags sliep ik een poosje op de bank om vervolgens ergens om 21.00 uur weer in mijn bed te gaan liggen. Eten deed ik wel regelmatig, omdat ik anders alleen maar meer over moest geven

  • Dazielle13

    Hebben ze je ijzer al eens geprikt? Als die te laag is kan je ook heel erg moe zijn.

    Middagdutje van zo'n 2 uur kan geen kwaad, maar zou inderdaad wel proberen om wat meer regelmaat in te bouwen. Door steeds te slapen en op bed te liggen went je lichaam aan dat ritme en bouwt het ook geen energie meer op. Dat heb je tenslotte niet nodig dan.

    Je zou het rustig aan op kunnen bouwen. Zet om 8:30 uur je wekker, ga eruit, ontbijten. Om 10 uur koekje of zo eten en er weer even slapen voor max 2 uurtjes en om 12 uur er weer uit. Weer eten, even wat proberen te doen. Weer wat lichts eten en 14:30 uur bijv. weer slapen. Max. 2 uurtjes. 16:30 er weer uit. Avond eten klaar maken/eten. En 's avonds wat eerder op bed dan normaal. Zo zou je het kunnen doen en de ochtendslaap naar steeds later verplaatsen(kwartier tot half uur later) zodat je uiteindelijk maar 1 keer per dan nog slaapt. Het is maar ene voorbeeld natuurlijk😉

    Tuurlijk zijn er mindere dagen, dat is normaal, heb ik ook, dan lig ik er vroeger in(heb 2 peuters rond lopen die overdag niet graag meer slapen, dus overdag meestal geen optie). Maar iedere dag steeds zoveel slapen kan wel voor problemen zorgen, ook op langere termijn en dat merk je al aan je stuit en de plekken de je al hebt(vermoed doorligplekken, zien we in de zorg ook veel bij mensen die veel in dezelfde houding zitten of liggen zonder/weinig beweging).

    En ja, je kan extra misselijk worden door geen vast ritme te hebben qua eten. Door te eten op 6 verschillende momenten en kleine beetjes belast je de maag niet te veel, maar heb je wel steeds voldoende in je lichaam. Maar niet ieder lichaam is op dit punt gelijk. Moet deze zwangerschap zelf ook iedere 2/3 uur wat eten, anders merk ik ook dat ik misselijk en duizelig word. Iets wat ik in eerdere zwangerschappen niet zo erg heb gehad als nu. Dus dat kan verschillend zijn, maar om weer te beginnen met eten is 6 keer per dag op een vast tijdstip, een best goed ritme om er weer in te komen. Eet eerst eens lichte dingen. Cracker, beschuitje, bouilon enz.

    Dat je pas eet wanneer je honger krijgt, kan inderdaas tot problemen met je suikerspiegel, je lichaam gaat op den duur niet meer merken als je honger hebt. Die geeft het signaal niet meer door, waardoor je steeds minder/minder vaak gaat eten en dan daalt die suikerspiegel wat inderdaad ook vermoeidheid mee kan brengen. Maar dat kan je weer opwekken door op vaste momenten iets te eten, al is het nog zo weinig

  • M-R

    Ik was ook echt mega moe en kon zo op de bank in slaap vallen. Hoefde er geen eens moeite voor te doen, het was gewoon plok weg 😂

    Gewoon lekker even toegeven aan die slaap.

    Ik was ook misselijk en zelfde medicijnen. Ik at wanneer ik er behoefte aan had..

    Sterkte.